Besplatna dostava za narudžbe iznad 55 €

INTERVJU - TOMISLAV DAMJANOVIĆ

Bodybuilding i fitness | 18. Listopad 2017. 8 minuta

U goste nam dolazi - doslovno - najveća senzacija ove godine! Izvrsni Tomislav Damjanović imao je par trenutaka za odgovore na naša pitanja nakon skupljanja medalja po Europi.

 1. Tomislave, nema se mnogo toga za reći. Ili se možda ima previše stvari za ispričati. Zadnjih par tjedana živopisno je za tebe. Što se sve dogodilo?

 

Pozdrav Luka! Prije svega ti se zelim zahvaliti na dobrodoslici. Zadnjih nekoliko tjedana je bilo jedno predivno iskustvo za mene. Imao sam priliku ucestovati na jednom od jacih natjecanja europe na kojem sam pokazao svoje kapacitete. Upoznao sam velik krug ljudi, bodybudildera koji su me odusevili svojim entuzijazmom i pristupom. Prvo natjecanje koje sam izasao ove godine je bilo Bihac Open na kojem sam uzeo apsolutnu titulu, nakon toga sam otisao na EvLS pro natjecanje na kojem sam zauzeo 2. mjesto u juniorskoj open kaegoriji te dan iza u seniorima Over 100kg 4. mjesto. Predhodne subote se odrzao Maxximum Open gdje sam takodjer uzeo apsolutnu pobjedu na natjecanju. 

2. Dugo nismo imali ovakav potencijal u regiji, točnije, zadnji u kojeg smo polagali ovolike nade bio je Petar Klančir. Kako se osjećaš kad te uspoređuju s njim? 

Meni je drago kada cujem pozitivne komentare na svoj izgled i potencijal. Usporedba sa Perom mi je pozitivna iz razloga sto mi je on jedan od drazih BB danasnjice i moze mi to biti samo motiv za jos bolji rad u svemu ovome. 

3. Ne treba bježati od činjenica – vrlo si mlad, a uspijevaš svladati i mnogo iskusnije kolege. Kakav je osjećaj biti prijetnja za sve i svakoga? 

Meni je uvijek prestavljalo izazov nesto novo, teze kao i izac sa kolegama starijim od mene te s njima biti dio jedne predstave. To mi je uvijek gust i zadovoljstvo, na taj nacin si pomicem nove granice, stvaram nova prijateljstva i naravno ciljeve! 

4. Reci nam svoju trenutnu kilažu i plan prehrane s kojim ju uspijevaš održavati. 

 Trenutna kilaza varira od 112-115 kg zavsno od faze u kojoj se nalazim. Nacin prehrane je vrlo jednostavan, unosim mnogo proteina i ugljikohidrata kroz cijele pripreme. 

 5. Surađuješ s Mariom Jarničićem za kojeg gotovo čitava vojska ljudi ima samo riječi hvale. Kakva su iskustva u tvom radu s njim? 

 Nasa suradnja je pocela prije godinu dana. Mario je odlican trener i prijatelj istovremeno koji mi je u mnogim situacijama pomogao. On je profesionalac u svome poslu i zna sta radi, jednostavno najbolji moguci izbor za trenera koji sam moga imati. Hvala mu na svemu i definitivno bih ga svakome preporucio tko se misli ozbiljno baviti ovom vrstom sporta. 

6. Da te pitam ovako sasvim osobno, što je za tebe bodybuilding i zašto se njime uopće baviš? Ovo je težak i skup sport, a ti si mu potpuno predan. Što te na to motivira? 

 Bodybuildingom se bavim iz razloga sto to volim. To je jedan dio mog zivota koji prozivljavam, uzivam u svakom trenutku sto radim. Ispunjava me na poseban nacin i osjecam se sretno. Volim osjecaj treninga, boli i sve to sto taj sport nosi. Nekad je tesko ali to je sve sastavni dio sporta kao i zivota. 

 7. Ima li nešto čega te u pripremama strah ili se možda osjećaš nesigurno? 

 Nemam bas tih problema, usmjeren sam samo na jedno tako da mi to ne predstavlja neki strah i nesigurnost. 

 8. Kao mlada senzacija uzor si mnogima, pogotovo dečkima koji se trude izgledati barem slično tebi. Koji bi bio tvoj savjet za njihov napredak? 

 Savjeta se moze dati mnogo, po meni najbitniji i najbolji savjet nekom pocetniku moze biti da se drzi svoje vizije i da radi na tome. Sve se u konacnici svodi na rad, zalaganje i usmjerenost onome sto zelimo. Ukoliko jedan dio od toga ne odgovara onda nista ne ide kako treba. 

 9. Što želi Tomislav Damjanović? Pro card ili nešto drugo?

 Moj cilj je biti sto bolja verzija sebe i izgraditi svoje tijelo maximalno do svojih granica. Pro card ce doci s vremenom ukoliko budem i dalje sve radio kako treba.

Do Čitanja,
Luka Kuhar

Podijeli ovaj članak:


Autor

Luka Kuhar
Glavni urednik portala

Nema komentara

Komentiraj

Da bi mogao komentirati moraš se registrirati,
ako već imaš račun prijavi se!

Registracija Prijava


Povezani proizvodi

-47%
Nigari Magnezijev klorid 200 g
Nigari Magnezijev klorid 200 g

2,65 €

Najniža cijena u zadnjih 30 dana: 5,04 €

-36%
Alpenkrauter Emulsie 100 ml Original
Alpenkrauter Emulsie 100 ml Original

8,40 €

Najniža cijena u zadnjih 30 dana: 13,14 €

Colic Kids_kapi

16,00 €

Teething Kids_kapi

16,00 €

Možda će vas zanimati

Prvi saznajte za akcije i prijavite se na naš newsletter

American Express, Master Card, Diners, VISA T-com PayWay

copyright © 2023. Proteka.hr

web shop powered by kanuni