Košarica Narudžba

Nove medalje za Kikija!

11.12.2018
Luka Kuhar
Naš prethodni video najavio je Kristijanovo novo natjecanje na koje se nedavno zaputio. Rezultati su nas razveselili, a njega motivirali da još više energije uloži u powerlifting!

 Imao sam priliku nastupiti na Balkanskom prvenstvu u Powerliftingu u jednoj od najjacih svjetskih federacija u Powerliftingu - GPC te kao dio Hrvatske reprezentacije predstavljati sebe, svoj Tim i drzavu na jednom velikom natjecanju.

Buduci da Powerlifting treniram tek 3 mjeseca od ovog natjecanja nisam imao velika ocekivanja, odluku da se natjecem donio sam tek 2 tjedna prije natjecanje te je to onemogucilo klasicne pripreme. Nastupio sam u kategoriji -110kg, na vaganju sam izvagao 104.4kg. Nazalost nekada stvari krenu po zlu, dan prije natjecanja te na dan natjecanja imao sam temperaturu te nakon 2 neprospavane noci sam bio vrlo iscrpljen. Unatoc poteskocama uspio sam podici 305kg u Deadliftu, te 310kg koje sam podigao no nazalost sipka mi je kliznula iz ruke u trenutku kada sam vec dobio komandu da mogu spustiti uteg te mi je to dizanje ponisteno.Na tom zadnjem dizanju sipka mi je doslovno otrgnula dio mesa na prstu. Nakon Deadlifta nastupio sam i u Bench Press natjecanju, na moju nesrecu organizatori su previdili cinjenicu da imaju natjecatelja koji nece imati vremena za zagrijavanje buduci da se natjecao nekoliko minuta prije nego je trebao natupiti na drugom dijelu natjecanja. Vremena za zagrijavanje nije bilo te sam sa Deadlifta doslovno presao na Bench Press bez zagrijavanja, na ozlijeđenu ruku mi nije bilo dopusteno staviti flaster te sam s takvom rukom morao dizati Bench Press.

U Bench Press dijelu natjecanja podigao sam tezinu s kojom sam otvarao - 190kg zbilja lagano, odlucio sam odmah dodati jos 10kg, nazalost za okolnosti koje su bile ovo je bila tezina koju nisam uspio savladati, na Bench Press sam posebno ponosan buduci da ga nisam trenirao 3mj te sam ga poceo raditi tek mjesec dana prije natjecanja. Prvo internacionalno natjecanje i titule prvaka i viceprvaka Balkana su, nadam se, samo pocetak. Za kraj zelim se zahvaliti Proteci sto mi je omogucen nastup na ovom natjecanju kao i sva potreba podrska u suplementaciji bez koje bi ovaj put bio znatno tezi!

Nakon što je natjecanje završilo vidjeli smo se s Kristijanom i čestitali iako je stisak ruke zbog povrede morao izostati. Njegov rezultat svima nam ide na ponos, a s obzirom da u tom specifičnom sportu nije dugo vremena osobito nam je drag. Želimo mu još puno uspjeha i čitave prste idući puta! 

Do Čitanja,
Luka Kuhar

 

Da bi mogao komentirati moraš se registrirati,
ako već imaš račun prijavi se! Registracija | Prijava

PREPORUČUJEMO