Besplatna dostava za narudžbe iznad 55 €
BESPLATNA DOSTAVA do 1.7. za SVE narudžbe koje idu na BOX NOW paketomat!

O nama

Proteka je specijalizirana prodavaonica u području suplementacije za zdravlje i za sport. Ta dva dijela se u praksi jako dobro nadopunjavaju jer ono što pomaže sportašu da poluči bolji učinak u svojoj aktivnosti vrlo često je korisno i čovjeku čije tijelo se bori protiv određene tegobe. Kako god većina sprava koje nam čine život ugodnim dolaze iz vojne industrije tako i rješenja u sportskoj prehrani pomažu u liječenju mnogih do sada neizlječivih bolesti. Jeste li napr. znali da CoQ10 i kreatin po najnovijim istraživanjima usporavaju parkinsonovu bolest dajući mozgu ključne elemente za energiju. Isti kreatin je prvi koristio Linford Christie za svoje pripreme za Olimpijadu 1992. Dakle znanosti je trebalo nekih 15 god. da se okoristi saznanjima iz sporta. Rasprave radi i koncepcije web stranice ukratko ću opisati odvojeno područija djelovanja biljne ljekarne i sportske prehrane.

Što se tiče biljnog kutka u ponudi imamo najveći izbor čajeva, čajnih mješavina, homeopatije, prirodne kozmetike, zdrave hrane, sredstava za imunitet i ostale suplementacije.

Posebno radimo na tome da pratimo kretanje tržišta u Hrvatskoj i nastojimo držati svaki kvalitetan proizvod koji se pojavi na tržištu. Uz to dajemo stručne savjete kako koristiti suplementaciju kako bi najbrže došli do željenih rezultata.

Što se tiče spotrske prehrane u ponudi imamo najveći izbor proteina, aminokiselina, ugljikohidrata, kreatina, NO-proizvoda i raznih biljnih stimulatora od svih vodećih proizvođača.

Ovom stranicom imamo namjeru približiti sportsku prehranu i ostalim sportovima osim bodybuildinga. Svaki boybuilder koristi sportsku prehranu jer zna da njegov uspijeh izravno ovisi o prehrani i suplementaciji koju troši. Bez toga nema mišićnog rasta koji mu je tako potreban da bi ostvario rezultate. Možemo čak reći da se bez toga ne može pojaviti pred svjetlima pozornice. S druge strane tenisač, košarkaš, nogometaš itd. može se aktivno baviti svim tim sportovima, a da nikada nije čuo za suplementaciju u sportu.

Želim reći slijedeće: kada bi koristili saznanja o prehrani i suplementaciji iz bodybuildinga u ostalim sportovima svakako bi polučili bolje rezultate. Na primjer: košarkaš koji pijucka glukozne polimere tijekom utakmice moći će intenzivnije i duže trčati od onoga koji tijekom utakmice pijucka samo vodu; boksač koji koristi kreatin imati će više snage za savladati protivnika koji ga ne koristi; biciklist koji koristi L-carnitine duže će držati tempo na dugim etapama od svog suparnika koji ga ne troši itd.

Moramo još spomenuti da je sportska prehrana učinkovita ne samo kod aktivnih sportaša nego i kod rekreativaca koji se aktivnošću žele pobrinuti za svoj bolji izgled, bilo da žele smršaviti ili povećati mišićnu masu. Na ovoj stranici nastojat ćemo vas upoznati sa svim proizvodima iz našeg asortimana, no ne stajemo samo na tome, pri kupnji proizvoda detaljno ćemo vam objasniti(usmeno i pismene preporuke) kako koristiti proizvode s obzirom na težinu, spol i aktivnost kojom se bavite.

Prvi saznajte za akcije i prijavite se na naš newsletter

American Express, Master Card, Diners, VISA T-com PayWay

copyright © 2023. Proteka.hr

web shop powered by kanuni