Besplatna dostava za narudžbe iznad 55 €

Prva PRO pobjeda za Hrvatsku!

Bodybuilding i fitness | 25. Svibanj 2016. 10 minuta

IFBB Pro Branka Njegovec donijela je Hrvatskoj prvu pobjedu u IFBB pro ligi. Najmišićavija dama iz Lijepe Naše odnedavno punopravno uživa u PRO statusu i već ga je iskoristila maksimalno dobro. Uzela je zlato kao profesionalka

 ,dosad nezabilježeno postignuće na ovim prostorima!

Branku ćemo što prije kontaktirati za njene dojmove  s natjecanja i kratki report svega što se događalo oko ovog povijesnog trenutka. Dotad Vas ostavljamo uz odlične redove koje je ona ispisala na naša pitanja prije nekog vremena.

1. Branka Pozdrav i čestitke na svim dosadašnjim postignućima! Pratio sam tvoju karijeru pomno, ali možda je najbolje da se sama predstaviš za one koji te ne znaju sasvim dobro.

Hvala Luka :). Zovem se Branka Njegovec, rođena 1974., živim u Varaždinu, radim u banci, samohrana sam majka 16.-godišnje Anje. U svijet bodybuildinga sam ušla u svojoj 30-toj (doduše bio je jedan mali izlet u bb nekoliko godina ranije) i od tada neprestano težim usavršavanju, ostvarivanju svojih ciljeva u ovom sport.

2. U ovom sportu nisi od jučer. Nogometnim rječnikom, imaš utakmica u nogama. Kako izgleda put jedne ženske bodybuilderice?

Kao što sam već napomenula relativno sam kasno ušla u svijet bb. Doduše sportom sam se bavila od malih nogu, igrala rukomet godinama, jedan period trenirala i atletiku. Ozljeda koljena i operacije koje su slijedile udaljile su me sa sportskih terena ali i od željenog fakulteta. Na savjet liječnika prestala sam se baviti sportom par godina, u međuvremeu rodila Anju. Međutim sportski duh, nezadovoljstvo tadašnjim izgledom ( jedva 47 kg) odveli su me u teretanu...."zagrizla" sam odmah i već nakon nekoliko mjeseci upornog treniranja izašla na svoje prvo natjecanje. Ne mogu reči da sam odmah imala podršku obitelji, trebalo je vremena, a bome i rezlutat tog truda i odricanja da shvate da je bb postao dio mene i da me takvu prihvate. Uporna sam, treniram u tišini kako bi mnogi rekli, postavljam si realne ciljeve i radim na tome dok taj cilj ne dohvatim bez obzira na mišljenja drugih, to što radim radim radi sebe.

3. Zašto baš bodybuilding? Znaš i sama kakvu stigmu nosi ovaj sport, još više sa ženske strane. Kako je pala odluka da se time baviš?azumijemo

Haha...da...znam..da sam o stigmi koju nosi ženski bb razmišljala tada, ili bolje rečeno da sam znala išta o tome , možda nebi bila tu gdje jesam....meni se jednostavno svidjalo . Nisam se tada vidjela kao profesionalna bilderica, ništa nisam ni znala da se razumijemo..LOL...možda smiješno zvuči al ja sam učila usput, obožavajući promjene na svom tijelu koje su mi svaki dan bile motivacija i još su i dan danas moj najveći pokretač.

4. Kada govorimo o natjecanjima - uz koje vežeš najbolje, a uz koje najgore uspomene?

Najdraže je naravno ono u US...Arnold Classic 2013 kada sam kao overall pobjednica osvojila pro card....neopisiv osjećaj! A loših uspomena nema....svaki "pad", nezadovoljstvo gledam kao školu, iskustvo ...nikako kao nešto što bi bacalo loše svijetlo na bb, svaka ta situacija samo je pojačala moju želju da budem još bolja da oni tamo više nebi imali argumenata da me ne vide kao jednu od najboljih, ili da kažem najbolju :).

5. Kako izgledaju tvoji treninzi što se tiče vježbi i intenziteta? Pomaže li ti netko u pripremama ili sve radiš sama?

Moji su svi treninzi intenzivni, bilo da se spremam za natjecanje ili ne. Fokus, kontrola i izvlačim maximum iz sebe. U Varaždinu treniram sama...godinama tako. Trener mi je svima poznati Mario Jarnečić kojem prepuštam svaki segment priprema, zna me valjda bolje od mene same :D . Odlazim kod njega na Krk, ponekad do Žareta u Zagreb, učim od najboljih a to se onda i vidi.

6. U našem razgovoru rekla si mi da konačno stiže PRO card IFBB federacije. Kakav je osjećaj biti tog ranga?

Da, konačno nakon svega što sam prošla. Onaj osjećaj kad sam osvojila pro card bio je neopisiv...al tamo sam bila sama tako da tek kad sam se vratila i kad su me najdraži dočekali na aerodromu mislim da sam shvatila da je to bio povijesni događaj za hrvatski bb. Sad kad mogu krenuti u te vode osjećam oduševljenje, ponos al prije svega priliku da pokažem da mi je mjesto među najboljima.Meni je to sad izazov, nepresušni izvor motivacija da kontinuirano radim na sebi.

7. Znamo da je dugo vremena prošlo od tvoje kvalifikacije za taj status, čak se tu i sudilo nešto oko tvojeg PRO carda - kreće li sada tvoja karijera kao profesionalke?

Da, definitvo! Počela sam sa pripremama za natjecanja u 7.mj , Mario i ja smose odlučili za Chicago i Vancouver....sada trebam sponzore (vjetar u leđa ) i mogu ići.... :D . Forma će biti odlična, kako će sve izgledati tamo vidjet ćemo.

8. Za kraj Branka, tvoja budućnost u ovom sportu i van njega. Kakvi su planovi? Gdje te utezi nose?

Spremam se otići u US i tamo nastaviti karijeru. Neću doduše izlaziti u bb nego physique kategoriji.

Tko bi rekao da će ubrzo nakon ovog razgovora Branka toliko napredovati u karijeri i postati prva ikada s pro pobjedom u svojim rukama. Čestitam joj iskreno i od srca. Žena borac postavlja standarde koje malo tko i u muškim redovima može sanjati ispuniti. Ne znam korijensko značenje imena Branka - ali vjerojatno ima nešto s riječi - inspiracija :)!

 Do Čitanja,
Luka Kuhar

Podijeli ovaj članak:


Autor

Luka Kuhar
Glavni urednik portala

Nema komentara

Komentiraj

Da bi mogao komentirati moraš se registrirati,
ako već imaš račun prijavi se!

Registracija Prijava


Povezani proizvodi

100% Creatine Monohydrate 300g

★★★★★

20,00 €

-47%
Nigari Magnezijev klorid 200 g
Nigari Magnezijev klorid 200 g

2,65 €

Najniža cijena u zadnjih 30 dana: 5,04 €

-36%
Alpenkrauter Emulsie 100 ml Original
Alpenkrauter Emulsie 100 ml Original

8,40 €

Najniža cijena u zadnjih 30 dana: 13,14 €

Colic Kids_kapi

16,00 €

Teething Kids_kapi

16,00 €

Možda će vas zanimati

Prvi saznajte za akcije i prijavite se na naš newsletter

American Express, Master Card, Diners, VISA T-com PayWay

copyright © 2023. Proteka.hr

web shop powered by kanuni