Besplatna dostava za narudžbe iznad 55 €

Najveći teretanski mit o ženama i muškarcima

Savjeti | 16. Studeni 2016. 6 minuta

Nećemo se lagati, ima puno priča o ekipi iz teretane. Od onih o uporabi kojekakvih supstanci, do aluzija na razne vrste seksualnih ponašanja. Međutim najrašireniji su vjerojatno oni najbedastiji koji već godinama plaše oba spola.

 Ženski mišići i muško ispuhivanje.

 1. Cure, ako idete u teretanu, prenabildat ćete se i izgledati kao muško

 Uvijek me fascinirala ova rečenica. Zamislite kakav bi to zanimljiv svijet bio kada bi to išlo tako lagano, samo odeš u teretanu, malo zujiš na traci, odradiš par vježbi i eto odjednom izgledaš kao bilderica. To se očito u glavi nekih percipira kao rasplet koji je neupitan i neizbježan. Dogodit će se htjele vi to ili ne. Međutim daleko je to od istine drage moje dame. Većina vas to naravno i predobro zna! Takve mitove o ženama obično stvaraju druge žene koje same sebi tepaju da je to, a ne lijenost, razlog njihova izbivanja s treninga, ili muškarci koji iz nekog svog kompleksa misle da teretana jednostavno nije za žene. Trening u teretani dobar je neovisno o spolu, a slaže se prema ciljevima i mogućnostima, ne prema onome što imamo među nogama. Jasno da, ako ne želite osvajati natjecanja u powerliftingu ne morate doći u teretanu u punoj opremi pokušavajući napraviti čučanj s kilažom triput većom od vlastite težine. Ili raditi trening kroz striktno bilderske principe ako se ne želite natjecati u tom sportu. Rad na vlastitoj figuri koristi vam fizički i mentalno, a da ne govorimo koliko blagotvorno može djelovati na zdravlje organizma. Da ovaj mit kontriramo u jednoj rečenici rekli bi smo da se nećete "prenabildati" osim ako vam to nije cilj kojem ste posvetili svoj svoje vrijeme i razne metode. Nije nešto što vam se može dogoditi na spavanju i zateći vas nespremnu.

 2. Dečki jednom kad prestanete s tim utezima sve će se objesiti i ružno izgledati

 Nećemo ulaziti u pojam ružnoga. Kažu da je svakom oku nešto lijepo, pa neka je tako. Međutim kazati da će se sav trud jednoga dana moći objesiti mački o rep je glupost i ništa više od ispraznog mita. Ali, ali - pogledaj onog tamo koji je...zavapit će neki neznalica pokazujući u bivšeg profesionalnog bodybuildera koji je danas sitniji nego prije. Što se onda njemu dogodilo ako to nije istina? Pa gledajte to ovako. Da bi razvili figuru kao Coleman, trebate prije svega uvrstiti i sve čimbenike koji su ga do toga doveli. Količinu hrane, suplemenata, "suplemenata", treninga, odmora i ostalih prepravki životnog stila pomoću kojih je stvarao tijelo za profesionalni bodybuilding. Zašto se smanjio? Jer nije više radio iste stvari u tolikoj mjeri. To vam je kao da kažete "Eh, sad možeš voziti 150 na sat, ali kada ne bi imao kotače, benzin i papučicu za gas - ne bi mogao." Bravo Columbo! Sama pomisao da trud koji uložite nema smisla jednom kada ga umanjite za određeni postotak je zapravo protivna više manje svemu što u životu radimo. Jednom kada naučimo da je 2+2 =4, više ne moramo to stalno ponavljati, a znanje će ostati u glavi. Tako i mnogi pozitivni efekti vježbanja ostaju, svaki određeni vremenski period, i nakon što prestanemo tako intenzivno raditi na figuri. Pauze, ponekad i duže, dobrodošle su u ovom sportu, a jednom kada tijelo utrenirate, ne morate se bojati da ćete morati ponovno počinjati od prave nule.

 Do Čitanja,
Luka Kuhar

Podijeli ovaj članak:


Autor

Luka Kuhar
Glavni urednik portala

Nema komentara

Komentiraj

Da bi mogao komentirati moraš se registrirati,
ako već imaš račun prijavi se!

Registracija Prijava


Povezani proizvodi

100% Creatine Monohydrate 300g

★★★★★

20,00 €

-47%
Nigari Magnezijev klorid 200 g
Nigari Magnezijev klorid 200 g

2,65 €

Najniža cijena u zadnjih 30 dana: 5,04 €

-36%
Alpenkrauter Emulsie 100 ml Original
Alpenkrauter Emulsie 100 ml Original

8,40 €

Najniža cijena u zadnjih 30 dana: 13,14 €

Colic Kids_kapi

16,00 €

Teething Kids_kapi

16,00 €

Možda će vas zanimati

Prvi saznajte za akcije i prijavite se na naš newsletter

American Express, Master Card, Diners, VISA T-com PayWay

copyright © 2023. Proteka.hr

web shop powered by kanuni