Besplatna dostava za narudžbe iznad 55 €

Da li je kardio neophodan ako hoću smršaviti?

Trening | 26. Lipanj 2012. 4 minuta

Postoji opće uvjerenje da je za bilo kakvi učinak spaljivanja masnoća neophodno raditi kardio. Ovo je, zapravo, krivo zato što su mnogi ljudi smršavili bez imalo vježbanja. Pošto je ovo site koji je posvećen vježbanju, moramo reći da ako želite

očuvati vaše mišiće prilikom dijete, jednostavno morate vježbati.

Slijedeća odluka se svodi na to da li je uopće potrebno raditi kardio? Treniranje s utezim je učinkovitije nego kardio niskog intenziteta. Nadalje, postoji i kardio visokog intenziteta (HIIT), koji je teže raditi ali je učinkovit kao i trening s utezima. Ako ćete raditi bilo koji oblik kardio vježbi, svakako morate raditi i treninge s utezima kako bi očuvali vaše mišiće.

Tko bi trebao raditi kardio i kada?

Mnogi bodybuilderi bi se složili da je kardio gnjavaža. Mnogi bi zapravo radili samo trening s utezima. Sasvim je u redu ići na mršavljenje radeći samo trening s utezima, bilo da ste početnik ili veteran u teretani. Zapravo, kada smanjite kalorije koje unosite i počnete trenirati s utezima, to će biti dovoljno da se potakne gubitak masti koje su se naslagale na vama.

Na kraju krajeva svi dođu do nekog svog plafona u gubitku masnog tkiva. Kada dođete do tog plafona, bilo bi dobro početi raditi kardio. Nadalje, ne možete vječno smanjivati unos kalorija, to bi izazvalo znatno usporavanje vašeg metabolizma. Kardio će omogućiti fenomen koji se zove protok energije. Taj pojam znači da ćete izgubiti više kalorija ako unosite više kalorija i trošite još više u isto vrijeme. Zapravo, za gubitak masnog tkiva je bolje ako jedete više kalorija i trošite više kalorija, nego ako jedete manje i trošite manje.

Ako ne želite raditi kardio, mršavljenje će se odvijati sporije. Mnogi bodybuilderi ne žele raditi kardio i uopće im ne smeta što će im trebati duže vremena da se izdefiniraju. Ako već ne želite radit kardio, nemojte ni pojačavati vaš trening s utezima kako bi kompenzirali. To će vas samo staviti u stanje pretreniranosti.

Izvor: bodybuildingweb.net

Podijeli ovaj članak:


Autor

Nema komentara

Komentiraj

Da bi mogao komentirati moraš se registrirati,
ako već imaš račun prijavi se!

Registracija Prijava


Povezani proizvodi

100% Creatine Monohydrate 300g

★★★★★

20,00 €

-47%
Nigari Magnezijev klorid 200 g
Nigari Magnezijev klorid 200 g

2,65 €

Najniža cijena u zadnjih 30 dana: 5,04 €

-36%
Alpenkrauter Emulsie 100 ml Original
Alpenkrauter Emulsie 100 ml Original

8,40 €

Najniža cijena u zadnjih 30 dana: 13,14 €

Colic Kids_kapi

16,00 €

Teething Kids_kapi

16,00 €

Možda će vas zanimati

Prvi saznajte za akcije i prijavite se na naš newsletter

American Express, Master Card, Diners, VISA T-com PayWay

copyright © 2023. Proteka.hr

web shop powered by kanuni