Košarica Narudžba

Kristijan Matković - intervju iz Munchena

05.03.2015
Marko Šimović
Napravili smo jedan vrlo zanimljiv intervju s našim Kristijanom koji je već duže vrijeme u Njemačkoj. Pročitajte kako se snašao...

 1. Pozdrav Kristijane! Što se događalo s tobom od tvoje poslijednje kolumne?

Prije svega pozdrav svima :). Huh, pa zadnja kolumna je bila poprilično davno, puno se toga izdogađalo kao i uvijek. Prije svega selidba u novi kvart, pronalaženje poslova, potop naravno i početak ponovnog treniranja te sada u zadnje vrijeme kovanje planova vezanih uz sportsku karijeru ;).  

2. Kako danas izgleda jedan tvoj prosječan dan u Münchenu?

Sada kada sam počeo raditi to izgleda ovako. Ustajanje nešto prije 6, spremanje prvog obroka, spremanje stvari za cijeli dan, u 6:45 se kreće na prvi posao. U busu pišem trening za taj dan koji objavljujem svaki dan na svom FB profilu, 10 minuta prije 8 pijem ponovno svoj Energybody whey te od 8 radim do 17h, trčim na bus te putujem na drugi posao! Od 18-20h radim taj posao te u 20:15 napokon ulazim u stan. Tada slijedi obrok te spremanje stvari za trening i trening, a kada se vratim ponovo u stan jedem zadnji obrok uz neki dobar film. Iako München zovu gradom glamura, za mene glamura nema :D! 

3. Kako napreduje izgradnja tijela uz sve te obveze?

Odlično! Upravo se pripremam za početak novog procesa izgradnje mišićne mase. Mislim da sam u ovom burnom dijelu života očuvao svoj izgled maximalno koliko sam mogao. Uspio sam pronaći OK teretanu, te uživam u svakom novom treningu i svaki novi trening je i novi izazov za mene. Dosta puta čak i od Njemaca, koji su radišan narod, čujem da nisam normalan radi tog tempa života, ali to je jedini način za ostvariti želje. Nema prečica, samo i jedino hard work :D!  

4. Koji su tvoji planovi što se tiče natjecateljskog bodybuildinga?

Možda će zvučati čudno ali planove u svojoj sportskoj karijeri ne mogu i ne želim odvajati od privatnih planova tako da jedni planovi debelo uklapaju druge. Prije svega odlučio sam iako imam još puno vremena za nastupati kao junior ne činiti to. Onog trena kada idući puta stanem na binu želim da moj izgled bude ogledalo mojih želja, moga karaktera, mojih stavova, a to će biti u seniorskoj teškoj kategoriji.

Naravno imam zbilja ambiciozne planove koji među ostalim uključuju i natjecanje u Njemačkoj, i naravno, povratak na Križ Open te rješavanje onoga što je ostalo nedovršeno,  a kroz par godina ako mi se život nastavi razvijati u ovom smjeru u kojem je počeo želio bih nastupiti na nekom većem natjecanju poput Arnold Classic amateura.

Možda zvuči nemoguće i nerealno, mozda zbilja i je tako, ali o tome što ću postići odlučujem samo ja i količina moga truda. Sve u svemu imam velike ambicije i brdo snova i radit ću 24/7, ako je potrebno, na njima da ih ostvarim!  

3. Koliko je skup život u Münchenu?

Pa sada, situacija je poprilicno čudna. Plaće su zbilja visoke, ali su i rente za stanove "visoke", tako da bi vam na primjer za najam manjeg stana trebala dobra hrvatska plaća. Ako ćemo pričati o onome bitnom za BB - hrani i treningu, situacija je dijametralno suprotna. Hrana je jeftinija nego u Hrvatskoj pa čak neke stvari i dvostruko (tako ćete kg kvalitetne riže platiti 75-80 centi, a pola kg zobenih 30 centi). Teretane su također gotovo dvostruko jeftinije, a ponuda je peterostruko kvalitetnija, tako vas mjesec dana treniranja u FitStaru kosta 16€ ili ako napamet točno racunam oko 125kn.

Uostalom mislim da Vam najviše moze reći činjenica da nitko tko ode iz Hrvatske se ne želi vratiti. Prema tome, nije loše :).  

5. Reci nam najkompliciraniju riječ koju si naučio na njemačkom?

Hahahahaha, odlično pitanje! Buduci da sam jos u procesu učenja ima ih puno, ali evo prva koja mi je pala na pamet je definitivno "Sehenswürdigkeiten", ako se uopce tako piše. Hahaha :D

Da bi mogao komentirati moraš se registrirati,
ako već imaš račun prijavi se! Registracija | Prijava

PREPORUČUJEMO