Besplatna dostava za narudžbe iznad 55 €

o STEROIDIMA I SYNTHOLu - FILIP DROPULIĆ

Bodybuilding i fitness | 20. Siječanj 2020. 8 minuta

Sutra izlazi čitava emisija, a ovo je bila samo jedna od tema...

Gost našeg prvog Muscle Media podcasta bio je sjajni mladi bodybuilder i uzdanica classic kategorije - Filip Dropulić. Prošli smo razne teme, od životnih i osobnih do natjecateljskih i kontroverznijih. Pogađate, ova spada u tu drugu kategoriju.

Anabolički steroidi vežu se uz bodybuilding, sportove snage i fizičke moći još od samih početaka natjecanja. Bilo da se radi o testosteronu ili sve popularnijem, zloglasnom ulju Syntholu, uz bilderu će se uvijek spomenuti tako nešto bez obzira radi li se o rekreativcu, natjecatelju ili višestrukom bodybuilding prvaku. 

Steroidi, uvijek tu kad se priča o bildanju...

Steroidi kao takvi imaju svoju svrhu - da, zaista - i van sportskih natjecanja, međutim, njihov ih status dopinga čini opasnom temom za razgovor i spominjanje.

Synthol, vrsta supstance koja je pogonjena mnogim megalomanskim željama o većim mišićima što brže, uništio je zdravlje svojih korisnika, a velik dio njih prisilio na neugodne operacije.

Filipa je zabrinulo što to ljudi vide na društvenim mrežama ili u video prilozima, zatim prestanu istraživati bilo što vezano uz tu temu i formiraju mišljenje na tim anomalnim primjercima tijela. Tako se uništava slika sporta, a pogotovo bodybuildinga. 

Bildanje je sport treninga, prehrane, odmora i kvalitetne suplementacije gdje svaki dodatan rizik kakvog može predstavljati doping preuzima pojedinac. Nije nužno ni za koga, a najmanje za rekreativce i/ili one koji traže bolju figuru, poboljšanje zdravlja te pozitivan pomak u vidu tijela.

U profesionalnom bodybuildingu takve stvari nisu rijetke, ali brine njihova učestalost među rekreativcima bez ambicija za binom.

Profesionalca, Filip naglašava, čini njegov rad. Učiniti baš sve što se može i sve što se treba prije "dizanja doze" bilo kakvih supstanci. To je ključ rezultata i bitnih pomaka.

A što kada ih koristi netko lijen?

Danas imamo sve više rekreativaca koji nisu napravili što mogu i trebaju, uzimaju nešto, ne izgledaju kao profesionalci i onda za tu razliku u izgledu "okrive" isključivo razliku u dozama. Barem tako misle.

Tako često dođemo do one poznate - "i ja bi tako izgledo da koristim šta i on..."

Otvorenost o ovoj temi, ali i razbijanje mitova vezanih uz uporabu steroida - kao magičnih supstanci, važna je stvar i zaista nam je drago da smo u ovom razgovoru mogli otvoreno spomenuti sve navedeno. 

Pogledajte, pogotovo ako vas zanima uvid iskusnog natjecatelja.

 

Podijeli ovaj članak:


Autor

Luka Kuhar
Glavni urednik portala

Nema komentara

Komentiraj

Da bi mogao komentirati moraš se registrirati,
ako već imaš račun prijavi se!

Registracija Prijava


Povezani proizvodi

Kollagen 1000ml

29,90 €

100% Creatine Monohydrate 300g

★★★★★

20,00 €

-47%
Nigari Magnezijev klorid 200 g
Nigari Magnezijev klorid 200 g

2,65 €

Najniža cijena u zadnjih 30 dana: 5,04 €

-36%
Alpenkrauter Emulsie 100 ml Original
Alpenkrauter Emulsie 100 ml Original

8,40 €

Najniža cijena u zadnjih 30 dana: 13,14 €

Colic Kids_kapi

16,00 €

Možda će vas zanimati

Prvi saznajte za akcije i prijavite se na naš newsletter

American Express, Master Card, Diners, VISA T-com PayWay

copyright © 2023. Proteka.hr

web shop powered by kanuni