Košarica Narudžba

NEVJEROJATNI LENARTOWICZ

08.08.2017
Luka Kuhar
Prije nekoliko dana odvijalo se Tampa Pro natjecanje u bodybuildingu čija je glavna priča bio super poboljšani Josh Lenartowicz.

 Činilo se da će to biti jedno srednje zanimljivo natjecanje na kojem će se pojaviti pokoji bodybuilder željan zaraditi nekoliko bodova za Olympia kvalifikaciju, ali onih pravih velikih imena bodybuildinga nedostajalo je, barem dok se Josh nije odlučio prijaviti.

 
Čudno mi je navoditi ga pod bildere značajna imena jer nije dugo u pro bodybuildingu, mi ga se najbolje sjećamo baš kada je eksplozivno ušao na scenu osvajajući San Marino Pro na kojem je debitirao naš Klančir – a vjerovalo se da je titula „rezervirana“ za Bonaca.
 
King of the Gym kaže njegov nadimak, a uznapredovala figura opravdava iz natjecanja u natjecanje. Dobrih plasmana Joshu ne nedostaje i na Arnold Classicu napravio je halabuku oko svoje figure. Što se tiče slika koje su kružile društvenim mrežama prije natjecanja u Tampi, bit ću sasvim iskren, zabezeknule su me kao i mnoge druge fanove ovog sporta.
 
Mantra u bodybuildingu, barem u njegovim najvišim profesionalnim krugovima, uvijek upozorava na činjenicu da napredak ide sitnim koracima naprijed te da su veliki pomaci češće anomalija no pravilo. Možda bi to bio zgodan nadimak za Josha; anomalija.
 
Nije to estetski najugodnija figura koju ćete vidjeti niti bi ja ikada ustvrdio da će čovjek ponovno uspostaviti „zlatni ideal“ u bodybuildingu, ali uz tek nekoliko manjih strukturalnih poteškoća; poglavito u predjelu prsiju, Josh prezentira kompaktan paket prepun guste mišićne mase prožet vaskularnim detaljima.
 
Maxx Charles, Henri-Pierre Ano, Grimes i ostatak ekipe Lenartowicza su mogli samo gledati, svjesni da je čovjek došao po svoju Olympia kvalifikaciju i uspostavu dominantnog položaja u visokim krugovima bodybuildinga. Istini za volju, show bi sam po sebi možda i djelovao zanimljivije da ga on nije tako pomeo, ali zasluženo ispada najveća vijest jer je tvrdnje o svojoj klasi vješto obranio na pozornici.
 
Na dosadašnjim natjecanjima, Josh je uvijek bio moj „dark horse“ izbor. Međutim, nisam tako siguran da će u svojoj karijeri ikada više biti smatran za nepoznanicu koja može iznenaditi, već tvrdim da je došlo do točke u kojoj s pravom možemo očekivati vrhunske rezultate od Australca.
 
Put Vegasa kreće još jedan punokrvni bilder koji bi okupljenoj ekipi na natjecanju svih natjecanja mogao pomrsiti račune briljantnom kombinacijom mase i forme.
 
Do Čitanja,
Luka Kuhar
Da bi mogao komentirati moraš se registrirati,
ako već imaš račun prijavi se! Registracija | Prijava

PREPORUČUJEMO