Besplatna dostava za narudžbe iznad 55 €

BILDERSKI TROŠKOVI

Bodybuilding i fitness | 02. Veljača 2015. 8 minuta

Osim bicepsa, uz bodybuilding najčešće vežemo novčanice! Stotice, tisućice, kovanice i papirnato. Bodybuilding slovi kao sport koji će Vas opelješiti u maniri iskusnog kriminalca...

No je li to zaista tako ? Je li moguće baviti se bildanjem i pritom ne planirati nedjelju kao sjedenje ispred katedrale u potrazi za dobrim dušama koje bi Vam platile idućih 5 kila posnog sira?

Naravno da je, ali progresija troškova jednaka je progresiji našeg angažmana u ovom sportu. Ako se radi o rekreativcu kojem je bodybuilding ugodan hobi uz kojeg se osjeća bolje, te navika koja pripomaže njegovom izgledu i fizičkoj spremi, sigurno neće biti suludih troškova i kojekakvih investicija u enormnu figuru.

Velike troškove imaju veliki bilderi, osobe koje svoje tijelo moraju hraniti pametno i obilato jer će se svaka fluktuacija i eventualna odstupanja od strogog režima očitovati na bini. 

Pogledajte to ovako. 

Ako ste muškarac, imate 80ak kilograma, zanima Vas dobra linija i zdrav život, svoju prehranu možete modificirati gotovo i bez razlike u potrošnji s obzirom na neki prosjek. Naravno, ako ste prije toga imali 2 obroka na dan, pomaka u novčanim izdatcima će svakako biti, ali ne morate očekivati da ćete izvuči Hrvatsku iz krize silnom potrošnjom. (Za to bi nam trebalo oko 100 000 gladnih Big Ramyja).

Balansirana prehrana nije nemoguća, niti je odviše teška, niti skupa. Bjelanjci nisu skupi, posni sir nije skup, krto meso Vas neće tražiti za kreditnu sposobnost, baš kao ni povrće, riža, tjestenine, jaja itd. Sve to postat će skupo onog trena kada količinski pređe u krajnost. No, s druge strane, sa svime je tako, sve je skupo, ako Vam trebaju izdašne količine.

Suplementi su također dio jednadžbe koji ulazi u ekonomsku računicu naše svakodnevice. Za njih vrijedi jednako. Nisu luksuz dok si ne složite stack od 3000kn. I njima treba gospodariti pametno, utilizirati ih maksimalno efikasno s obzirom na ciljeve. 

Da zaključimo, bodybuilding je skuplji što je ekstremniji, ali kao zdravi životni stil u potpunosti je izvediv. Neću Vam izvlačiti onu staru "uzimte ono što zapijete vikendom" ili "Da novac  za svaku kutiju cigareta stavite sa strane".... pustite to. Jednostavno ne tražite ispriku za loše navike u novcu, i izlike za bijeg od truda u skupoći...Novac je dobro sredstvo i loš gospodar, rabite ga u svrhu gradnje boljeg Ja!

 Do Čitanja,
Luka Kuhar

Podijeli ovaj članak:


Autor

Luka Kuhar
Glavni urednik portala

Nema komentara

Komentiraj

Da bi mogao komentirati moraš se registrirati,
ako već imaš račun prijavi se!

Registracija Prijava


Povezani proizvodi

-47%
Nigari Magnezijev klorid 200 g
Nigari Magnezijev klorid 200 g

2,65 €

Najniža cijena u zadnjih 30 dana: 5,04 €

-36%
Alpenkrauter Emulsie 100 ml Original
Alpenkrauter Emulsie 100 ml Original

8,40 €

Najniža cijena u zadnjih 30 dana: 13,14 €

Colic Kids_kapi

16,00 €

Teething Kids_kapi

16,00 €

Možda će vas zanimati

Prvi saznajte za akcije i prijavite se na naš newsletter

American Express, Master Card, Diners, VISA T-com PayWay

copyright © 2023. Proteka.hr

web shop powered by kanuni