Košarica Narudžba

Zanimljive činjenice o hrani

11.07.2012
M. Šimović
Donosimo vam često nepoznate i zanimljive činjenice o hrani koje mogu puno utjecati na vaše treninge, težinu i zdravlje.

B vitamini će podići vašu energiju i raspoloženje, ali upravo je to razlog zašto se ne smiju uzimati navečer prije spavanja. Njihov stimulirajući učinak može izazvati insomniu. Uzmite vaše b kompleks vitamine ujutro s doručkom.

Tamna čokolada je, sigurno, nešto što biste željeli pojesti ujutro. Prema časopisu Readers Digest, jedna kockica čokloade ima taman dovoljno tebromina (kavin rođak) u sebi da vas razbudi, ali nedovoljno da izazove nagli pad energije kasnije. Isto tako, čokolada je puna antioksidansa i odličan vazodilator - otvara krvne žile. Dakle, ako vježbate ujutro dobiti će te bolji mišićni "pump". Jednostavno, morate voljeti isprike za jesti čokoladu!

Pokazalo se da riblje ulje poboljšava zdravlje srca, smanjuje depresiju i poboljšava mentalne funkcije. Ovo zadnje ima veze sa većim brojem stanica mozga. Naime, znastvenici iz bolnice Alzheimer’s Disease and Memory Disorders Center s Rodhe Island-a su zaključili pregledavajući MRI od različitih pacijenata s Alheimerovom bolešću da pacijenti koji su se suplementirali s riljim uljem imaju veći broj stanica mozga od onih koji nisu.

Također je zanimljiva činjenica da zdravo ljudtsko tijelo zamijeni više od milijun stanica svake sekunde i potpuno je izvjesno da zamijenimo cijelo tijelo s novim stanicama svake godine. Zato, pazite što jedete i s čime obnavljate vaše tijelo svake godine. 

Izvor: ironmanmagazine.com

Da bi mogao komentirati moraš se registrirati,
ako već imaš račun prijavi se! Registracija | Prijava

PREPORUČUJEMO