Besplatna dostava za narudžbe iznad 55 €

Disciplina u kuhinji

Prehrana | 08. Srpanj 2018. 4 minuta

Pouzdano možemo reći da, glede teretane, bodybuilderi jako dobro znaju što znači imati plan i trenirati disciplinu. Međutim, ako je to ključ uspjeha, brava je u kuhinji.

 Za bodybuildera, kuhinja je zanimljivo bojište. Nema željeznih utega niti osobitih sprava namještenih da biomehaniku pretvore u umjetnost. Ipak, bez pameti i dobre kalkulacije, „kuhinja“ je nešto što nas može poraziti.

Želim se ovdje ponajviše osvrnuti baš na prehranu koju na ovaj ili onaj način organiziramo doma. Ostavimo sad po strani restorane i slične objekte i sagledajmo koliko si pomažemo ili odmažemo u vlastitoj kući, stanu, šatoru ili gdje se već skrasimo.

Jedna narodna poslovica kaže da prilika stvara lopova. U ovom kontekstu, prilika može stvoriti prijestupnika u prehrani. Pričamo ovdje o onim graničnim slučajevima gdje netko tko sam sebi prizna da teško drži prste dalje od „zabranjenih“ jela u svojoj kući ne treba davati priliku za iste. Drugim riječima, najjednostavnije je pojesti čokoladu ako vam je ona u polici dva metra od vas.

Ne želim ovdje reći da netko treba biti suludo restriktivan i izbaciti sve osim brokule, piletine i riže iz svoje kuće. No, valja biti realan i procijeniti kolika je mogućnost da sami sebe sabotiramo stvarajući sredinu u kojoj put do balansirane prehrane ima priličan broj prepreka koje smo sami sagradili.

Što se tiče onih „naprednijih“ i uvježbanijih glede discipline u kuhinji, vjerujem da znate o čemu ovdje pričam. Nekad je sve što vam treba da ne odradite neplanirani „cheat meal“ spoznaja da ga nema u vašoj kuhinji. Naravno da postoji dostava, pekara i tisuću drugih „prehrambenih distrakcija“, no poanta je ovdje jednostavna – neka vaša kuhinja ne bude jedna od njih.

Kažu da odgoj, a tako i zdravlje uvelike kreću od doma stvarajući pozitivnu, stimulativnu i pametno osmišljenu okolinu u vlastitoj kući, ciljevi koje si postavimo naglo postaju ostvariviji no prije.

Do Čitanja,
Luka Kuhar

 

Podijeli ovaj članak:


Autor

Luka Kuhar
Glavni urednik portala

Nema komentara

Komentiraj

Da bi mogao komentirati moraš se registrirati,
ako već imaš račun prijavi se!

Registracija Prijava


Povezani proizvodi

100% Creatine Monohydrate 300g

★★★★★

20,00 €

-47%
Nigari Magnezijev klorid 200 g
Nigari Magnezijev klorid 200 g

2,65 €

Najniža cijena u zadnjih 30 dana: 5,04 €

-36%
Alpenkrauter Emulsie 100 ml Original
Alpenkrauter Emulsie 100 ml Original

8,40 €

Najniža cijena u zadnjih 30 dana: 13,14 €

Colic Kids_kapi

16,00 €

Teething Kids_kapi

16,00 €

Možda će vas zanimati

Prvi saznajte za akcije i prijavite se na naš newsletter

American Express, Master Card, Diners, VISA T-com PayWay

copyright © 2023. Proteka.hr

web shop powered by kanuni