Košarica Narudžba

Izgled Suradnje - No Bull dnevnik trenera i klijenta #2

03.04.2015
PROTEKA TEAM
U ovom nastavku naše kolumne opisat ćemo Vam kako mi uređujemo našu suradnju na relaciji trener-klijent. Priča je počela prošle godine u proljeće, a evo kako se sve to razvijalo- malo detaljnije:

 Kada smo prvi puta sjeli razgovarati o suradnji, Kristijan i ja složili smo se da oko svega moramo biti jako iskreni. Nije imalo smisla išta hiniti ili skrivati, niti jedan od nas iz tog scenarija ne bi izvukao željen rezultat. 


Za početak stavili smo sve na stol. Objasnio mi je kako je izgledala njegova prehrana, treninzi, suplementacija i farmacija koja je bila u uporabi. Ono što je najvažnije, na kraju izlaganja dao mi je svoj dojam priprema kao sportaš koji je sav režim prošao bez pogovora – najbolje što je znao i mogao.

Kako je mene interesiralo što je on dosad radio, tako je njega zanimalo što ja o tomu svemu znam. Tu sam ja krenuo u svoja obrazlaganja, teorije i praksu. Spominjao sam prijašnje suradnje,  dosadašnja iskustva sa svim navedenim aspektima i na kraju, ono što od njega očekujem.

Krenuli smo analizirati njegovu figuru bez pardona. Prsa smo izdvojili kao kariku koja je za juniora vanredno razvijena, a oprečno tomu, noge su bile blijeda verzija onoga što bilder treba imati. Forma je u tom trenutku bila dosta loša, što se može zahvaliti vrlo stresnom razdoblju nakon prvog natjecanja.  Dogovorili smo da noge treba posebno fokusirati, te da ćemo prehranu, suplementaciju i farmaciju znatno ublažiti kako bi mogli zapravo vidjeti s čime točno radimo i raspolažemo.  Iskrenost nam je i tu pomogla. Ja se nisam pravio sveznajućim, Kristijan nikad nije od mene tajio što radi. Tako smo mogli vrlo lako iskomunicirati što radi-a što ne, u bilo kojem aspektu. Shodno tomu, nekoliko mjeseci kasnije figura je izgledala kao napredna verzija prije viđenog. Ista kilaža-oko stotinu i pet kilograma, sa znatno manje masti i figurom koja je sada već ozbiljno aludirala na spremnog bildera.

Sav taj proces za mene je obilježila upravo iskrenost i dogovor da se nećemo praviti nešto što nismo. Nikada mu nisam tepao da je nešto super, on nikada nije tvrdio da sve već zna i razumije. Nekako, kad izuzmete ego iz suradnje i složite se oko toga da niti jedan niti drugi nemate svo znanje svijeta, lakše dođete do potrebnih spoznaja!

Evo kako sve to vidi Kristijan:

Početak je za mene bilo jedno stresno razdoblje sto se tiče BBa, nakon natjecanja nabacio sam oko 25kg u vrlo kratkom vremenu, naravno da to nisu bili mišići, jer za 25kg mišića bi trebalo godina i godina. Nakon sto sam takav proveo dio ljeta težeći preko 115kg vratio sam se na normalniju kilažu za svoju visinu - 105-108kg. Nažalost bez pravog plana, ikakvog programa, cilja izgled s tom kilažom je bio sve samo ne bilderski.

Budući da je moje poimanje BBa bilo oduvijek vezano za masivniji look na početku našeg rada krenuli smo bulking, naravno nije prošlo niti mjesec dana i shvatili smo da to ne ide u pravom smjeru, tada je došlo do promjene koju sam jako teško i nevoljko prihvatio, unos svega bio je drastično smanjen, kada kažem svega onda mislim na svaku komponentu BBa, a trening je preokrenut iz temelja, ubačen kardio i slične stvari koje nikada nisam radio. Što je vrijeme vise prolazilo u vrlo kratkom vremenu počeo sam poprimati izgled koji smo ciljali, napokon sam prihvatio ono sto svi ponavljaju kao papagaji kvaliteta prije kvantiteta, ali sam to oblikovao u svoju verziju - kvantiteta sa kvalitetom. Prihvatio sam činjenicu da je moj problem manjak simetrije i forme, a ne nikako mišićne mase i da ako sva ta tri segmenta ne budu u balansu nikakva masa mi neće pomoći, konačno sam se riješio straha da ću u lean izdanju biti mali i izbacio iz glave da je bitno kako izgledam u duksi.

 Što se tiče mišićnih partija, svjestan sam da nisam estetik, niti me taj look privlači, oduvijek me vise privlačio freak faktor na bilderima i to je izgled koji želim postići. Na moju žalost u BBu se traži full paket, a ne par velikih ramena, ruke presvučene dick skinom i leđa poput krila, tako da sve to nema nikakav značaj ako bude stajalo na lošim nogama i ako od naprijed sliku bude kvario plitak trbuh.

                                   TRENING VIDEO: https://www.youtube.com/watch?v=xPk5GHP7McA

Proteka Team

Da bi mogao komentirati moraš se registrirati,
ako već imaš račun prijavi se! Registracija | Prijava

PREPORUČUJEMO