Besplatna dostava za narudžbe iznad 55 €

Trening Poučak #5 Krivi razlog treniranja

Trening | 15. Siječanj 2017. 6 minuta

Za ovaj trening poučak držim da je daleko najvažniji, ali i da se o njemu nekada stvara kriva, prisilna slika. Razlog treniranja bitno će utjecati na sam trening, njegovu duljinu, kvalitetu, ali i sve ostalo...

 Reći ću bez okolišanja - razlog mora biti VAŠ.

Ja vam mogu reći da imate višak kila i da bi trebali trenirati. Baki ste vjerojatno skroz mršavi i jednako tako misli da trebate nešto napraviti sa sobom. Prijatelj tvrdi da izgledate onemoćalo i da bi vam utezi pomogli promijeniti to. Kolega želi trening partnera pa vas zove na treniranje s njim. Sve to mogu biti razlozi treninga, ali ne držim da je iti jedan od njih dobar.

 Vi si priznajte da imate višak kila, da ste mršavi ili onemoćali, da želite trenirati s kolegom. Onda je to već nešto. Jer ste odluku o treningu donijeli Vi. Ako tomu nije tako, prilično je vjerojatno da će vaš vježbački period trajati kratko, biti upamćen po napornoj aktivnosti koju niste uopće željelin raditi nego ste iz bilo kojeg razloga osjećali prisilu ili obvezu.

 Trening je koristan tijelu, ali samo onda kada ga korisnik pravilno i željno radi. To se sasvim sigurno neće dogoditi ako vam je treniranje muka i tlaka koju svim silama želite izbjeći i mislite da je svijet kriv što vi sada trebate otići u teretanu i nešto izvoditi s utezima. Imat ćete loše iskustvo, zapamtiti ćete dobru aktivnost kao nešto ružno i najvažnije, vjerojatno nećete mnogo dobroga napraviti takvi.

 Željeti trenirati znači biti spreman na to i većim dijelom svjestan na stvari koje morate odraditi da bi smatrali trening efikasnim i kvalitetnim. Nema te osobe koja može odraditi trening umjesto vas, pa onda logično ne bi trebala postojati osoba koja o njemu može odlučivati. Naravno da možete angažirati trenera ili nutricionista da vam pomogne na tom putu, no nećete ih angažirati da oni to žele i rade umjesto vas.

 Prvo imajte dobar razlog, tek nakon toga dolazi dobar trening. Možete se htjeti dopasti djevojci, biti jači od prijatelja, izgledati bolje od nekog tko vam nije drag. Ne može vam se suditi na motivaciji, ali mora biti vaša i mora tvoriti vaš razlog za treningom. Jezgra dobrog treninga dolazi od te osobne motivacije, da budete bolji, jači, zdraviji, izgrađeniji. Od sebe, susjeda, brata, tate, zbog djevojke itd. Ali to prije svega vi želite. Čemu ćete to posvetiti također je na vama, ali ni to  neće dobro završiti ako ćete to samo odrađivati bez želje.

 Loš trening ima vrlo malo smisla. Može biti opasan, kontra produktivan ili najblaže rečeno, bedast. Radite nešto što ne želite, ne postižete rezultate koje bi mogli, ne osjećate se dobro i ne vidite uopće smisla u čitavom procesu. 

 Dođite na trening promišljeno, znajući da radite što želite zbog sebe i svojih ciljeva. Uživat ćete, osjećati se korisno i zadovoljno, a i rezultati će stizati. Ako trenirate zbog sebe radite si dobro. 

 Do Čitanja,
Luka Kuhar

 

Podijeli ovaj članak:


Autor

Luka Kuhar
Glavni urednik portala

Nema komentara

Komentiraj

Da bi mogao komentirati moraš se registrirati,
ako već imaš račun prijavi se!

Registracija Prijava


Povezani proizvodi

-47%
Nigari Magnezijev klorid 200 g
Nigari Magnezijev klorid 200 g

2,65 €

Najniža cijena u zadnjih 30 dana: 5,04 €

-36%
Alpenkrauter Emulsie 100 ml Original
Alpenkrauter Emulsie 100 ml Original

8,40 €

Najniža cijena u zadnjih 30 dana: 13,14 €

Colic Kids_kapi

16,00 €

Teething Kids_kapi

16,00 €

Možda će vas zanimati

Prvi saznajte za akcije i prijavite se na naš newsletter

American Express, Master Card, Diners, VISA T-com PayWay

copyright © 2023. Proteka.hr

web shop powered by kanuni