Besplatna dostava za narudžbe iznad 55 €

Furić ide na Arnold

Bodybuilding i fitness | 18. Siječanj 2016. 3 minuta

Pala je i ta odluka, naš sportaš Antonio Furić odlučio je otvoriti natjecateljsku sezonu već u prvim mjesecima nove godine. Ciljano natjecanje je Arnold amateur Classic u SAD-u na kojem se već imao prilike okušati...

Odnedavno je dobro poznato da se našem timu pridružio i renomirani hrvatski bodybuilder - Antonio Furić. Titulu državnog prvaka nosio je više puta no što su se mnogi natjecatelji uopće pojavili na takvom natjecanju, a kruna karijere zasigurno mu je zlato Europe kojim se okitio u Nizozemskoj.

Još je prije nekoliko godina ostavio domaću i regionalnu scenu iza sebe što se vlastitog natjecateljskog angažmana tiče te prešao na natjecanja kao što je Arnold Classic. Tamo je konkurencija na najvišoj razini što se kvalitete amaterskih natjecatelja tiče, mnogo je bodybuildera neko vrijeme trebalo brusiti zanat prije no što se lansiralo u visine putem tog natjecanja.

Najbolji uspjeh Furić je ostvario prije par godina kada je Arnold Classic za njega značio brončanu medalju, mjesto ispred odličnog mu kolege, Mihe Zupana koji se danas natječe kao profesionalac. Kategorija do 100 kilograma težine njegova je "prirodna" sredina i svi zapaženiji uspjesi dolaze upravo od tamo.

Jedan mali izlet bilo je zadnje svjetsko prvenstvo kada se, nakon spleta okolnosti, našao u kategoriji do 95 kilograma i ostao bez finala za jedno mjesto. Konkurencija je bila i više no oštra, a stekao se dojam da, iako dobar, Antonio ipak najbolje stoji kada je još nekoliko kilograma teži na pozornici.

Spominjala se određena natjecateljska pauza kod Furića, ali natjecateljski duh prevagnuo je u drugu stranu. Elan je tu i još uvijek postoje snovi koje treba ostvariti. Ove godine, Antonio će rezultat potražiti na Arnoldu i kasnije na svjetskom prvenstvu. Nedavno smo ga imali prilike uslikati i kako stvari stoje, pripreme idu po planu.

Trenutno ima oko 108 kilograma kvalitetne mase uz sve one poznate vrline koje su ga učinile šampionom. Leđa su pod intenzivnim režimom treninga i doimaju se boljima no prije, a noge su duboko separirane. Figura dakle kao komplet, djeluje zrelije i moćno. Ostaje za vidjeti kako će izgledati završni komplet.

Antonija ćemo i dalje pratiti u pripremama kako bi zabilježili njegov napredak i put prema Arnold Classic natjecanju. Posao je još pred njim, a pred sebe je stavio očekivanje ulaska u finale. Snovi pucaju na medalje, dok ćemo mi saznati što će se zapravo dogoditi za otprilike sedam tjedana!

 Do Čitanja,
Luka Kuhar

Podijeli ovaj članak:


Autor

Luka Kuhar
Glavni urednik portala

Nema komentara

Komentiraj

Da bi mogao komentirati moraš se registrirati,
ako već imaš račun prijavi se!

Registracija Prijava


Povezani proizvodi

100% Creatine Monohydrate 300g

★★★★★

20,00 €

-47%
Nigari Magnezijev klorid 200 g
Nigari Magnezijev klorid 200 g

2,65 €

Najniža cijena u zadnjih 30 dana: 5,04 €

-36%
Alpenkrauter Emulsie 100 ml Original
Alpenkrauter Emulsie 100 ml Original

8,40 €

Najniža cijena u zadnjih 30 dana: 13,14 €

Colic Kids_kapi

16,00 €

Teething Kids_kapi

16,00 €

Možda će vas zanimati

Prvi saznajte za akcije i prijavite se na naš newsletter

American Express, Master Card, Diners, VISA T-com PayWay

copyright © 2023. Proteka.hr

web shop powered by kanuni