Besplatna dostava za narudžbe iznad 55 €

Ursine trening lekcije

Trening | 11. Veljača 2016. 4 minuta

Trenirajući velik broj puta uz Stjepana Ursu, uvidio sam jednu stvar vrlo brzo - čovjek se ne štedi! Želim to napomenuti upravo u ovo vrijeme kada si previše nas zna dopustiti osrednji trening i manjak volje za radom u teretani...

1. Ne izbjegavajte osnove

Vrlo jednostavno pravilo kod Stjepana. Ako radite noge, onda je čučanj na dnevnom redu sigurno i bez iznimke. Za velika i razvijena leđa deadlift mora biti uključen u trening, a prsa jednostavno nisu prsa ako nema potiska s klupe. Puno je danas metoda treninga izmišljeno s krivim ciljem u vidu, a to je maksimalno olakšavanje do točke kada nismo više sigurni stimuliramo li mišić ili zapravo više štedimo neko vlastito raspoloženje. Ursa radi posao koji je često fizički vrlo zahtjevan i vremenski mu može oduzeti dobar dio dana ili noći, ali svejedno, kada treba trenirati, prvi je na teškim vježbama!

2. Kardio je važan

Znam da mnogi ne vole kardio i da postoje sasvim opravdane i razvijene metode dovođenja u formu bez korištenja traka za trčanje, stacionarnih bicikala ili ostalih pomagala. O dobrom starom trčanju po nekom nasipu da i ne govorim. Sava je u zadnje vrijeme vidjela manje džogera nego Grčka novaca. Stjepan je uvijek naglašavao da mu kardio pomaže brusiti formu u pripremama i podići opću kondiciju koja je važna svima. Samim time može duže trenirati bez umora i na svojoj najdražoj kardio spravi - stair master - trošiti kalorije.

3. Na treningu nema priče

Sigurno ste pogledali koji video s našim Ursom. Društven tip, komunikativan i zabavan, uvijek spreman dati savjet ili krenuti u zezanciju. Ipak, postoje iznimke i trening je sigurno jedna od njih. U teretani će uvijek pozdravljati ljude, razmijeniti riječ dvije, ali nikada ne zaustavlja treninge da bi s nekim započeo talk show usred vježbanja. Ima dosta ljudi koju u teretanu dođu kako bi se malo zapričali s ekipom, podijelili iskustva i dogodovštine. Koliko sam imao prilike primijetiti, Ursa je tamo da bi dizao utege, a kasnije pehare.

 Do Čitanja,
Luka Kuhar & Stjepan Ursa

Podijeli ovaj članak:


Autor

Luka Kuhar
Glavni urednik portala

Nema komentara

Komentiraj

Da bi mogao komentirati moraš se registrirati,
ako već imaš račun prijavi se!

Registracija Prijava


Povezani proizvodi

100% Creatine Monohydrate 300g

★★★★★

20,00 €

-47%
Nigari Magnezijev klorid 200 g
Nigari Magnezijev klorid 200 g

2,65 €

Najniža cijena u zadnjih 30 dana: 5,04 €

-36%
Alpenkrauter Emulsie 100 ml Original
Alpenkrauter Emulsie 100 ml Original

8,40 €

Najniža cijena u zadnjih 30 dana: 13,14 €

Colic Kids_kapi

16,00 €

Teething Kids_kapi

16,00 €

Možda će vas zanimati

Prvi saznajte za akcije i prijavite se na naš newsletter

American Express, Master Card, Diners, VISA T-com PayWay

copyright © 2023. Proteka.hr

web shop powered by kanuni