Besplatna dostava za narudžbe iznad 55 €

LJETNA FORMA KAO NEMOGUĆA MISIJA

Savjeti | 24. Lipanj 2017. 5 minuta

Ne, nije ovo još jedan nastavak kultnog serijala u kojem glavnog lika tumači Tom Cruise. Ovo je jedan običan članak s dosta nižim budžetom od spomenutih filmova, a govori neke stvari koje malo tko od nas želi čuti.

 Znate one debilne priloge na televizijama o tome kako u tri popodne ne treba ići na sunce jer je vani 708 stupnjeva i ako ne pazite na zdravlje, imate problema sa srcem, ne pijete vodu ili ste iz nekog razloga u skafanderu, možete dovesti sebe u vrlo problematičnu situaciju. Kad god ih vidim na televiziji, mislim si da se radi o primjeru lijenosti na poslu i recikliranju starih priča. Pa opet, baš svake godine xy osoba izađe van u tri popodne na 708 stupnjeva i doživi, zamisli vraga, toplotni udar.

Zašto to spominjem? Zato što i u bodybuildingu postoji „ljetna“ tema, a to su te famozne pripreme za plažu. Glavni lik u toj priči često ima iste karakteristike bez obzira na spol i dob. Božićno popuštanje u prehrani preselio je na iduću godinu i tek se sad sjetio da bi bilo dobro konačno obuzdati uporabu majoneze i naučiti žvakati nešto što nije došlo iz fast food restorana. I, da se razumijemo, inicijativa je hvale vrijedna. Svaka odluka za popravkom životnog stila dobrodošla je bez obzira na vrijeme, ali valja biti popraćena realnim očekivanjima.

Desetak nas dana dijeli od kraja šestog mjeseca. Mislite da imate pet kila viška (zapravo je više 10-15), a na more planirate otići u prvim danima sedmog mjeseca. Na umu je, naravno, nešto slično six packu, a budući da niste grandiozni, već skromni i realistični, ne želite nužno izgledati kao Phil Heath već bi se zadovoljili konturama Jeffa Seida. Čujte, kako bi se ovdje u mom gradu reklo, ne bu to tak'''''''''''''''' išlo.

Izuzev čuda, u koja možda vjerujete, a možda i ne, takva transformacija ostaje samo u sferi želja i pozdrava. Ne zato što je nemoguće postići sličan izgled, već je sasvim suludo očekivati potpuni preobražaj „u jednu noć“. Takvo nešto može se dogoditi samo Gregoru Samsi.

Super je htjeti izgledati bolje! Super je htjeti popraviti vlastite životne navike! Super je brinuti o sebi! Ali ako je ono što vas dijeli od discipline i tijela koje ona donosi debeli zid isprika, onda će vrlo teško išta od gore navedenih super stvari zapravo postati stvarno. Umjesto da tako često priželjkujemo biti bolja osoba ili samo bolje tijelo, zašto ne napraviti korake da se to dogodi – onda kada je za to vrijeme!

Na očaju neznalica može se dobro zaraditi. Mi kao kompanija koja trguje suplementima možemo vam napisati da imamo super tabletice baš za taj slučaj kada je samo par dana do plaže, a vi imate godišnju zalihu šlaufa oko struka. Iskustvo tv prodaje naučilo je široko pučanstvo da mnogi žele da ih se slatko laže. U Proteci ne zastupamo takvu filozofiju. Naravno da imamo suplemente koji će vam pomoći smršaviti i dodatno izbrusiti vaš težak rad i tijelo kao finalni proizvod. Međutim, ako niste na vrijeme zasukali rukave, dobre su šanse da u majici koja ih nema nećete izgledati kako želite. Krivca za to na vrijeme treba pronaći i s njime se obračunati.

Tajna je u tome da spomenuti krivac leži u svakom od nas.

 Do Čitanja,
Luka Kuhar

 

Podijeli ovaj članak:


Autor

Luka Kuhar
Glavni urednik portala

Nema komentara

Komentiraj

Da bi mogao komentirati moraš se registrirati,
ako već imaš račun prijavi se!

Registracija Prijava


Povezani proizvodi

100% Creatine Monohydrate 300g

★★★★★

20,00 €

-47%
Nigari Magnezijev klorid 200 g
Nigari Magnezijev klorid 200 g

2,65 €

Najniža cijena u zadnjih 30 dana: 5,04 €

-36%
Alpenkrauter Emulsie 100 ml Original
Alpenkrauter Emulsie 100 ml Original

8,40 €

Najniža cijena u zadnjih 30 dana: 13,14 €

Colic Kids_kapi

16,00 €

Teething Kids_kapi

16,00 €

Možda će vas zanimati

Prvi saznajte za akcije i prijavite se na naš newsletter

American Express, Master Card, Diners, VISA T-com PayWay

copyright © 2023. Proteka.hr

web shop powered by kanuni