Košarica Narudžba

MOREL I CISTERNINO ZAVLADALI NEW YORKOM

15.05.2015
Luka Kuhar
Ovogodišnji New York Pro po mnogima je bio tek sjena svojih prijašnjih izdanja, ali upravo su iz te sjene izašli novi pobjednici, momci čije su karijere itekako profitirale od ovog izlaska na binu...
Muški Open imao je potencijala biti gust, no mnogi se igrači nisu pojavili u najboljem izdanju i to je zadalo ozbiljan udarac kvaliteti natjecanja. Već od prvih nekoliko prozivci bilo je jasno kako će glasiti moto ove bine : "Victor i Morel", a zatim svi ostali. To nam je odmah potvrdio i callout u kojem su stajali samo njih dvojica, kolege iz teretane, "braća" iz Dominikanske Republike. 
 
Dominator je izgledao dosta dobro. Ovdje je potrebno napraviti odmak od njegovih najboljih dana koji su bili oko 2007. godine i kazati kako unatoč prolasku vremena i listi nedaća dužoj od negativne strane bilance Hrvatske, Martinez i dalje može izgledati opasno za svoje konkurente. 
 
New York Pro njegov je teren i tamo je htio napraviti svoj veliki comeback prije nekoliko godina. Nesretno po njega, nije uzeo Ramyjev dolazak vrlo ozbiljno te ga je spomenuti na kraju pregazio kao teretni vlak. Bila je to prva rupa u Victorovoj pancirki, vidjelo se da nekadašnji top bodybuilder planete danas stoji na ranjivijim nogama.
 
Što se ove godine tiče Victorove linije i dalje su bile estetski najbolje  od okupljenih takmaca. Krasan je to frame na kojem Dominikanac može nakupiti mnogo mišića. U najboljim danima bilo ih je više no sad, ali i trenutno stanje dovoljno je za medalje. Samo ne za one sjaja kojeg si sam priželjkuje. Koža na trbuhu više ne izgleda jednako zategnuto kao nekada, a noge su osjetno sitnije. Možemo reći da mu je najveće prokletstvo nekadašnja spremnost jer Martinez danas jednostavno djeluje manje moćno od svojih prijašnjih izdanja.
To je otvorilo vrata Juanu Morelu koji je za ovu medalju zaista radio. 
 
Pojavljivao se u New Yorku od svojih ranih početaka redajući sva mjesta od četvrtog nadalje. Ove godine sila inercije trebala ga je pogurati na broj jedan, baš kao što bi doličilo njegovom usponu. Činjenica da nije bilo Ramyja na bini pretvorila je taj scenarij u veliku mogućnost.
 
Morel sam po sebi nije bajno posložen. Noge izgledaju daleko bolje s boka nego od naprijed, leđa su masivna, ali pomalo asimetrična iz određenih kutova, a ruke izgledaju...zanimljivo u duplom bicepsu. Ipak, struk je kao u balerine, koža zategnuta da više ne može biti, trbuh uvučen čitavo vrijeme, a ramena široka dovoljno da u calloutu s njim ima mjesta samo za još jednog. 
 
Forma je bila dobra, oštar i pun Morel je pritisnuo Victora kao nikada do sad. Čitavo vrijeme moglo se bacati novčić i koga god bi odredili ne bi bilo mnogo negodovanja. Victor je imao estetiku i linije na svojoj strani, dok je Juan parirao mišićavosti i boljim coreom.
 
Pehar odlazi Morelu, Juan je izgurao Victora iz vlastita dvorišta.
212 kategorija bila je posebno zanimljiva, ali također zbog dva natjecatelja. Govorimo tu o prekaljenom, svima dobro
znanom Guyu Cisterninu i debitantu iz Koreje pod imenom Kim Junho. 
 
Nećemo se lagati, ime Koreanca nikome s ovog govornog područj ne zvuči poznato, no pogledamo li u njegovu figuru tu će se iskusnije oči prisjetiti kako je baš taj momak (OK, stariji momak) nedavno osvojio Arnold Classic i nakon toga postao vlasnik prvog Pro Carda u svojoj zemlji. 
 
Njegov protivnik, Cisternino, bio je u možda životnom izdanju. Zarezi i separacije od glave do pete, odličan mišićni tonus, atraktivan pozing - Guy je posložio sve na svoje mjesto i zasluženo se okrunio na New York Pro pozornici. Ovo mu je četvrta pro titula i direktna ulaznica za Olympiju. Tamo bi ovakav Cisternino zaista mogao odigrati važnu ulogu.
 
Kim Junho estetski je izgledao nevjerojatno. Linije Koreanca zaprepastile su sve fanove koji su ovog debitanta uglavnom prvi put vidjeli. Njegov inauguralni pro nastup prošao je izvanredno ostavljajući ga kao jedinog dovoljno dobrog da stoji pored Cisternina i pritom ne izgleda bedasto. Mogli ste birati pozu, Kim bi u svima impresionirao. Bio je nešto mekši od Guya i osjetno sitniji (govorimo o čovjeku koji je bliže 80 nego maksimalno dopuštenih 96 kila) ali i takav je bio izvanredan.
 
Iduća nam je postaja Arnold u Brazilu gdje Victor i Morel traže prolaz protiv nesuđenog im protivnika na New York Pro bini. Gargantua zvana Mamdouh Elssbiay- Big Ramy, stajat će rame uz rame s najboljima iz Velike Jabuke.
 
Do Čitanja,
Luka Kuhar
Da bi mogao komentirati moraš se registrirati,
ako već imaš račun prijavi se! Registracija | Prijava

PREPORUČUJEMO