Besplatna dostava za narudžbe iznad 55 €

Fat burneri i efikasno mršavljenje

Suplementi | 12. Lipanj 2023. 6 minuta

Fat burneri su vrsta suplementa koji pomaže efikasno mršavljenje. Ubrzavaju metabolizam, bolje sagorjevaju kalorije i pomažu skidanje kilograma.

Fat burneri su vrsta tableta koje su osmišljene da pomažu ljudima u procesu gubljenja viška kilograma. Djeluju tako što ubrzavaju metabolizam, što zauzvrat sagorijeva više kalorija nego što to inače tijelo čini. Najčešće vrste fat burnera ili sagorjevača masti uključuju tablete s kofeinom, ekstraktom zelenog čaja, ginsenga, crvene paprike, preslica i korijena đumbira.

Pomažu li fat burneri zapravo s mršavljenjem?

fat burneri kao jedan od sastojaka imaju kofein

Poteškoće u mršavljenju uglavnom su uzrokovane činjenicom da je ljudima teško održavati zdrav način života nakon što postignu željenu težinu. Bilo da se prestanemo pridržavati plana prehrane ili pak počnemo stajati s vježbanjem, kilogrami se malo-pomalo ponovno nakupljaju.

Tu negdje uskaču fat burneri. Svi ih se sjetimo kada želimo brzo izgubiti kilograme koje smo skupili ili ubrzati cijeli proces mršavljenja te se riješiti one zadnje tvrdoglave kile koja nikako da nestane. Fat burneri su osmišljeni kao pomoć pri sagorijevanju kalorija, bilo prilikom vježbanja ili stanja mirovanja. Dolaze u mnogim oblicima, kao što su tablete, prahovi i čajevi, ali najčešće ih pronalazimo u obliku tableta punjenih raznim biljnim ekstraktima koji bi trebali pomoći u procesu mršavljenja.

Kofein, ekstrakt zelenog čaja, crvena paprika, ginseng i preslica samo su neki od sastojaka koje možemo pronaći u fat burnerima, a koji stvarno mogu pomoći u poticanju metabolizma na brže i efikasnije sagorijevanje kalorija.

Međutim, tu se vraćamo na pitanje: pomažu li fat burneri zapravo s mršavljenjem? Da, potencijalno mogu ubrzati metabolizam i poboljšati sagorijevanje kalorija. No, ne radi se o čudotvornim tabletama koje će istopiti kilograme bez ikakvog truda izuzev onoga da ih naručimo i popijemo koliko treba.

Fat burneri najučinkovitiji su se pokazali kada je tijelo u kalorijskom deficitu, što znači da moramo trošiti više kalorija nego što ih unosimo kroz dan. Kako to postići?

Kalorijski deficit

redovna tjelovježba i fat burneri su učinkovita kombinacija

Kalorijski deficit i suficit su pojmovi pod kojima označavamo ukupnu potrošnju kalorija u tijelu. Suficit tako označava stanje u kojem tijelo unosi više kalorija nego što ih sagorijeva aktivnošću. Bilo da se zbog posla ne krećete dovoljno (iako jedete zdrav) ili pak jer jedete kalorijski bogatu hranu (a vježbom potrošite puno manje kalorija), dolazi do kalorijskog suficita koji vodi do nakupljanja viška kilograma.

Kalorijski deficit označava suprotno stanje, u kojem vaše tijelo troši više kalorija nego što ih unosi. Možete jesti manje i umjereno, ali redovno vježbati ili pak jesti više i redovno odrađivati intenzivne treninge - u svakom slučaju, to su dvije opcije za postizanje kalorijskog deficita.

Deficit je ključan za proces mršavljenja jer dovodi do sagorijevanja nakupljenih kilograma i viška tjelesne masti koje tijelo troši kada mu je potrebna energija. S obzirom da smo u kalorijskom deficit, dolazi do mršavljenja. 

Fat burneri se preporučuju koristiti u periodima kalorijskog deficita kako bi se pospješio proces trošenja i sagorijevanja kalorija i viška tjelesne masti. Radi se o učinkovitoj i često primjenjivanoj strategiji koja može dodatno poboljšati proces mršavljenja i rješavanja nakupljenih tvrdoglavih kilograma.

Najbolji savjeti za sagorijevanje viška tjelesne masti

fat burner heat caps branda 6pak

Prvi i najvažniji savjet jest: vodite računa o kalorijskom deficitu. Pomoću raznih online kalkulatora možete jednostavno izračunati koliko kalorija dnevno trebate unositi s obzirom na vašu dob, razinu fizičke aktivnosti i spol. S obzirom na dobivene procjene, pripazite na ukupni unos kalorija tijekom dana, kao i na to koliko ste kalorija sagorjeli vježbanjem ili pak šetanjem. Pametni mobiteli imaju bezbroj aplikacija pomoću kojih možete pratiti sve - od broja kalorija po namirnici do onih potrošenih različitim vrstama vježbanja.

Redovno vježbajte. Najjednostavniji način za gubljenje kilograma jest redovna tjelovježba. Osmislite kakav princip treniranja vam najviše odgovara, bilo da se radi o odlascima u teretanu, vježbanju kod kuće, šetanju, vožnji biciklom ili pak grupnim treninzima te ostanite dosljedni. Nijedna promjena se neće dogoditi preko noći, tako da ostanite uporni! Rezultati će doći.

Pravilna prehrana i kvalitena suplementacija također su bitan aspekt procesa mršavljenja. Hrana bogata proteinima, vlaknima i zdravim mastima osnova je zdrave i kvalitene dijete za gubljenje kilograma. Pomaže da se osjećate siti, a tijelu osigurava energiju i hranjive tvari potrebne za pravilno funkcioniranje i sagorijevanje kalorija.

U uskoj vezi s prehranom je i suplementacija koja nam drastično može pomoći s unosom svih hranjivih tvari koje su potrebne našem tijelu. Bilo da se radi o whey proteinima, raznim vitaminima i mineralima ili pak fat burnerima za bolje sagorijevanje viška tjelesne masti, suplementacija je odlična podrška svakom vježbaču.

Do Čitanja,
Luka Kuhar

Podijeli ovaj članak:


Autor

Luka Kuhar
Glavni urednik portala

Nema komentara

Komentiraj

Da bi mogao komentirati moraš se registrirati,
ako već imaš račun prijavi se!

Registracija Prijava


Povezani proizvodi

Kollagen 1000ml

29,90 €

100% Creatine Monohydrate 300g

★★★★★

20,00 €

-47%
Nigari Magnezijev klorid 200 g
Nigari Magnezijev klorid 200 g

2,65 €

Najniža cijena u zadnjih 30 dana: 5,04 €

-36%
Alpenkrauter Emulsie 100 ml Original
Alpenkrauter Emulsie 100 ml Original

8,40 €

Najniža cijena u zadnjih 30 dana: 13,14 €

Colic Kids_kapi

16,00 €

Možda će vas zanimati

Prvi saznajte za akcije i prijavite se na naš newsletter

American Express, Master Card, Diners, VISA T-com PayWay

copyright © 2023. Proteka.hr

web shop powered by kanuni