Košarica Narudžba

Novi Početak – No Bull dnevnik trenera i klijenta #1

28.03.2015
Luka Kuhar
U ovom novom serijalu članaka za Vas ćemo sadržaj stvarati Kristijan Matković i ja. Nas smo dvojica dugogodišnji prijatelji, a odnedavno smo odlučili udružiti snage i pripremit Kristijana za binu 2016. Godine. Uvest ćemo Vas u njegov svijet...


U ovom novom serijalu članaka za Vas ćemo sadržaj stvarati Kristijan Matković i ja. Nas smo dvojica dugogodišnji prijatelji, a odnedavno smo odlučili udružiti snage i pripremit Kristijana za binu 2016. Godine.  Opisat ćemo Vam kako smo donijeli tu odluku, koji su nam točni planovi, a u kasnijim nastavcima prolazit ćemo filozofiju treninga i svega ostalog.

Naša suradnja na ovom polju započela je nedugo nakon Križ Open-a prošle godine. Kristijan je bio razočaran situacijom, htio je napraviti bolju verziju sebe i na bini se pokazati kao punopravni teškaš. Za to je potencijala svakako ima jer već u juniorskim danima ima sposobnost nakupiti prilično mišićne mase.

Želim naglasiti da ja nisam osobni trener, nemam interesa za rad s članovima teretana koji se žele spremiti za ljeto, malo „nabildati“ili nešto slično. Po potrebi i njihovom traženju, radio sam s kompetitivnim sportašima, lifterima,bilderima i nekima iz sfera kontaktnih sportova.  Tako je na ideju suradnje došao i Kristijan koji je htio još ozbiljnije zagristi bodybuilding.

Tu smo nas dvojica odradili ozbiljan sastanak i procjenu stanja, ali bez ikakvog preseravanja, lažnog laskanja ili samozavaravanja.  Rekao sam mu da ima izvanredna leđa, vrlo dobar oblik ramena, ruke presvučene gotovo prozirnom kožom te impresivnu masu. Bile su to boljke na koje treba obratiti pažnju. Naprotiv, trbuh nije postojao, ni nakon izdisaja i napinjanja nije se vidjela skoro ni jedna kontura na tom važnom području trupa. Noge same po sebi nisu male, ali taj „sweep“ koji se toliko traži nije nešto čime se mogao pohvaliti. Problem je predstavljala i koža, odnosno nečisti ten koji je problem još od pubertetskih dana.

Relax je zbog toga bio škakljiva poza. S leđa se to sve nekako moglo prožvakati, ali prednje izdanje te prve poze Kristijanu nije obećavalo povoljne kritike u ogledu sa sudcima. Dupli biceps bio je dvosjekli mač. Naglasio bi se pozamašan trup i suhe ruke, ali i značajna razlika nogu naspram ostatka tijela. Bočne poze bile su dobre, triceps se iscrtao, prsa su bila gusta i separirana. Rame se  lagano istaknulo, čak se i noga mogla „prožvakati“ sasvim dobro. Leđne poze, skoro pa nedodirljiv ako je u formi. Sve na svom mjestu, od latova do trapeza, ramena i erektora.  Kako smo napredovali kroz suradnju Kristijan je izgledao spremno za ovu godinu. U usporedbi s nekim konkurentima izgledao je zaista…konkurentno!

Spletom okolnosti, suočen s novim životnim uvjetima, odlazi u Njemačku gdje je tek sada u stabilnoj situaciji za pripreme. U glavi je sazrio, dogovorili smo da ne ide na binu dok neće spreman koliko treba biti! Zato nam je iduća godina postala cilj kojeg smo zacrtali.

Počeli smo s treninzima koje sam slagao imajući u vidu velik broj treninga koje smo zajedno odradili. Uočio sam koji pokreti „rade“, koji ne pogađaju najbolje, a koje tek treba naučiti. Znao sam da je marljiv i da će sigurno zapeti iako će u teretani morati herojski stisnuti.

Tako stvari izgledaju iz moje perspektive, vrijeme je da Vam svoje napiše Kristijan!

Prije svega želim objasniti zašto sam se odlučio na bas ovakvu suradnju. Luka i ja smo  ,kao što je rekao, najbolji prijatelji već godinama. Njegovo znanje o Bodybuildingu je poznato svima onima koji su u BBu i koji su spremni pogledati na nečije znanje bez predrasuda o godinama.

Uz mene je bio od mojih početaka i uz svakodnevne razgovore o treningu i prehrani imao je uvid u sve sto sam radio i mogao je realno sagledati što mi paše, a što ne. Naravno želio sam trenera koji će se posvetiti mojim pripremama, a ne osobu koja ce mi copy-pasteat treninge i prehranu i slične stvari kojih sam se nagledao. Nakon prvog sastanka na kojem smo utvrdili realno stanje odlučili smo krenuti potpuno drugim smjerom nego što je to bilo prije.

 To nas je dovelo do izgleda koji je bio vjerojatno najbolji koji sam ikada imao. Nakon toga sam se preselio i nisam bio u mogućnosti trenirati neko vrijeme. Iako sam još godinu dana junior moja želja je natjecati se kao teškas i u tom smjeru će ove pripreme ići. Nadam se da ćemo svjedočiti jednoj zanimljivoj transformaciji. Stay tuned.

Proteka Team

Da bi mogao komentirati moraš se registrirati,
ako već imaš račun prijavi se! Registracija | Prijava

PREPORUČUJEMO