Košarica Narudžba

Kako je NBC ukrao bodybuilding

29.01.2015
Luka Kuhar
Ako se sjećate, najveća vijest bilderskih krugova prošle godine bila je ta, da će se Mr. Olympia natjecanje prikazati u velikom prilogu na NBC-u. Povratak bildera na male ekrane slavio se širom svijeta i malo je tko mogao biti sretniji od
zaboravljene branše.
 
Bob Chic, poznat po maškaradnim kombinacijama odjeće prilikom vođenja natjecanja, izgledao je formalno, produkcija je bila vrhunska, sve tempirano u sekundu točnosti. Bila je to noć bodybuildinga iz koje su i drugi sportovi mogli mnogo naučiti o organizaciji.
 
Ne samo organizacija, najveći dio kolača ide natjecateljima. Sama krema bodybuildinga pokazala se u eksplozivnom izdanju nabijajući atmosferu do vrhunca još od press konferencije gdje su se Phil i Kai pretvorili u talk show s ne tako laganim temama.
 
Vratimo li se malo unazad, bodybuilding je s televizije skinuo čovjek koji se na njoj na kraju obogatio. Arnold Schwarzenneger bio je larger than life 1980. i osvojio Mr.Olympiju nakon čega ju nisu htjeli prikazati na televizijskom programu jer je prevladavalo mišljenje da najbolja figura nije osvojila natjecanje. Još od tih davnih dana bildanje je spalo na margine, top shop spotove za novi "abdominator", žrtveno janje za priloge o dopingu, tu i tamo poneki intervju ili pokazivanje mišića kako bi se impresioniralo mase.
 
Nikakvog respekta nije bilo i taman nam se učinilo da bi gospoda preko bare mogli dodatno uglancati sport koji se sam vadi iz ničim izazvana blata. Trebao je to biti veliki comeback u vremenima kada nam branša raste, pokazivanje trenutne generacije bodybuildera i razvoja sporta. Realan prikaz kako bodybuilderi ipak jesu više od čudaka koji nemile sate provode s utezima.
 
Kamere su bile na natjecanju, prilog je bio najavljen u narednim tjednima. Čak se i našao na TV rasporedima, kad ono, tajac! NItko nije znao što se događa, osim da na televiziji nema nikakvog Phil Heatha, ne čuje se Kai, nigdje se ne spominje riječ Olympia.
 
Bez objašnjenja bodybuilding na televiziji nije se ni dogodio. Tada je nastala velika drama u krugovima fanova i neki su se poznati autori osvrnuli na tu temu s više žara no inače. 
 
Ruka koja je trebala pomoći na kraju je zamišljeno ostala u džepu i dovela ovu priču do njena tužnog kraja. No to ipak nije ništa strašno za branšu koja će se, kao i ljudi u njoj, sama izgraditi do novih rekorda!
 
Do Čitanja,
Luka Kuhar
Da bi mogao komentirati moraš se registrirati,
ako već imaš račun prijavi se! Registracija | Prijava

PREPORUČUJEMO