Besplatna dostava za narudžbe iznad 55 €

MOTIVACIJA za BODYBUILDING - FILIP DROPULIĆ

Bodybuilding i fitness | 20. Siječanj 2020. 8 minuta

Kao najavu podcasta koji izlazi u srijedu stiže jedan isječak o motivaciji u bodybuildingu...

Spremni za otkrivanje tople vode? Jesmo? Ok! Bodybuilding nije lagan sport niti se najlakše uklapa u svačiji životni stil. Znamo, uistinu nevjerojatna informacija. No, šalu na stranu, nekada se treba dobro zapitati što i zašto radimo. Gdje nas to vodi? Kako dalje? Možda još bitnije - zašto uopće ustrajati?

Motiviraj se velikim ciljevima - i malim koracima!

Gost našeg Muscle Media podcasta ovoga je puta uspješni mladi bodybuilder, Filip Dropulić, uzdanica Hrvatske u classic kategoriji. U sportu je od mladih dana, zadnjih se godina aktivno i natjecateljski bavi bodybuildingom. Svijet treninga, prehrane, kvalitetne suplementacije i odmora nije mu dakle strana stvar. Teške dane i sam je znao iskusiti. 

Filip, koji je o potankostima bodybuildinga govorio i u našem dokumentarcu o Antoniu Furiću, upozorava da puno ljudi radi hrpu loših stvari koje ne ispunjavaju i aktivno štete. Kladionice, pušenje, pretjerivanje u alkoholu. Ništa zdravo i korisno.

S druge strane, baš ta korist i uživanje u rađenju nečeg vrijednog, smislenog i zanimljivog - kao što bodybuilding može biti - sama je po sebi motivirajuća. 

Tu mora biti ljubavi, objašnjava Filip. Jer ako ljubavi i predanosti nema - nećeš trajati. Sve se može započeti, ali ne da se mnogo toga održati, ako strast izostane.

Kada motivacije ponestane, Filip stavlja stvari na papir i pita se zašto to radi, koji su mu ciljevi, može li poduzeti neke manje korake da dođe do njih, a zatim ga odgovori i mogućnosti koje proizlaze iz njih, motiviraju. 

Predanost i kada nitko ne gleda...

Baš zato on svejedno uvijek pazi na prehranu i bez obzira na udaljenost natjecanja. Motivira ga činjenica da će mu to pomoći u većem cilju. Neće morati naglo kretati s restrikcijama u prehrani, bit će lakše prilagoditi životne navike kada se približi natjecanje, a na kraju dana - čitavo će vrijeme izgledati bolje. Možda nitko trenutno ne vidi, ali tako se karakter gradi.

Ne morate biti zainteresirani za profesionalni bodybuilding ili željeti postati Mr.Olympia. Možda su vaši ciljevi sasvim drugačiji, ali do njih svi želimo stići, a za to je motivacija ključna. 

Poslušajte Filipov odgovor na naša pitanja o ovoj temi:

  

Podijeli ovaj članak:


Autor

Luka Kuhar
Glavni urednik portala

Nema komentara

Komentiraj

Da bi mogao komentirati moraš se registrirati,
ako već imaš račun prijavi se!

Registracija Prijava


Povezani proizvodi

100% Creatine Monohydrate 300g

★★★★★

20,00 €

-47%
Nigari Magnezijev klorid 200 g
Nigari Magnezijev klorid 200 g

2,65 €

Najniža cijena u zadnjih 30 dana: 5,04 €

-36%
Alpenkrauter Emulsie 100 ml Original
Alpenkrauter Emulsie 100 ml Original

8,40 €

Najniža cijena u zadnjih 30 dana: 13,14 €

Colic Kids_kapi

16,00 €

Teething Kids_kapi

16,00 €

Možda će vas zanimati

Prvi saznajte za akcije i prijavite se na naš newsletter

American Express, Master Card, Diners, VISA T-com PayWay

copyright © 2023. Proteka.hr

web shop powered by kanuni