Besplatna dostava za narudžbe iznad 55 €

Mentalitet Šampiona

Savjeti | 01. Svibanj 2018. 5 minuta

Što najbolje među nama zaista čini sposobnima da se popnu na vrh i, ako je moguće, ostanu tamo neko vrijeme slavodobitno mašući zastavom pobjede? Postoji li bilderski recept za mentalitet šampiona?

 Postoji. I vrlo sažeto glasi ovako: samo rad i pozitiva. Znate one objave na Faceu i motivacijske slike na Instagramu koje vas svesrdno potiču da maknete negativne ljude iz svog života, ne slušate hejtere i kritičare, da živite punim plućima i do sebe puštate samo pozitivne pulse, vibracije, energiju ili koju god već frekvenciju hvatali?

Ima nešto u tome, ali postoji kvaka.

Te slike imaju vrijednost onda kada su podsjetnik na to da vjerojatno ne radimo ništa pametnije od pukog scrollanja po društvenim mežama. Znate dobro na što mislim, to su oni trenuci kad se na kauču odjednom izgubi sat vremena, na wc-u provede trideset umjesto pet minuta, a kroz dan ne možete navesti dva dobra razloga zašto vam je Face cijelo vrijeme otvoren. Još gore, sumnjam da ćemo se moći sjetiti tri-četiri stvarno bitne objave koje smo tamo vidjeli.

Drugim riječima, takva vrsta sadržaja radi samo onda ako nas motivira da iz tih stopa dignemo cijenjenu guzicu sa stolca ili odložimo mobitel na neku obližnju površinu te odlučimo raditi nešto produktivno, usuditi se usavršavati određenu vještinu – dati sve od sebe da u nečemu postanemo dobri, možda čak i najbolji.

Ta opjevana pozitiva dolazi upravo iz rada na određenom cilju. Tisuću vam se puta ne da otići na trening, ali niti jednom vam nije žao kada ga zapravo odradite. Upravo zato što jednom kada pređemo preko vlastite negative stvari postaju bitno drugačije.

Šampioni prepoznaju da negativni inputi postoje. Ne ignoriraju ih, ne prave se glupima na njihov  utjecaj, ali im ne daju mnogo vremena u svom životu. Oni imaju cilj i viziju na kojoj trebaju naporno raditi i posvetiti joj što više pažnje mogu tijekom svakog dana. Znaju da negativa postaje bitna onda kada joj date mjesto za stolom.

Idući put kad se zapitamo kako to da je neki bodybuilder neprikosnoveni šampion ili netko drugi iznimno uspješan u svom poslu, zapitajmo se nismo li možda baš slučajno na Faceu ili Instagramu dok se tomu čudimo. Recept za odličnost počinje s radom, a začinjava se pozitivnim stavom te će na kraju odvojiti one koji skupljaju notifikacije od onih koji gomilaju pehare.

Do Čitanja,
Luka Kuhar

 

Podijeli ovaj članak:


Autor

Luka Kuhar
Glavni urednik portala

Nema komentara

Komentiraj

Da bi mogao komentirati moraš se registrirati,
ako već imaš račun prijavi se!

Registracija Prijava


Povezani proizvodi

-47%
Nigari Magnezijev klorid 200 g
Nigari Magnezijev klorid 200 g

2,65 €

Najniža cijena u zadnjih 30 dana: 5,04 €

-36%
Alpenkrauter Emulsie 100 ml Original
Alpenkrauter Emulsie 100 ml Original

8,40 €

Najniža cijena u zadnjih 30 dana: 13,14 €

Colic Kids_kapi

16,00 €

Teething Kids_kapi

16,00 €

Možda će vas zanimati

Prvi saznajte za akcije i prijavite se na naš newsletter

American Express, Master Card, Diners, VISA T-com PayWay

copyright © 2023. Proteka.hr

web shop powered by kanuni