Košarica Narudžba

Petrove tajne velikih prsa

23.06.2015
Tim Proteka
Pisali smo o Ursinim naputcima za razvoj ramena, na redu je najveći Hrvat, Petar Klančir. Pošto su prsa osnova svakog tjedna u bilderskom rasporedu vježbanja, uposlili smo ga oko te mišićne skupine.

 Evo što nam je rekao o tom specifičnom treningu...

1. Težina nije najbitnija

Suprotno popularnom uvjerenju, ogromne kilaže kojima jedva ovladavamo nisu baza izgradnje moćnih prsnih mišića. Zašto natrpati više utega od onog s čime najbolje osjetimo pokrete. Sigurno ste vidjeli onog jednog lika na benchu koji izgleda kao da se svako ponavljanje bori za goli život. Naravno da ne treba biti lagano, ali što Vam vrijedi vježba u kojoj ste zapravo više fokusirani da se ne povrijedite. Težina dolazi tek nakon što je forma savladana.

2. Potisak, potisak potisak

Nema prsa bez osnovnog pokreta. Potisak je nužan iako nije lagan. Danas u teretani vidim mnoge dečke na različitim sajlama, spravama i svemu ostalome, kao da izbjegavaju potisak. Fly je dobra vježba za prsa baš kao i njene varijacije, ali morate imati potisak u vidu.Bučice, šipka, ili sprava ako nemate potpunu sigurnost, potisak će pogoditi prsa onako kako treba. Možemo ga raditi na ravnom, kosom ili kontrakosom benchu. Bitno je to znati napraviti kako treba i nikako ne izbjegavati ovu fundamentalnu vježbu!

3. Istežite se između vježbi

Prsa je potrebno istegnuti. Jednom kada ih napumpamo na treningu ona su izuzetno nategnuta i obla, gotovo da "pucaju" od prokrvljenosti. Zato je bitno istegnuti ih kako bi bila spremna na idući pokret. Iz osobnog iskustva znam da prsa možemo povrijediti ako nisu pravilno zagrijana i istegnuta. Zamislite da povrijedite prsa, svima su nam na ponos, a potrgani pectoralis je katastrofalno za vidjeti.

To je to od našeg Petra. Njegov trening možete popratiti u slikama koje prikazuju izbor vježbi. Odlučite li ih prakticirati, obratite pozornost na naputke.

1. Potisak na klupi

2. Potisak na spravi

3. Potisak na spravi sa šipkom

4. Propadanja

 5. Razvlačenja na cross mašini

6. Letenje na spravi

Do Čitanja,
Luka Kuhar & Petar Klančir

 
Da bi mogao komentirati moraš se registrirati,
ako već imaš račun prijavi se! Registracija | Prijava

PREPORUČUJEMO