Besplatna dostava za narudžbe iznad 55 €

2 ZABLUDE O BODYBUILDINGU

Bodybuilding i fitness | 14. Srpanj 2015. 4 minuta

Bilderski sport često je na udaru kritika i to nije malo poznata stvar. Osim onih koje svi već znamo, tu su dvije koje također imamo prilike čuti od strane loše upoznatih pojedinaca, pa krenimo redom.

1. Bodybuilderi nisu jaki, samo su napuhani

Nema snage, nema mišića. Odmah ću ispaliti to jednostavno pravilo. To ne znači da svatko mora biti konurent za titulu najjačeg čovjeka na svijetu, ali bilderima snaga itekako koristi u izgradnji mišića. Progresija težina koje dižu donosi novi rast i novu snagu. Ronnie Coleman poznat je kao bilder koji je svojevremeno mogao pogurati jednu tonu na leg pressu. Benchati, Deadliftati i čučnuti sa stotinama kilograma, a pogledati li domaću situaciju, Petar Klančir je sigurno jedan od najsnažnijih Hrvata iako je "samo bilder". Powerlifterska pozadina pomogla je mnogim bodybuilderima u izgradnji gustih, čvrstih mišića pomoću kojih barataju ogromnim kilažama. Pa idući put kada neko blane o slabosti bildera podsjetite ga da se u tom trenutku neki od njih zagrijava s njegovim maksimumom.

2. Sve je to ok buraz, al on se ne može potuć''''

Ovog lika svi znate. vjerojatno ima ćelavu glavu, ili s druge strane lagano zalizanu kosu. Nosi "muški nakit", usku S majicu iz H&M-a, obavezno traperice da se noge ne vide, Ray Ban cvike (posebna kolekcija iz ZG Dubrave), ima cigaretu u čvaljama i prirodno dobiven ten iz solarija preko puta najdraže mu krčme. On je, dame i gospodo, baja! Kao takav u prirodi mu je sedam boriačkih vještina iz kojih ima crni pojas i zlatnu loptu. Naravno, ako zaista dođe do tučnjave tu je teleskopska palica, nož ili oružje koje deda nije htio vratiti u MUP. Jer je*iga, nije fora mlatit se i riskirat batine, moraš bit ziher kaj ne buraz? E taj lik, koji vjerojatno ima neki mega nadimak (Killer, Zver, Mrga, Mrki, Rocky, Ubojica..) u svojoj zavisti reći će da se bilderi nikako ne mogu tući. Problem leži u činjenici da bodybuilderi ne vježbaju da bi se tukli, ili još gore, svoje frustracije onda istresali frendu na kavi u obliku ljubomore. Sve i da se mora tući, bilder to ne mora nužno dobro znati. Jedan šamar, uglavnom dosta.

Do Čitanja,
Luka Kuhar

Podijeli ovaj članak:


Autor

Luka Kuhar
Glavni urednik portala

Nema komentara

Komentiraj

Da bi mogao komentirati moraš se registrirati,
ako već imaš račun prijavi se!

Registracija Prijava


Povezani proizvodi

-47%
Nigari Magnezijev klorid 200 g
Nigari Magnezijev klorid 200 g

2,65 €

Najniža cijena u zadnjih 30 dana: 5,04 €

-36%
Alpenkrauter Emulsie 100 ml Original
Alpenkrauter Emulsie 100 ml Original

8,40 €

Najniža cijena u zadnjih 30 dana: 13,14 €

Colic Kids_kapi

16,00 €

Teething Kids_kapi

16,00 €

Možda će vas zanimati

Prvi saznajte za akcije i prijavite se na naš newsletter

American Express, Master Card, Diners, VISA T-com PayWay

copyright © 2023. Proteka.hr

web shop powered by kanuni