Košarica Narudžba

Bodyweight trening za mišićnu masu i snagu!

01.05.2012
M. Šimović
Mogu li graditi mišiće samo s bodyweight vježbama?

Odgovor je DA!

 Bodyweight služi kao temelj za sve drugo što ćete raditi. Ne bi trebalo postojati vrijeme kada uopće ne radite bodyweight vježbe.

Pitanje: što da radim kad imam samo bodyweight vježbe za podizanje mišićne mase?

Jednostavno učinite bodyweight vježbu težom kako bi povećali hipertrofiju.

Dopustite da objasnim...

Kada se radi o izgradnji mišića, jedini put do napretka  je preopteretiti ih kako bi napredovali.

To nije ništa novo...

Preko preopterećenja dolazi mišićni rast tako što mišiće postupno i progresivno opterećujete i na taj način dobivate veću hipertrofiju.

Pokazat ću vam primjer jedne trening rutine za gornji dio tijela s kojom ćete sigurno nabaciti više mase i snage.

Ovaj tip treninga je mješavina power treninga, treninga hipertrofije i treninga snage.

Svi ovi specifični treninzi su različiti na svoj način.

Power trening koristi čistu brzinu i eksplozivnost. Odličan je za definiranje vaših mišića. Obično stavljam ovaj dio treninga na početak kad sam najodmorniji.

Dio treninga snage se sastoji u manjim serijama s većim težinama.

Bodyweight trening snage je različit za svakoga. Npr. recimo da osoba A može napraviti 5 ponavljanja dipseva dok osoba B može napraviti 20. Za osobu A to će biti trening snage dok će za osobu B to biti trening hipertrofije. Osoba B će na neki način morati otežati trening dipseva kako bi to bio trening snage, npr, da je u položaju L ili da nosi prsluk s opterećenjem dok radi dipseve.

Kod vježbi snage se najviše radi o vještini. Što više vježbaš to si bolji u tome.

Treći tip treninga u ovom miksu je trening hipertrofije.

Ovdje radimo ponavljanja s različitim pokretima. Ali upamtite da trebamo puno kvalitetnih ponavljanja. Samo zato što radimo puno ponavljanja ne znači da trebamo postati nemarni.

Kad se radi o bodyweight treningu, posebno kad radite trening za veću masu i snagu morate se fokusirati na izvođenje solidnih ponavljanja s visokom kvalitetom.

Sada kada znate tri različita tipa treninga na koje se trebate fokusirati predstavljam vam primjer rutine treninga koji posebno koristi bodyweight trening kako bi se izgradili veći i jači mišići. Pogledajte video...

Da bi mogao komentirati moraš se registrirati,
ako već imaš račun prijavi se! Registracija | Prijava

Jack Sparrow

18.04.2013 u 08:36:45

jel može netko ko se kuži dobro u bb...imam doma za sada zidno vratilo,a tio bi malo vježbati...ali prvo me muči trbuh,imam sala na njmeu...koje vježbe mogu raditi doma na vratilu i da usput topim salo na trbuhu,jel mogu konzumirati carni fx..dao mi frend cijelu tu bočicu sa tabletama...jel bi dobio što sa time da uzimam...koliko dnevno uzimati tableta i kada,imam 90 kila...


PREPORUČUJEMO