Košarica Narudžba

Predstavljamo: Iva Arar - nova članica Proteka tima!

08.01.2015
M. Šimović
Imamo prvu članicu tima! Pročitajte više o Ivi u intervjuu koji Vam ovdje donosimo...
Proteka: Iva pozdrav. Ti si prva ženska članica našeg tima. Otkrij nam nešto o sebi u par redova.
 
Iva: pozdrav svim čitateljima i timu Proteke. Zovem se Iva,  imam 19 godina i dolazim iz Zagreba.  Poprilično sam nova u Bodybuilding svijetu,  ali sam izrazito veliki entuzijast te naravno moram napomenuti kolika mi je čast što sam baš ja prvi ženski član tima Proteke. 
 
Proteka: spomenula si da te interesira natjecateljski angažman, odnosno da ovo treba biti tvoja debitantska sezona. Odakle ta želja?
 
Iva: iz dana u dan se natječem sama sa sobom,  ali htjela bih novi izazov,  konkurenciju,  stati kraj cura koje dijele istu strast kao ja, htjela bih pokazati što sam postigla svojom voljom i dugotrajnim trudom. 
 
Proteka: osim što gajiš strast prema ovom sportu, on se pretvorio u tvoj životni stil. Kako izgleda jedan tvoj dan?
 
Iva: dani su mi dosta slični i dobro organizirani, važno mi je osigurati vrijeme za trening, obroke i naravno adekvatan san, jer bez njega nema kvalitetnog napretka. Uglavnom se budim u 5 kako bih stigla doručkovati i pripremiti obroke za cijeli dan, zatim dio jutra provodim na predavanjima, a dio na prvom treningu, ostatak dana predviđen je za fakultet, a večer posvećujem drugom treningu koji je od nedavno više aerobnog karaktera. Nakon toga spremna sam za odlazak na spavanje.
 
Proteka: prehrana je važan faktor za svakog tko ozbiljno trenira. Opiši nam svoj dnevni meni.
 
Iva: prehrana mi je, naravno, iznimno važna. Sastavljena je od prilično jednostavnih namirnica kao sto su jaja, piletina, riba, riža itd. i ovisno o trenutnom cilju varira i njihova količina odnosno omjeri. U mom dnevnom meniu neizostavni su naravno i suplementi, iza napornih treninga veoma mi je važno i unijeti kvalitetne proteine. Na prvom mjestu mi je Superior whey core, no tu je također i Pro 6 koji volim i često ubaciti u svoje dijetne deserte kada me uhvati kriza za slatkim, no o njima ću više drugi puta 
 
Proteka: imaš li uzore u profesionalnom ogranku ovog sporta? Ako da, koji su to?
 
Iva: kada bih nabrojala 2-3 cure lagala bih, od hrvatske do strane bodybuilding scene ima jako puno odličnih natjecateljica kojima se divim i koje su mi ujedno uzor, npr Eva Rusan, Zrinka Fišer, Dora Adanić, Natalija Sirovica, Jana Šuti, od stranih Bella Falconi, Mischelle Lewin..
 
Proteka: budućnost nam je svima nepoznata, ali kako izgledaju planovi za tvoju?
 
Iva: planovi su mi sve samo ne skromni, a ciljevi jako visoki, no to ću nastojati pokazati djelima,  a manje riječima.  U svakom slučaju, uz podršku Proteke svi se oni čine puno bližima. 
 
Do Čitanja
 
Luka Kuhar
Da bi mogao komentirati moraš se registrirati,
ako već imaš račun prijavi se! Registracija | Prijava

PREPORUČUJEMO