Košarica Narudžba

Ursa ide na Maxximum

14.10.2015
Luka Kuhar
Član Proteka tima Stjepan Ursa samo što nije zagazio na binu. Nakon velikog uspjeha Petra Klančira, vrijeme je da još jedan teškaš pokaže što zna i može na bodybuilding pozornici.
Plan za Stjepana bio je jednostavan kada se sagledavala ova godina. Uzeti mnogo vremena i napraviti potrebne preinake na figuri. Nije lako biti visoki vježbač, a još teže ozbiljan bodybuilder. Dodajte tomu činjenicu da Stjepan nema iza sebe brojne sezone na bini i dobili ste mnogo posla kojeg netko mora odraditi. Srećom, teško je pronaći većeg radnika od Urse pa trenirati i paziti na sve ostalo nije bilo nemoguće.
 
Ono što sam zamijetio kod njega velika je samokritičnost i realan stav kada je u pitanju figura koju gradi. Zna koje su mu dobre strane i na što će se osloniti, ali ponajviše ga zanima ono na čemu ima najviše posla. Tako su noge bile domaća zadaća jer ih u rekreativnim danima nije trenirao intenzivno kao danas, stoga je bilo potrebno posvetiti im nešto više pažnje. Bilo je tu čučnjeva s ogromnim kilažama, dugih šetnja u smislu iskoraka te nebrojeno mnogo ekstenzija i pregibanja. Čovjek si je dao truda znajući da su noge temelj svake figure. Svoje je zato očvrsnuo.
 
Druga stvar koja mu ide u prilog mora biti njegov način razmišljanja. Nije opsjednut kilogramima iako su njegove vansezonske brojke stvarno basnoslovne. Predobro zna da masa osvaja mase, ali definicija pehare. Zadatak koji je postavio sam sebi bio je ostvarivanje forme na visokoj razini. Vaskularnost, suhoća, tvrdi i gusti mišići bili su želja koja se polako ostvarivala kako je kroz vrijeme nizao brojne treninge.
 
Često ga vidim u ovim zadnjim danima priprema i nedavno mi je rekao da se planira pojaviti na Maxximum Open natjecanju kao prvom koje će odraditi ove sezone. Radi se o velikom regionalnom takmičenju koje redovito okuplja kvalitetne bodybuildere. Tamo će se Stjepan suočiti s velikim imenima naše regije i pokazati sve ono ne čemu se naporno radilo.
 
Bilo je veliko zadovoljstvo raditi s njim kroz ove pripreme i to je iskustvo koje će čitav tim rado ponoviti za svako iduće natjecanje. Stjepan je, osim teškog rada, pokazao i veliku osobnost i pristupačnost onda kada bi se neki bilderi zatvorili u sebe. Brojimo sitno do bine, ali vjerujte mi na riječ - Stjepan Ursa nikako neće biti sitan. Očekujemo odličan rezultat od ovog odličnog natjecatelja.
 
Pogledajte i video sa Stjepanom koji smo napravili nekih 6 tjedana prije natjecanja:
 
 
Do Čitanja,
Luka Kuhar
Da bi mogao komentirati moraš se registrirati,
ako već imaš račun prijavi se! Registracija | Prijava

PREPORUČUJEMO