Besplatna dostava za narudžbe iznad 55 €

Europsko i Proteka

Bodybuilding i fitness | 08. Svibanj 2017. 6 minuta

Gužva je ove godine u Proteka Teamu! Nakupljaju se natjecanja, a s njima i odličja. Vikend iza nas obilježilo je prvenstvo Europe na kojem je najbolji plasman zaradio upravo član našeg sportskog tima....

 Počet ćemo s Valentinom Filipović kojoj je ovo bilo prvo veliko internacionalno natjecanje i - vjerovali ili ne - tek treći nastup na pozornici u karijeri. Čini se kao da je oduvijek tu, baš kao što i njeni rezultati sugeriraju. Nakon osvajanja FIBO Power Beauty natjecanja te uzimanja krune na državnom prvenstvu, Valentina je odlučila prezentirati svoju isklesanu figuru i u Španjolskoj. 

Tamo ulazi u polufinalni dio natjecanja u kategoriji s preko dvadeset natjecateljica. Bikini fitness oduvijek slovi kao teška kategorija po pitanju brojnosti konkurencije i ove godine nije bilo ništa drugačije. Finale je za dlaku izmaklo, ali ostaje odlična podloga za daljnji napredak. Filipović je pokazala da se sav pripremni proces kroz njen rad pretvorio u tijelo vrijedno odličja i pažnje sudaca i publike čitavog kontinenta.

Govoreći o kategorijama koje "plivaju" u natjecateljima, moramo spomenuti muški physique gdje na nekim natjecanjima zna biti toliko konkurenata da se svatko zapita kako im se samo stigne suditi, a da se čitav show ne otegne do pet ujutro. Sucima se posao može olakšati tako da dođete u impresivnom izdanju kojeg je lako svrstati među najbolje. Tom logikom vodio se Filip Dropulić, junior koji izgleda seniorski kvalitetno već u ranim dvadesetima. Ne samo da izgleda kao dobar physique natjecatelj već mu konstitucija figure omogućava budućnost i u drugim kategorijama ako to poželi.

Plasirao se ravno u finale kategorije i zauzeo šesto mjesto na svom prvom internacionalnom nastupu, također nakon odličnih rezultata na državnom prvenstvu. Filipovo oružje je simetrija, a dobra forma rijetko izostaje s figure. Konstatan rad na prezentaciji i nastupu na pozornici isplatio se u brojnoj konkurenciji gdje je prepoznat kao natjecatelj vrijedan finala. Odličan posao!

Marko Barić ovu je godinu proveo u nezgodno "vakuumu". Kilažom između kategorija, odlučio se na dodatno spuštanje kilograma i odlazak u konkurenciju do 90kg. Naravno, tamo su ga snašli natjecatelji uglavnom osjetno niži od njega, nabijeni mišićima i vrlo spremni.

Marko se nije doimao kao da je na svom terenu, njegovo najveće oružje sasvim sigurno leži u izvanrednoj estetici figure i mišićnom skladu koji bi se gadno narušio kada bi Barić inzistirao na tome da pošto-poto konkurira takvim bilderima, koji gdjegdje zažmire na pravila estetike tijela. Srećom, Marko je uvijek korak ispred trenutnog u svojoj karijeri i već je ozbiljno razmišljao o nastavku natjecanja u drugim kategorijama. Čini se da je odluka pala na klasik.
 

To je zapravo ono što vidimo u Barićevoj figuri - klasično tijelo. Lijepe linije, skladna mišićavost, estetska ugoda kroz poze bodybuildinga. Gomilanje mišića radi same mišićavosti nikada nije bila njegov cilj, te je i sam nekoliko puta rekao da je život iznad 115kg zapravo dosta neugodan. Pozdravljamo ovu odluku i sigurni smo da, ako netko zna odigrati svoje adute kako treba, zna Marko Barić.

Medalja stiže u ruke našeg najiskusnijeg člana tima, bodybuildera Antonija Furića. Uzeo je voditeljsku stanku i zaoštrio pripreme zadnjih nekoliko tjedana kako bi bio siguran da će konačni rezultat reflektirati sve što je bio spreman uložiti u proces. Nije bio zadovoljan svojim rezultatima iz prijašnjih godina, a opet, jednako mu se malo dopadala pomisao o pauziranju karijere bez da prethodno ostavi osjetan trag.

Logično - morao je postati viceprvak Europe! Nakon nekoliko godina bez ovako dobrog rezultata na velikom internacionalnom natjecanju, Furić je došao na pozornicu i od prve sekunde postavio svoju figuru kao jednu od najboljih na prvenstvu. Odjednom više nije bilo sumnje u to može li Antonio još "potegnuti" kad treba i mora. Našeg najbolje plasiranog člana tima intervjuirat ćemo narednih dana!

 *** Iako nisu članovi Proteka Teama, valja spomenuti i ostale odlične rezultate na prvenstvu. Robert Horvat, koji bi već trebao biti sinonim za bodybuilding, uzima četvrto mjesto u svojoj seniorskoj, a Oliver Franjić broncu u juniorskoj kategoriji. Davor Vukadin izborio je finale i šesto mjesto u juniorskom klasiku! Ana Marija Križić bila je odlična predstavnica u Bikini Fitnessu gdje je kod juniorki zauzela šesto mjesto u finalu! Svaka čast svim natjecateljima na zalaganju, hrabrosti i sportskom angažmanu.
 

Do Čitanja, 
Luka Kuhar

 

Podijeli ovaj članak:


Autor

Luka Kuhar
Glavni urednik portala

Nema komentara

Komentiraj

Da bi mogao komentirati moraš se registrirati,
ako već imaš račun prijavi se!

Registracija Prijava


Povezani proizvodi

100% Creatine Monohydrate 300g

★★★★★

20,00 €

-47%
Nigari Magnezijev klorid 200 g
Nigari Magnezijev klorid 200 g

2,65 €

Najniža cijena u zadnjih 30 dana: 5,04 €

-36%
Alpenkrauter Emulsie 100 ml Original
Alpenkrauter Emulsie 100 ml Original

8,40 €

Najniža cijena u zadnjih 30 dana: 13,14 €

Colic Kids_kapi

16,00 €

Teething Kids_kapi

16,00 €

Možda će vas zanimati

Prvi saznajte za akcije i prijavite se na naš newsletter

American Express, Master Card, Diners, VISA T-com PayWay

copyright © 2023. Proteka.hr

web shop powered by kanuni