Košarica Narudžba

Genetika na djelu!

19.08.2012
M. Šimović
Kada vidite hrta Wendy, prvo što ćete pomisliti je da je ovaj pas na steroidima, zar ne!? Promislite još jednom, zato što ste potpuno u krivu!

Kanadske novine Victoria Times Colonist su prve objavile priču o Wendy, najmišićavijem psu (pasmine hrt) na svijetu. Ubrzo nakon toga je počela medijska ludnica nakon čega se Wendy se pojavljuje po gotovo svim medijima te je čak i dobila mnoge ponude za znanstveno fantastične serije. Mnogi od vas žele "6-pack", ali Wendy ima "24-pack"! Šta kažete na to? Ona je istinski Arnold Schwarzenegger među psima i to na potpuno prirodan način i bez puno muke i mozganja!

Kod hrta Wendy se ne radi o korištenju steroida, što će mnogi od vas vjerojatno i pomisliti, nego se radi o mutaciji gena miostatina. Zapravo, radi se o mutaciji gena koja poduplava njene mišiće. Ova činjenica je potvrđena na Zavodu za javno zdravstvo u SAD-u. Na taj način hrt Wendy je dobila prirodni dar da gotovo bez truda dođe do ovakvih mišića. Nije li to san sviju nas koji se ubijamo u teretani!?

Pogledajte video o Wendy:

Wendy je jednake visine kao i ostali hrtovi, ali je šira i gotovo dva puta teža (ima 27kg). Nažalost, Wendy ima srce i pluća jednake veličine kao i ostali hrtovi što znači da se oni više troše pošto njeni mišići zahtjevaju više kisika.

Wedndyna mutacija gena miostatina je nastala posve slučajno (kao i kod nekih ljudi). Postavlja se pitanje, hoće li mnogi posegnuti za ovim načinom mutacije gena kada to bude znanstveno moguće u budućnosti?

Da bi mogao komentirati moraš se registrirati,
ako već imaš račun prijavi se! Registracija | Prijava

PREPORUČUJEMO