Besplatna dostava za narudžbe iznad 55 €

Bodybuilding video emisija: Povrede i trening!

Savjeti | 15. Rujan 2016. 6 minuta

O povredama i treningu uvijek je dobro govoriti jer je prvo nažalost čest suputnik drugoga!

Pozdrav svima dragi naši i dobrodošli u još jednu Protekinu bodybuilding emisiju. Naša današnja tema su povrede u treningu i način na koji se s njima možemo nositi - odnosno smanjiti rizik od istih. Široka je to tema kojim se može pozabaviti na različite načine, a mi smo odabrali ovaj kratki video format kako bi dodatno naglasili njenu važnosti.

Trening je kralj napretka!

Trening je ključni dio bodybuildinga. Bilo da želite postati profesionalac i jednog dana konkurirati za Mr.Olympia naslove kao što su to svojevremeno činili Phil Heath ili Ronnie Coleman, ili su vaše želje i nastojanja u sferi rekreativnog sporta, osobnog razvoja i nečeg sličnog tomu. 

Stimulirati mišiće u teretani, postepenom ih progresijom potaknuti na rast i razvoj temeljna je stavka razvoja tijela i samim time bolje figure koju mnogi od nas žele ostvariti. Ipak, taj put nije sasvim jednostavan. Osim što će trening od nas tražiti visoku razinu posvećenosti, redovitosti i spremnosti na guranje vlastitih granica, moramo se paziti da ne pretjerujemo van svih gabarita. Takvo ponašanje ne samo da je opasna i neodgovorna igra već može završiti i poprilično kobno!

Važnost treninga očigledna je i kada promatramo ostale bilderske čimbenike kao što su pravilna prehrana i kvalitetna suplementacija. Prisjetimo se, sve ćemo to poslagati u onaj red kakav odgovara principima treninga i životnom stilu. Drugim riječima, paziti na proteine u namirnicama i odabir suplemenata za oporavak ima smisla tek onda kada se zapravo imamo od čega oporaviti i prema nečemu krojiti prehranu.

U tom smislu trening vodi glavnu riječ. Baš kao što mu najveću kontru igraju povrede! 

Povreda kao državni neprijatel no. 1!

Povrede nastupaju iz različitih razloga i u više scenarija, no kada bi sve htjeli objasniti jednostavno rekli bi da su povrede stanja oštećenosti tijela nastala nepažljivim baratanjem nepravilno odabranim teretom. Nismo znali prepoznati vlastitu granicu, nismo dobro uvježbali tehniku, jednostavno nismo bili spremni, a uvjerili smo se da jesmo!

Kada se dogodi takvo što, važno je ostati sabran i djelovati brzo. Opaziti kakva se šteta dogodila i pravovremeno reagirati odlaskom kod liječnika te što bržom sanacijom nezgode. Bilo da je u pitanju ruptura, potpuno pucanje ili lom, više nema mjesta "mogu ja to" filozofiji, stvar treba prepustiti stručnjacima!

  

Podijeli ovaj članak:


Autor

Luka Kuhar
Glavni urednik portala

Nema komentara

Komentiraj

Da bi mogao komentirati moraš se registrirati,
ako već imaš račun prijavi se!

Registracija Prijava


Povezani proizvodi

-47%
Nigari Magnezijev klorid 200 g
Nigari Magnezijev klorid 200 g

2,65 €

Najniža cijena u zadnjih 30 dana: 5,04 €

-36%
Alpenkrauter Emulsie 100 ml Original
Alpenkrauter Emulsie 100 ml Original

8,40 €

Najniža cijena u zadnjih 30 dana: 13,14 €

Colic Kids_kapi

16,00 €

Teething Kids_kapi

16,00 €

Možda će vas zanimati

Prvi saznajte za akcije i prijavite se na naš newsletter

American Express, Master Card, Diners, VISA T-com PayWay

copyright © 2023. Proteka.hr

web shop powered by kanuni