Košarica Narudžba

Brzi E-nterview - MARKO PRŠA

08.03.2016
Luka Kuhar
Nekadašnji član Proteka teama - mnogima dobro znani Marko Prša, sprema se za novu bildersku sezonu. Da nema "zime" među juniorima mogao bi pokazati upravo on - koji u ovoj pripremnoj fazi izgleda odlično.

 Pročitajte njegove odgovore na naš serijal brzih intervjua...

 1. Pozdravljam te u ime Proteka teama! Predstavi se ukratko našim čitateljima s par bitnih rečenica o sebi.
 
Pozdrav Proteka teamu i čitateljima! Ime mi je Marko Prša, imam 20 godina i dolazim iz Zagreba gdje i treniram u Sporting Gymu na Šalati. 
 
 
2. Koliko se već dugo baviš ovim sportom i koja su tvoja najveća postignuća u njemu?
 
Bodybuildingom bavim se nepune 3 godine, započeo sam krajem 2013., više iz hobija jer se u početku nisam imao namjeru baviti bb-om, već se vratiti u Taekwondo, sport u kojem sam proveo dobrih 14 godina. Za sada, najveće postignuće u bodybuildingu je moja brončana medalja sa državnog prvenstva 2014. godine, 2015. godine nisam se natjecao radi privatnih razloga, no namjeravam ove godine ostvariti i puno veće uspjehe! 
 
3. Od svih projekata i natjecanja na kojima radiš, izdvoji nam ono najdraže. Koje je to događanje posebno i zašto baš to?
 
Osobno ne bih zasebno izdvajao nešto najbitnije s obzirom da se trudim svugdje dati svoj maksimum. No ako bih nešto trebao izdvojiti, to bi sigurno bilo ovogodišnje Europsko prvenstvo u bb-u, za koje se trenutno pripremam, nadalje, tu je i državno na kojemu planiram nastupiti. Nadajmo se samo da će sve ići po planu (kuc kuc u drvo)
 
4. Kakav je tvoj pristup prehrani i treningu u bodybuildingu. Misliš li da se to može odrediti postotcima ili imaš svoje shvaćanje tih važnih elemenata?
 
Ne bih svoj pristup izdvajao po necemu posebno boljem ili losijem od ostalih, relativno sam mlad i smatram da imam još puno toga za naučiti, ali ono što je sigurno jest da u svakom aspektu pokušavam dati svoj maksimum, bilo da je riječ o treningu, prehrani, odmoru ili suplementaciji. Tvrdim da je to jedini način da osoba zaista odradi kvalitetan posao i siguran sam da će se mnogi složiti sa mnom po tom pitanju. 
 
5. Osim natjecateljske karijere, kako još obogaćuješ svoj bilderski život? Radiš li trenutno na nekim projektima, ili možda obavljaš posao trenera?
 
Morati ću razočarati odgovorom na ovo pitanje, ali u fazi priprema, isključivo sam posvećen njima, stoga nema previše prostora za druge aktivnosti, naravno uvijek se nade vremena za kakvo druženje, ali obično je sva pažnja na pripremama i poslu. Osim bb-a, trenutno radim u shopu tvrtke Proteini.si gdje sam dostupan svima koji trebaju kakav savjet o prehrani, treningu i naravno suplementaciji. Moram spomenuti kako mi firma kao takva prilično izlazi u susret te im ovim putem želim zahvaliti! 
 
6. Za kraj, tvoja budućnost kao sportaša. Gdje se vidiš ove godine i u doglednoj budućnosti?
 
Ne volim se previše igrati proricanja budućnosti, do sada mi se to uvijek pokazalo kao loš izbor, stoga ću samo reći da planiram dati sve od sebe kako bi moja budućnost išla isključivo u smjeru kakvom ja želim, tu naravno pripadaju brojni sportski i privatni uspjesi!
Da bi mogao komentirati moraš se registrirati,
ako već imaš račun prijavi se! Registracija | Prijava

PREPORUČUJEMO