Besplatna dostava za narudžbe iznad 55 €

Prsa kao Furić

Trening | 24. Svibanj 2018. 8 minuta

Naš Antonio Furić iza sebe ima čitava desetljeća aktivnog natjecanja, a još i više godina treninga i sportskih aktivnosti. Kada bi morali birati jednu impresivnu skupinu kojom se može pohvaliti, bila bi to prsa. Naučili smo nešto od silnih treni

 Ah da, prsa, mišići koji svima nama u muškoj sferi sporta bodybuildinga puno znače. Nekako su, uz ruke, prvo na što obratite pažnju gledajući figuru. Natjecateljski bodybuilding prsa pokazuje u svim frontalnim i bočnim pozama, tako da možete zamisliti koliko je važno da su dobro razvijena.

Antonio ima, kako smo mogli više puta vidjeti, poprilično snage u osnovnim dizanjima, pa tako i bench press može potegnuti. Međutim, važno je, i to često naglašava, znati kada je vrijeme za to. Svaki naš trening Fura je odradio seriju zagrijavanja, te jednu radnu seriju prije nego što bi zaključio osjeća li da će danas moći raditi velikim težinama ili je možda u pitanju trening u kojem ima nešto manje energije i snage.

 Dakle - dozvolite si uvod u vježbu prema kojem zaključujete u kojem će smjeru ići ostatak iste. Možda je dan kad smo "jaki kao bik", a opet, može biti da zbog nekih sitnih bolova ili umora treba biti oprezan. Antonio je vrlo zadovoljan što u karijeri nije imao većih povreda niti značajnih nezgoda na treningu- upravo zato.

Što se odabira vježbi tiče, ne zaobilazi se potisak s klupe na kojem treba obaviti nekoliko provjera. Hvat, čvrst jednak s obje strane, lopatice kontrolirane, ramena mirna. Koncentracija tijekom čitavog pokreta kulminira fokusiranim stiskom na vrhu, te zatim polaganim spuštanjem utega tik do prsnih mišića.

Varijacije bučicama također su često na repertoaru, poglavito onda kada kosa klupa ne odgovara najbolje. Tu se najbolje može improvizirati kut, odabrati težina i zatim modificirati pokret po potrebi. Može biti sa ili bez rotacije, no negativni dio treba odraditi posebno oprezno, znajući da nema šipke koja će zaustaviti uteg na prsima.

Sajle su odličan izbor kada je već teže kontrolirati slobodne težine i trebate pokret ograničen koloturima. Antonio na kraju pokreta često pravi zadršku od sekundu dvije kako bi dodatno opteretio mišiće i zatim kontrolirano pratio negativ. Kut ovisi o vježbi, a može biti s donjeg ili gornjeg kolotura -  uz iskorak prema naprijed.

Naravno, tu je i uzdanica svačijih ranih dana treninga - sklekovi. Ne nužno na podu, već mogu biti napravljeni i na kosini uz pomoć klupice, sprave ili nečeg sličnog. Sklekovi su odlični kao zagrijavanje ili efektivan finiš treninga. Ključno je kontrolirati pokret trudeći se da pri vrhu stisnemo prsa prema unutra.

Gledajući sprave, Furiću je neizostavna Fly mašina na kojoj može izvoditi kontroliranu inačicu letenja bez straha od mogućeg pretjeranog negativa. Sjedalo možete namjestiti tako da vam kraj pokreta završi malo iznad, ili točno u ravnini prsnih mišića, ovisno o kutu iz kojeg ih želite gađati.

Za kraj, valja napomenuti da Antonio kroz svaki trening napravi jedno manje istezanje ako počne osjećati veliki zamor mišića ili pump za koji misli da može omesti tehniku.

Pogledajte jedan takav trening:

 
 
 

Podijeli ovaj članak:


Autor

Luka Kuhar
Glavni urednik portala

Nema komentara

Komentiraj

Da bi mogao komentirati moraš se registrirati,
ako već imaš račun prijavi se!

Registracija Prijava


Povezani proizvodi

-47%
Nigari Magnezijev klorid 200 g
Nigari Magnezijev klorid 200 g

2,65 €

Najniža cijena u zadnjih 30 dana: 5,04 €

-36%
Alpenkrauter Emulsie 100 ml Original
Alpenkrauter Emulsie 100 ml Original

8,40 €

Najniža cijena u zadnjih 30 dana: 13,14 €

Colic Kids_kapi

16,00 €

Teething Kids_kapi

16,00 €

Možda će vas zanimati

Prvi saznajte za akcije i prijavite se na naš newsletter

American Express, Master Card, Diners, VISA T-com PayWay

copyright © 2023. Proteka.hr

web shop powered by kanuni