Besplatna dostava za narudžbe iznad 55 €

Luka Kuhar

Glavni urednik portala

Luka je dugogodišnji autor i ekspert za zdravu prehranu i bodybuilding. Autor je knjige Legenda o Bodybuildingu iz 2017. godine. Kroz svoje članke na Proteka.hr, Luka pruža čitateljima uvide u najnovije trendove i savjete vezane za pravilnu prehranu i tjelesnu kondiciju. Njegova stručnost i predanost tematici čine ga važnim glasom u sferi fitnesa i bodybuildinga.

Trenira više od 15 godina, a u prethodnih 10 pripremao je sportaše za njihova natjecanja kroz savjete vezane uz prehranu, trening i suplementaciju. O sportu, fitnesu i bodybuildingu piše od 2012.

Ako vas zanima štogod vezano uz fitnes i bodybuilding - odlično! Vjerojatno zanima i njega pa će uskoro napisati članak...ako već nije :)!

Luka je dugogodišnji autor i ekspert za zdravu prehranu i bodybuilding. Autor je knjige Legenda o Bodybuildingu iz 2017. godine. Kroz svoje članke na Proteka.hr, Luka pruža čitateljima uvide u najnovije trendove i savjete vezane za pravilnu prehranu i tjelesnu kondiciju. Njegova stručnost i predanost tematici čine ga važnim glasom u sferi fitnesa i bodybuildinga.

Trenira više od 15 godina, a u prethodnih 10 pripremao je sportaše za njihova natjecanja kroz savjete vezane uz prehranu, trening i suplementaciju. O sportu, fitnesu i bodybuildingu piše od 2012.

Ako vas zanima štogod vezano uz fitnes i bodybuilding - odlično! Vjerojatno zanima i njega pa će uskoro napisati članak...ako već nije :)!


Sve objave autora

Suplementi 21.02.2024

Dodaci prehrani za povećanje mišićne mase

Suplementi nam mogu pomoći u procesu rasta mišića. Neki od korisnih su whey proteini, kreatin monohidrat, BCAA, glutamin, beta-alanin i HMB.

Recepti 19.02.2024

3 recepta za ukusna mesna jela za mišiće

Poduprijeti rast mišića i njihov oporavak najbolje možemo hranom bogatom proteinima. Pogledajte tri recepta za ukusna mesna jela puna proteina.

Suplementi 16.02.2024

Dodaci prehrani za mršavljenje i rast mišića

Suplementi su odličan način za potaknuti mršavljenje i izgradnje mišićne mase. Whey proteini, BCAA i kreatin monohidrat posebno su korisni u tome.

Savjeti 14.02.2024

Važnost sna za mišiće i zdravlje

Kvalitetan san iznimno je važan za proces oporavka i rast mišića, kao i za zdravlje općenito. Utječe na sintezu proteina i regulaciju kortizola.

Trening 12.02.2024

Kako uskladiti kardio i trening utezima

Kardio i trening s utezima osnove su napretka za naše tijelo i dobrog zdravlja. Njihovo kombiniranje odlična je strategija za rast i razvitak.

Trening 09.02.2024

Trening od 10 minuta - kod kuće

Trening u 10 minuta kod kuće odlično je rješenje za sve one koji inače nemaju vremena. Uključuje kardio, trening snage, zagrijavanje i hlađenje.

Trening 07.02.2024

5 vrsta kardio treninga za srce i mršavljenje

Kardio je odličan za poboljšanje zdravlja srca i mršavljenje. Postoje različite vrste, a mi izdvajamo trčanje, biciklizam, HIIT, veslanje i plivanje.

Recepti 05.02.2024

Kako napraviti proteinsku ili keto pizzu

Svima omiljeno jelo, pizza je jako kalorična. Mi vam donosimo dvije varijante: proteinsku pizzu punu proteina i keto pizzu s visokim udjelom masti.

Prehrana 02.02.2024

Whey proteini i priprema hrane

Protein sirutke ili whey postao je neizostavan dio suplementacije, ali i kuhanja. Što se sve može napraviti s whey proteinima u kuhinji?

Savjeti 31.01.2024

Topla ili hladna kupka za zdravlje i oporavak?

Blagotvoran utjecaj vode na tijelo odavno je poznat, bilo da se radi o toploj ili hladnoj kupki. Svaka nudi svoje prednosti, a mi vam ih sve donosimo.

Prehrana 29.01.2024

Intermittent fasting za mršavljenje

Intermittent fasting pristup je mršavljenju, poznat kao povremeni post. Radi se o dnevnom rasporedu koji određuje kada jedemo, a kada ne.

Prehrana 26.01.2024

Trebam li doručkovati odmah nakon ustajanja

Doručak je jedna od onih tema koje su postale kontroverzne. Jesti ujutro ili ne postala je prava dilema, a mi vam donosimo prednosti oba pristupa.

Savjeti 24.01.2024

Želiš povećati ruke? Imamo par savjeta!

Velike i oblikovane ruke određene su brojnim faktorima, uključujući redovan trening, pravilnu prehranu, suplementaciju i kvalitetan odmor i oporavak.

Suplementi 22.01.2024

Kolagen i ljepota kože

Kolagen je najbrojniji protein u tijelu, važan za ljepotu kože. Pomaže da koža ostane zategnuta i hidratizirana te oporavak mišića nakon treninga.

Savjeti 19.01.2024

Kako trenirati kada želim smršaviti?

Otkrijte kako trenirati za brže mršavljenje, kombinirajući različite vrste treninga - trening snage i kardio, pravilnu prehranu i suplementaciju.

Trening 17.01.2024

Top 5 najboljih vježbi za biceps

Otkrijte 5 najboljih vježbi za biceps kako biste poboljšali svoj trening za ruke, od dvoručnog biceps pregiba, hammer pregiba pa do pregiba na sajli.

Trening 15.01.2024

GVT (german volume training) - trening za rast mišića

GVT ili german volume training vrsta je treninga koja se fokusira na izvođenje velikog broja ponavljanja pod zahtjevnim težinama za veći rast mišića.

Recepti 12.01.2024

Najukusniji šejkovi nakon treninga

Otkrijte recepte za najukusnije proteinske shakeove za oporavak nakon treninga, okuse čokoladu, vaniliju i jagodu i prednosti korištenja wheyja.

Savjeti 10.01.2024

Zašto se lakše debljam zimi?

Stigne zima, a mi se počnemo debljati. Na to utječe kalorijski teža hrane, manjak fizičke aktivnosti i usporavanje metabolizma tijekom zime.

Prehrana 08.01.2024

Što je to mesožderska dijeta?

Mesožderska prehrana ili carnivore diet novi je trend u svijetu prehrane i fitnessa. Bazira se na jedenju mesa, ribe, jaja i mesnih proizvoda.

Suplementi 05.01.2024

Tribulus - top suplement za muškarce

Tribulus je suplement koji se veže uz muškarce. Pomaže proizvodnju testosterona, ima adaptogena svojstva i proizvodi se iz prirodnih izvora.

Suplementi 03.01.2024

Proteini i kreatin - čemu služe i zašto ih kombinirati

Proteini i kreatin jedni su od popularnijih suplemenata. Nude od rasta i oporavka mišića do više energije i snage, no zašto ih koristiti skupa?

Suplementi 29.12.2023

Učinak aminokiselina kod dugih treninga

Aminokiseline su gradivni blokovi proteina i mišića. Nužne su za oporavak i rast mišića te brojne procese u tijelu. Kako djeluju kod dugih treninga?

Savjeti 27.12.2023

Što je to biohacking i kako ga primijeniti?

Biohacking je novi koncept koji se pojavio u svijetu wellnessa. Zasnovan je na pravilnoj prehrani, kvalitetnoj suplementaciji i redovnoj tjelovježbi.

Suplementi 22.12.2023

Učinak kave na trening i sportsku izvedbu

Kava je popularno piće, bila topla ili hladna. Piju je sportaši i vježbači, a pitanje koje se postavlja jest kako kava utječe na sportsku izvedbu?

Savjeti 20.12.2023

Prednosti tuširanja hladnom vodom

Tuširanje hladnom vodom odličan je način za kvalitetno započeti ili završiti dan. No, kako i zašto? Koje su prednosti tuširanja hladnom vodom?

Trening 18.12.2023

Kardio trening bez trčanja

Kardio izjednačujemo s trčanjem, no to nije jedini način za pospješiti kardiovaskularno zdravlje. Preskakanje užeta, HIIT i plivanje su neke od alternativa.

Trening 15.12.2023

Trening za čitavo tijelo u samo 15 minuta

Za sve s užurbanim rasporedima, trening kod kuće za čitavo tijelo u samo 15 minuta zvuči kao odlična ideja. No, kako bi to točno izgledalo?

Trening 13.12.2023

Zašto su deadlift, bench press i čučanj toliko važni

Deadlift ili mrtvo dizanje, bench press ili potisak s klupe i čučanj su funkckionalne vježbe uključene u trening snage. Zašto su bitne za rast mišića?

Savjeti 11.12.2023

Kako napredovati u zgibovima i sklekovima

Zgibovi i sklekovi su jednostavne, ali ne i lagane vježbe. Započeti se čini teško ili nemoguće, no postoje načini kako si pomoći i napredovati.

Trening 08.12.2023

Jednostavne vježbe za noge i gluteus

Snažne noge i gluteusi važni su mišići za opće funkcioniranje i pokretljivost tijela. Za to su bitne tri vježbe: čučnjevi, deadlift i iskoraci. Saznajte više u našem članku.

Trening 06.12.2023

Alternative treningu s utezima

Trening s utezima često se smatra jedinim ispravnim treningom. No, alternative postoje, od funkcionalnog i treninga s vlastitom težinom do TRX-a.

Prehrana 04.12.2023

Keto dijeta - mane i prednosti

Keto dijeta popularan je način za brzo mršavljenje. Radi se o prehrani s većim unosom masti, manjim unosom ugljikohidrata i umjerenim unosom proteina.

Trening 01.12.2023

Kako razviti široka leđa i ramena?

Kako razviti široka leđa i ramena često je pitanje. Odgovor je sveobuhvatan: uključuje trening snage, pravilnu prehranu i suplementaciju.

Prehrana 29.11.2023

Važnost voća i povrća u prehrani

Voće i povrće niskokalorična je hrana bogata mineralima i vitaminima. Nužni su za naš organizam i zdravlje zbog svog bogatstva nutrijentima.

Suplementi 27.11.2023

Proteini i suplementacija za borilačke sportove

Borilački sportovi su zahtjevni. Koji su proteini i suplementacija dobri za sportaše koji se bave borilačkim sportovima? Na što se fokusirati?

Recepti 24.11.2023

Najbolji proteinski recepti bez mesa

Popularnost biljne prehrane svakodnevno raste, a hranjivi i ukusni recepti za obroke pune biljnih proteina i nutrijenata izazivaju zazubice.

Savjeti 22.11.2023

Koliko tekućine dnevno treba piti?

Popiti dovoljno tekućine kroz dan zvuči izazovno, no hidratacija je nužna za pravilno funkcioniranje tijela. Koliko tekućine dnevno treba popiti?

Savjeti 20.11.2023

Je li upala mišića nužna nakon treninga?

Upalu mišića poistovjećujemo s napretkom kada vježbamo. Ne veselimo joj se, ali se brinemo kada je nema. No, je li upala mišića nužna nakon treninga?

Trening 17.11.2023

Trening s bučicama za široka ramena

Velika i snažna ramena su estetski ugodna za vidjeti i funkcionalno važna za svakodnevni život. Trening s bučicama osnova je za njihovo razvijanje.

Prehrana 15.11.2023

Piletina, svinjetina, govedina i riba - što jesti?

Katkad je najteži dio kuhanja odabrati što jesti. Piletina, svinjetina, govedina i riba mesne su opcije pune proteina i različitih profila okusa.

Suplementi 13.11.2023

Suplementacija za energiju i izdržljivost

Suplementi su odličan način za povećati energiju i izdržljivost prilikom napornih treninga. Kofein, vitamin B, BCAA i kreatin su ključni u tome.

Recepti 10.11.2023

3 kolača puna proteina

Kolači s whey proteinima odličan su način za zadovoljiti svoju želju za slatkim bez grižnje savjesti, bilo da tražite nešto čokoladno ili voćno.

Trening 08.11.2023

Kada je najbolje istezati mišiće?

Prije treninga ili nakon treninga, ujutro ili uvečer, ovisno o treningu - opcija za istezanje je mnogo. Kada je najbolje istezati mišiće? Saznajte u našem članku.

Trening 06.11.2023

Kako povećati mišiće ruku?

Veći mišići ruku su česta želja vježbača. Veći biceps i triceps te jača nadlaktica važne su za dobar izgled i funkcioniranje. No, kako ih možemo povećati?

Recepti 03.11.2023

Najukusniji recepti za proteinske shakeove

Recepti za proteinski shake savršen su izbor za početak dana ili punjenej nakon vježbanja. Ugodnog su okusa i jednostavni za pripremu.

Trening 01.11.2023

Prednosti večernjeg treninga

Večernji trening pruža brojne prednosti, od otpuštanja stresa preko praznijih teretana i dostupnijih sprava do mirnijeg i kvalitetnijeg sna. Saznajte više u našem članku.

Trening 30.10.2023

Treba li trenirati do otkaza?

Trening do otkaza često je sinonim za intenzivan trening. Prednosti postoje, a mane su višestruke. Postavlja se pitanje treba li trenirati do otkaza.

Trening 27.10.2023

3 brza treninga kod kuće bez utega

Redovan trening često se čini nemogućim za ugurati u našu dnevnu rutinu. Tu nastupa koncept 15-minutnog treninga za sve one koji nemaju vremena.

Prehrana 25.10.2023

Zašto se debljamo oko struka i trbuha?

Debljanje se najčešće događa na području trbuha. Te kile najlakše dobijemo, a najteže izgubimo. Zašto se baš oko trbuha i struka nakuplja višak?

Trening 23.10.2023

Prednosti jutarnjeg treninga

Trening ujutro nudi razne prednosti za vaše tijelo, od boljeg raspoloženja i upravljanja stresom, preko lakšeg trošenja kalorija do kvalitetnijeg sna. Saznajte više u našem članku.

Recepti 20.10.2023

4 veganska obroka za mišiće

Veganstvo i vegetarijanstvo moderni su trendovi izbjegavanja namirnica životinjskog podrijetlo. Ova 4 veganska obroka za mišiće osmišljena su kako bi vam donijeli nužne makronutrijente.

Prehrana 18.10.2023

Koja hrana ima najmanje kalorija?

Niskokalorična hrana je s niskim kalorijskim profilom, što znači da ju možete puno pojesti i ne debljati se. O kojim se namirnicama i hrani radi?

Trening 16.10.2023

Kućni trening za ravan trbuh

Ravan trbuh simbol je dobre forme i kondicije. Postižemo ga kombinacijom prehrane i treninga, no može li se ostvariti kućnim treningom? Saznajte više u našem članku.

Prehrana 13.10.2023

Koja hrana ima najviše kalorija?

Visokokalorična hrana najčešći je razlog za nakupljanje neželjenih kilograma ili neuspješno mršavljenje. O kojoj se točno hrani i namirnicama radi? Saznajte u našem članku.

Prehrana 11.10.2023

Kako mogu postepeno skidati kile?

Postepeno skidanje kila proces je gubljenja viška kilograma, s ciljem trajnog održavanja željene kilaže. Prehrana i trening ključne su komponente, no što bi značilo postepeno mršaviti?

Trening 09.10.2023

Top 5 vježbi za isklesan trbuh

Isklesan trbuh i formirani trbušnjaci estetski su privlačni i važni mišići za brojne radnje, bilo da se radi o običnim dnevnim aktivnostima ili treningu. Evo top 5 vježbi za isklesan trbuh.

Suplementi 06.10.2023

Važnost kreatina za trčanje i nogomet

Kreatin je jedan od najpopularnijih suplemenata na tržištu. Daje eksplozivnost i snagu, pomaže rast mišića. No, kako pomaže u nogometu i trčanju? Saznajte više u našem članku.

Recepti 04.10.2023

4 zdrava 'fast food' obroka kod kuće

Fast food je brz način za utažiti glad, no i opasnost za zdravlje u obliku nekvalitetne hrane i viška kalorija. Donosimo vam 4 zdrava fast food recepta za kod kuće.

Bodybuilding i fitness 02.10.2023

Tuširanje hladnom vodom - kako i zašto?

Tuširanje hladnom vodom ima brojne prednosti: od bolje cirkulacije, lakšeg razbuđivanja i boljeg sna do više energije. No, u čemu je točno stvar?

Trening 29.09.2023

Top 5 vježbi za jaka leđa

Velika, jaka leđa osnova su dobro razrađenog trening režima i mnoštva dnevnih aktivnosti. Zato vam donosimo top 5 vježbi za jaka leđa koje možete raditi kod kuće. Saznajte više u našem članku.

Suplementi 27.09.2023

Najbolji suplementi prije i poslije treninga

Suplementacija je postala vjeran suputnik vježbača. No, u moru proizvoda, teško se snaći. Koji su to najbolji suplementi za prije i poslije treninga? Saznajte u našem članku.

Trening 25.09.2023

Koliko se moram odmarati između treninga?

Odmor između treninga jedan je od faktora napretka. No, koliko vremena trebate dati vašim mišićima da se oporave i kako točno izgleda oporavak? Saznajte u našem članku.

Recepti 22.09.2023

4 brza obroka za rast mišića

Rast mišića proces je koji je nužno pratiti pravilnom prehranom bogatom primarno proteinima. Donosimo vam 4 najbolja obroka za rast mišića.

Recepti 20.09.2023

Najfiniji proteinski shakeovi za poslije treninga

Proteinski shake nakon treninga najjednostavniji je način za opskrbiti mišiće potrebnim aminokiselinama za oporavak i rast. Bilo da više volite vaniliju, čokoladu ili možda jagodu, donosimo recepte za shake nakon treninga za svačiji ukus.

Bodybuilding i fitness 18.09.2023

Sve što trebaš znati o fitnesu!

Fitness je osnova dobrog izgleda i zdravlja, a kardiovaskularno zdravlje, dobro raspoloženje i održavanje tjelesne težine samo su neke od prednosti. Saznajte više u našem članku.

Trening 15.09.2023

Top 5 vježbi za bolju guzu

Značaj snažnih i dobro razvijenih gluteusa nadilazi estetiku. Mišići stražnjice pridonose oblikovanju tijela, funkcionalnim pokretima i snazi donjeg dijela tijela. Pogledajte top 5 vježbi za bolju guzu u našem članku.

Savjeti 13.09.2023

Kako održavati idealnu kilažu

Nakon mršavljenja, održavanje težine slijedeći je korak fitness putovanja. Postavlja se pitanje kako održati željenu kilažu - od prehrane do navika.

Trening 11.09.2023

Trening u 15 min za sve koji nemaju vremena

Mnogi od nas nemaju vremena za duže treninge u teretanama. Zato smo pripremili trening u 15 min za sve one koji nemaju vremena, a žele paziti na svoj izgled i zdravlje.

Recepti 08.09.2023

4 top obroka za mršavljenje

Mršavljenje je proces označen pravilnom prehranom i tjelovježbom. Nije lako brzo osmisliti zdrav i nutritivan obrok, zato evo 4 obroka za mršavljenje.

Savjeti 06.09.2023

7 naputaka za žene u fitnesu

Bavljenje fitnessom kao načinom brige za tijelo počinje biti uobičajena praksa u današnje vrijeme. Donosimo 7 naputaka za žene u fitnessu.

Trening 04.09.2023

Šetanje - najjednostavnija zdrava navika

Šetanje je najjednostavnija zdrava navika. Od kardiovaskularnog zdravlja do mršavljenja i poboljšanja kondicije, nudi brojne prednosti za zdravlje.

Prehrana 01.09.2023

5 savjeta za brz popravak prehrane

Poboljšanje prehrane osnovni je korak u osiguravanju dugoročnog zdravlja vašeg tijela i ostvarivanju fitness ciljeva. Donosimo vam 5 savjeta za brz popravak prehrane.

Trening 30.08.2023

Top 5 vježbi za veći biceps

Veći biceps želja je mnogih polaznika vježbača. Donosimo vam top 5 vježbi za veći biceps, od biceps pregiba do zgibova s pothvatom.

Suplementi 28.08.2023

Minerali! Sitni, ali bitni

Minerali su esencijalni mikronutrijenti važni za pravilno funkcioniranje ljudskog tijela. Najvažniji su kalij, kalcij, magnezij, cink i željezo. Saznajte zašto su važni u našem članku.

Recepti 25.08.2023

Recepti za shake pri gradnji mišića

Proteini su važan nutrijent za mišićni oporavak i rast. Kako bi ih lakše unosili u svoju prehranu, donosimo vam recepte za shake pri gradnji mišića, bilo da preferirate whey protein, kazein ili biljne protein. Saznajte više u našem članku.

Trening 23.08.2023

Kako zategnuti mlohave ruke

Mlohave ruke i njihovo zatezanje jedan su od čestih ciljeva vježbanja. No, kako ih zategnuti i pomoću kojih vježbi? Kako se tu uklapa kardio i prehrana? Možete saznati u našem članku.

Recepti 21.08.2023

BCAA aminokiseline - najbolje ljetno osvježenje

BCAA odlično je ljetno osvježenje, a mi vam donosimo odlične recepte za osvježavajuće BCAA napitke. Napunite se energijom i rashladite uz smoothieje, ledene čajeve i mocktaile. Saznajte više u našem članku.

Suplementi 18.08.2023

Kreatin monohidrat i eksplozivna snaga

Kreatin monohidrat može pojačati vašu eksplozivnu snagu za bolju sportsku izvedbu. Saznajte više o prednostima i doziranju za optimalne rezultate.

Recepti 16.08.2023

Ukusni recepti za shake tijekom mršavljenja

Proteinski shakeovi postali su jako popularni kao jedan od načina za održavati uravnoteženu prehranu, kontrolirati osjećaj gladi i općenito biti zdraviji te se osjećati bolje. Saznajte naše recepte za shake tijekom mršavljenja.

Savjeti 14.08.2023

Kako se držati zdrave dnevne rutine

Kako održati zdravu dnevnu rutinu pitanje je koje si postavimo kada želimo poboljšati kvalitetu našeg svakodnevnog života, od prehrane do treninga. Saznajte više u našem članku.

Trening 11.08.2023

Top 5 vježbi za jači triceps

Snažan triceps osnova je snage ruku za bilo koji pokret guranja, a vježbe za njega možete raditi i doma. Saznajte top 5 vježbi za snažan triceps.

Savjeti 09.08.2023

Ljeto, sunce, i zdravlje kože

Ljeto i sunce glavne su prednosti tekućih mjeseci. No, imaju svoje nedostatke, pa se postavlja pitanje kako očuvati zdravlje kože? Saznajte više u našem članku.

Recepti 07.08.2023

Što sve možeš napraviti sa whey proteinima?

Whey protein postao je svestrana namirnica u modernom načinu života. Odličan dodatak prehrani može mnoštvo obroka obogatiti dodatnim proteinima.

Trening 04.08.2023

Planinarenje - zdrava avantura

Planinarenje, zdrava avantura, nudi mnoštvo prednosti: opća tjelesna dobrobit, povezivanje s prirodom i mentalno zdravlje samo su neke od njih. Saznajte više u našem članku.

Trening 02.08.2023

Plivanjem do fit tijela

Plivanje je odlična kardiovaskularna aktivnost koja doprinosi zdravlju i boljem izgledu. Pomaže sagorijevanje kalorija i otpuštanje endorfina. Saznajte više u našem članku.

Suplementi 10.07.2023

Kolagen je sve popularniji - zašto?

Kolagen je posljednjih godina stekao ogromnu popularnost, postavši jedna od ključnih riječi u industriji zdravlja i ljepote. No, zašto kolagen postaje sve popularniji? Koje su njegove prednosti za zdravlje i ljepotu?

Prehrana 07.07.2023

Kuhano, pečeno, prženo - što jesti?

Jedni se kunu u kuhano, drugi u pečeno, a svi zajedno izbjegavaju prženo. Što onda jesti? Koji od ovih načina priprema hrane je zdraviji? Saznajte više u našem članku.

Savjeti 05.07.2023

Veganstvo, vegetarijanstvo i mišići

Veganstvo i vegetarijanstvo sve su popularniji načini prehrane. Pitanje koje se javlja jest kako se uspješno mogu graditi mišići i mišićna masa? Saznajte odgovor u našem članku.

Trening 03.07.2023

Top 5 vježbi za široka ramena

Široka ramena želja su mnogih vježbača, bilo zbog snage ili općenito boljeg izgleda. Donosimo vam pet vježbi za široka ramena s utezima. Saznajte više u našem članku.

Savjeti 30.06.2023

Kako dobiti na kilaži, a ne udebljati se

Kako dobiti na kilaži, a ne udebljati se? Kombinacija pravilne prehrane, suplementacije i redovnog treninga osigurava rast mišića bez debljanja.

Savjeti 28.06.2023

Voda je važna, ali zašto?

Zašto je voda važna za naše tijelo? Od regulacije tjelesne temperature do viših razina energije, voda je vitalna komponenta našeg zdravlja.

Prehrana 26.06.2023

Vlakna - sve što trebaš znati

Vlakna su vrsta ugljikohidrata koje tijelo ne može apsorbirati ni probaviti, zbog čega igraju važnu ulogu u zdravlju našeg probavnog sustava. Saznajte sve što trebate znati o vlaknima.

Recepti 23.06.2023

4 obroka bogata proteinima

Uključivanje obroka bogatih proteinima u prehranu ključno je za oporavak i rast mišića. Zato smo za vas pripremili ova 4 obroka bogata proteinima.

Savjeti 21.06.2023

Zašto se debljamo?

Vrijeme ide, kile se nakupljaju, a mi se pitamo: zašto se debljamo? Loša prehrana, nedostatak tjelesne aktivnosti i način života samo su dio odgovora.

Trening 19.06.2023

Idealni trening za ljetnu figuru

Približava se ljeto, a mnogi od nas traže odgovor na pitanje kako doći do ljetne figure. Postoji li kakav idealni trening? Saznajte u našem članku.

Trening 16.06.2023

Plivanjem do super figure

U ljetno vrijeme plivanje je više način za rashladiti nego što je oblik vježbanja. No, plivanje nudi cijelu hrpu dobrobiti za našu figuru i zdravlje. Otkrijte koje su brojne prednosti plivanja za super figuru.

Trening 14.06.2023

Top 5 vježbi za golema prsa

Golema i snažna prsa ključna su za kondiciju i opće zdravlje tijela. Želimo ih jer poboljšavaju naš fizički izgled i doprinose snazi gornjeg dijela tijela. Donosimo vam top 5 vježbi za golema prsa s utezima koje možete izvoditi u udobnosti doma.

Suplementi 12.06.2023

Fat burneri i efikasno mršavljenje

Fat burneri su vrsta suplementa koji pomaže efikasno mršavljenje. Ubrzavaju metabolizam, bolje sagorjevaju kalorije i pomažu skidanje kilograma.

Suplementi 09.06.2023

Sve što trebaš znati o proteinima

Ah, ti proteini! Često spominjani temeljni makronutrijenti važni su za niz tjelesnih proces, od oporavka i razvoja mišića do proizvodnje hormona. Saznajte sve što trebate znati o proteinima u našem novom članku.

Suplementi 02.06.2023

Suplementacija za lijepi ten

Imati zdrav i lijep ten želja je mnogih. Uz izgled naše kože vežemo naš osjećaj samopouzdanja, a uzimanje prave suplementacije itekako nam može pomoći u održavanju zdravlja i ljepote kože.

Trening 31.05.2023

Trčanje i mršavljenje - tvoj priručnik

Trčanje je jedan od najpopularnijih kardio treninga, kao i jedan od najučinkovitijih načina mršavljenja. Saznajte kako su povezani trčanje i mršavljenje u ovom priručniku.

Trening 29.05.2023

Što je HIIT trening i kako izgleda

HIIT trening je vrsta treninga koji se fokusira na izgradnju mišićne snage i izdržljivosti kroz niz intervalnih vježbi. Saznajte više u našem novom članku.

Suplementi 26.05.2023

Najpopularniji suplementi za mišiće

Suplementi su sjajan način da poboljšate rast mišića i pomognete vam da postignete svoje fitness ciljeve. Saznajte koji su najpopularniji suplementi za mišiće.

Trening 24.05.2023

Kardio natašte - da ili ne?

Kardio na prazan želudac postaje sve popularniji među ljubiteljima zdravlja i fitnessa. O čemu se tu točno radi i zašto je korisno, saznajte u našem novom članku.

Trening 22.05.2023

Prednosti jutarnjeg treninga

Rano buđenje i jutarnji trening može biti zastrašujući zadatak. Ali ima svoj niz prednosti zbog kojih je vrijedno truda. Jutarnji trening ne samo da vam može pomoći da ostanete fit i zdravi, već poboljšati vašu ukupnu produktivnost tijekom dana.

Trening 19.05.2023

Vrste treninga za mršavljenje

Mršavljenje je česta motivacija mnogih vježbača, no važno je znati koja je prava vrsta treninga za ostvarivanje naših fitness ciljeva. Odgovor možete pronaći u našem članku.

Trening 17.05.2023

Kako trenirati za mišićnu masu

Polaznici teretane često postavljaju to vječno pitanje: kako trenirati za mišićnu masu? Što trebam raditi? Odgovor možete pronaći u našem članku.

Recepti 15.05.2023

Naj recepti za shake nakon treninga

Nakon intenzivnog treninga, vaše tijelo treba napuniti gorivom i popraviti mišiće. Proteinski shake je izvrstan način da to učinite, jer vašem tijelu osigurava esencijalne hranjive tvari koje su mu potrebne za obnovu i rast mišića.

Trening 12.05.2023

Utjecaj treninga na raspoloženje

Poznato je da je redovita tjelovježba korisna za fizičko zdravlje, ali također može imati pozitivan učinak na mentalno zdravlje i raspoloženje. Saznajte više o utjecaju treninga na raspoloženje u našem novom članku.

Suplementi 10.05.2023

Snaga proteina - kako utječu na mršavljenje

Proteini su bitne hranjive tvari koje pomažu u izgradnji i održavanju tjelesnih tkiva, organa i mišića. Proteini igraju i ključnu ulogu u mršavljenju. Saznajte u našem članku kako proteini utječu na mršavljenje.

Suplementi 08.05.2023

Kako kreatin utječe na mišićnu masu

Kreatin je popularan dodatak prehrani među sportašima i bodybuilderima zbog svog učinka na povećanje mišićne mase i snage. Saznajte u našem novom članku kako kreatin utječe na mišićnu masu.

Trening 05.05.2023

Važnost i prednosti vježbanja

Znamo da je vježbanje važno za dobar izgled, sveukupno zdravlje tijela i opću dobrobit organizma. Saznajte više o tome koje su prednosti vježbanja u našem članku.

Savjeti 03.05.2023

Mršavljenje za početnike

Zdrava prehrana i gubljenje masnoće može biti zastrašujući zadatak, ali i ne mora biti. Sve što trebate znati o mršavljenju za početnike saznajte u našem članku.

Trening 01.05.2023

Zašto je važno biti snažan

Biti jak znači više od puke sposobnosti podizanja teških utega. Riječ je o fizičkoj i mentalnoj snazi za rješavanje svakodnevnih zadataka i izazova, bez obzira koliko veliki ili mali oni bili. Saznajte više u našem članku.

Trening 28.04.2023

Zašto je vježbanje važno za dobar izgled

Vježbanje je bitan dio zdravog načina života. Ne samo da nam pomaže da ostanemo fit, već ima i brojne druge dobrobiti za naše cjelokupno zdravlje i izgled. Saznajte više u našem članku.

Suplementi 26.04.2023

Aminokiseline i mršavljenje

Aminokiseline su gradivni blokovi proteina i igraju važnu ulogu u mršavljenju. U ovom ćemo članku istražiti kako aminokiseline djeluju u tijelu na poticanje mršavljenja i gubitka masnoće.

Vijesti 24.04.2023

Proteka u Kaliforniji by Ivan Prpić

Nedavno je Protekin dugogodišnji ambasador i hrvatski bodybuilding šampion Ivan Prpić imao priliku otputovati preko bare i otići u Kaliforniju. Evo što kaže.

Suplementi 21.04.2023

Sve što trebaš znati o mikronutrijentima

Mikronutrijenti su esencijalni nutrijenti koji su našem tijelu potrebni za pravilno funkcioniranje. Radi se primarno o mineralima i vitaminima, o čemu možete saznati više u našem članku.

Recepti 19.04.2023

3 top recepta za proteinski smoothie

Proteinski smoothie je hranjiv i ukusan napitak s kojim lako možete povećati unos proteina u tijelo bez kuhanja punog obroka. Saznajte koja su naša 3 top recepta za proteinski smoothie.

Savjeti 17.04.2023

Kako doći u formu do ljeta

Ljeto je pred vratima, a mi počinjemo razmišljati o dolasku u formu. Bilo da želimo izgubiti na težini ili samo općenito postati zdraviji, donosimo savjete kako doći u formu do ljeta.

Trening 14.04.2023

Izgradnja mišićne mase za početnike

Izgradnja mišića je proces razvoja mišićne mase kroz specifične vježbe i prehranu. Može vam pomoći da izgledate bolje, osjećate se snažnije i poboljšate svoje cjelokupno zdravlje. Saznajte više u našem članku.

Trening 12.04.2023

Kako trening utječe na hormone

Hormoni igraju važnu ulogu u kondicijskom treningu i načinu na koji reagiramo na vježbanje. Uslijed vježbanja oslobađaju se različiti hormoni koji mogu imati značajan utjecaj naše tijelo. Saznajte više u našem članku.

Prehrana 07.04.2023

Stevia i alternative šećeru

Zamjena šećera nekakvom alternativom sve je popularnija u posljednje vrijeme kao način za izbacivanje viška kalorija iz prehrane. Saznajte više o steviji i alternativama šećeru u našem novom članku.

Prehrana 05.04.2023

Što je to cikliranje ugljikohidrata?

Cikliranje ugljikohidrata je način prehrane koji uključuje izmjenu dana s niskim i visokim unosom ugljikohidrata. Saznajte više u našem novom članku.

Suplementi 03.04.2023

Kako djeluje guarana

Guarana je popularan stimulans. Mnogi ljudi koriste ju zbog njenog energizirajućeg učinka, a stoljećima se koristi kao tradicionalni lijek. Saznajte više u našem novom članku.

Suplementi 31.03.2023

Vitamin D i njega kože

Vitamin D igra važnu ulogu u zdravlju kože, ali i zdravlju općenito. Radi se o bitnom nutrijentu za ljudski organizam. Više o vitaminu D saznajte u našem novom članku.

Suplementi 29.03.2023

Melatonin i važnost dobrog sna

Kvalitetan san neophodan je za naše fizičko i psihičko blagostanje. Nažalost, mnogi od nas imaju problema s dovoljno kvalitetnim snom. Saznajte više o važnosti melatonina i dobrog sna u našem novom članku.

Trening 27.03.2023

Kako trenirati bez utega

Kada spominjemo trening, kao da nam se podrazumijeva kako se radi o treningu s utezima. No, znamo da je to moguće i bez njih. Kako trenirati bez utega saznajte u našem novom članku.

Suplementi 24.03.2023

Vitamin B - ultimativni vodič

Vitamin B je esencijalni vitamin koji igra važnu ulogu u brojnim procesima u našem tijelu. Pročitajte sve što trebate znati o vitaminu B u našem ultimativnom vodiču.

Suplementi 22.03.2023

Što su beta glukan i beta karoten?

Kako se bliže ljetni mjeseci, sve češće nam na pamet padaju beta glukan i beta karoten. Što su oni i koje su prednosti korištenja saznajte u našem novom članku.

Suplementi 20.03.2023

Kako maksimizirati vaše rezultate uz HMB

HMB suplementi postaju sve popularniji među sportašima i bodybuilderima koji žele poboljšati svoj mišićni rast. Ali kako koristiti HMB suplemente na pravi način za maksimalne rezultate?

Prehrana 17.03.2023

5 namirnica bogatih kolagenom

Kolagen je vrsta proteina u našem tijelu, a ključan je za zdravu kožu, zglobove i kosti. Pročitajte naš članak kako bi saznali koje namirnice su bogate kolagenom.

Prehrana 15.03.2023

Ugljikohidrati i debljanje

Istina je da ako jedete previše ugljikohidrata, možete se udebljati. Međutim, odnos između ugljikohidrata i debljanja složen je i ovisi o nizu čimbenika. Saznajte više u našem članku.

Suplementi 13.03.2023

Kolagen - zašto ga koristiti

Kolagen je vrsta proteina koji se nalazi u tijelu i neophodan je za zdravu kožu, kosti i zglobove. Pročitajte naš članak kako bi saznali sve što trebate znati o kolagenu i zašto ga koristiti.

Suplementi 10.03.2023

Magnezij - ultimativni vodič

Magnezij je esencijalni mineral koji igra važnu ulogu u brojnim biokemijskim procesima u tijelu. Pročitajte naš ultimativni vodič kako bi saznali sve što trebate znati o magneziju.

Prehrana 08.03.2023

Sve što trebaš znati o detoxu

O detoxu ili procesu čišćenja tijela od toksina i nečistoća čuli smo puno toga. Metode su različite, nekima su super, a nekima ne. Pročitajte što mi kažemo o detoksikaciji.

Suplementi 06.03.2023

Omega 3 - ultimativni vodič

Omega 3 masne kiseline nužne su za dobro zdravlje, od onog kardiovaskularnog i moždanih funkcija do bolje kože i kose. No, što su one točno?

Trening 03.03.2023

Važnost treninga za žene

O tome da je vježbati zdravo smo se naslušali kroz godine. No, vrijeme je da se dotaknemo toga zašto je trening važan za žene.

Savjeti 01.03.2023

Savjeti za vlastiti plan prehrane

Ruku pod ruku s početkom redovnog vježbanja, bilo u svrhu boljeg izgleda ili fizičkog zdravlja, ide i obraćanje pažnje na prehranu. Pratimo tu razne dijete i planove prehrane, no najidealnije je kada izradimo vlastiti plan prehrane.

Suplementi 27.02.2023

Čemu služi L-karnitin i kako radi?

L-karnitin je jedan od često spominjanijih suplemenata u industriji. Spominje se kao učinkovito sredstvo za mršavljenje, no čemu zapravo služi?

Prehrana 24.02.2023

Izvori proteina za vegane i vegetarijance

Pitanje proteina kod vegana i vegetarijanaca kamen je spoticanja mnoge rasprave o prehrani. Ima ih, nema ih, nisu kompletni - svašta smo čuli, no što je zapravo istina?

Trening 22.02.2023

Mišići donjeg dijela tijela

U ovom ćemo članku proći neke od mišića donjeg dijela tijela, upoznati se s njihovom funkcijom i zašto je važno pravilno ih razvijati.

Prehrana 20.02.2023

Kako najbrže smršaviti

Pitanje koje se javlja najčešće u sklopu novogodišnjih odluka i - još češće prije ljeta i sezone kupanja. Svi imamo nekih par kilica koje su se možda nakupile, no vječno je pitanje kako ih se brzo riješiti?

Suplementi 17.02.2023

Što su taurin, arginin i preworkouti

Taurin, arginin i preworkouti najpoznatija su trojka za pospješivanje intenziteta treninga i koncentracije. Čemu oni stvarno služe saznajte u našem novom članku.

Trening 15.02.2023

Zašto je dobro trenirati utezima

Da je redovno vježbati i biti fizički aktivan zdravo već i ptice na grani znaju. U okvire vježbanja spada i trening utezima. Zašto je korisno trenirati s težinskim opterećenjima saznajte u ovom članku.

Prehrana 13.02.2023

Važnost i oblici proteina u hrani

Ako bilo kojeg vježbača pitate koji je najvažniji mikronutrijent, odmah će vam reći proteini. Važni za mišiće, hormone i opće zdravlje, jako je važno da ih se dovoljno unese u tijelo. Koji bi bili različiti izvori proteina u hrani?

Trening 10.02.2023

Kako ubrzati mišićni oporavak nakon treninga?

Nakon napornog treninga, nema ništa važnije od kvalitetne brige o mišićima. Osigurati njihov napredak najvažniji je korak za bolje rezultate, veći rast mišića i snagu. No, što bi ona uključivala?

Suplementi 08.02.2023

Kreatin i njegovi oblici - sve što trebate znati

Kreatin je jedan od najpopularnijih suplemenata ikad kojeg koriste sportaši, bodybuilderi i vježbači. Znamo da je dobar za snagu i mišićnu masu, no postoji toliko vrsta kreatina. Koji bi onda bio najbolji za vas?

Suplementi 06.02.2023

Zašto se i kada koristi kazein

Proteini su nužni za izgradnju i održavanje mišićne mase i snage. No, postoji hrpa proteina na tržištu, teško je znati koji je pravi za vas. Kako se tu uklapa kazein?

Suplementi 03.02.2023

Ashwagandha za sport i zdravlje

Ashwagandha ili indijski ginseng jedna je od često spominjanih super biljaka u suplement industriji. Što je ona točno i čemu koristi?

Prehrana 01.02.2023

Sve što trebate znati o kalorijama

Eh, te kalorije! Toliko spominjane i toliko važne - a ne znamo trebamo li ih voljeti i mrziti. Kada mršavimo ili radimo na masi manično ih brojimo, no što su one zapravo?

Suplementi 30.01.2023

Što je bolje: BCAA i EAA? Razlike i prednosti

BCAA i EAA su vrste aminokiselina koje igraju važnu ulogu u metabolizmu. No, čemu služe i koja je razlika? Saznajte u našem novom članku.

Trening 27.01.2023

Vježbanje u paru - da ili ne?

Tvoja bolja polovica i ti uživate u treniranju i slažete se da vježbanje čini dan boljim. Možda bi trebali početi razmišljati o treniranju zajedno! A možda, ponekad, to i nije tako dobra ideja. Idemo pogledati o čemu se točno radi.

Trening 25.01.2023

Mišići gornjeg dijela tijela

U ovom ćemo članku proći neke od mišića gornjeg dijela tijela, upoznati njihovu funkciju i naglasiti važnost njihova razvoja.

Prehrana 23.01.2023

Zašto je obrok nakon treninga važan

Prehrana je, uz trening, najvažniji element fizičkog zdravlja i dobrog izgleda. Koja bi bila njena uloga odmah nakon treninga saznajte u našem novom članku.

Suplementi 20.01.2023

Benefiti glutamin - vrijedi li ga koristiti?

Eh, taj glutamin! Čuli smo da je važan za rast i oporavak mišića, no na koji točno način djeluje i zašto je tomu tako? Saznajte u našem novom članku!

Prehrana 18.01.2023

Cink: pomaže li rastu mišića?

Cink je vječno na usnama sportašima i rekreativcima. Što je on zapravo? Zašto je koristan? Saznajte u našem novom članku!

Suplementi 16.01.2023

Zašto koristiti mass gainere?

Pitanja o mass gainerima ima koliko i vježbača, od toga za što ih se uopće koristi do toga ima li ih smisla uzimati. Odgovore napokon možete saznati u ovom članku.

Savjeti 13.01.2023

Što trebaš imati za trening u teretani?

Nedavno si krenuo vježbati i čini ti se da u tvojoj torbi uvijek nešto nedostaje kada dođeš u svoju omiljenu teretanu? Prođimo zajedno listu stvari koje mogu biti korisne mnogim vježbačima, pa ona možda pomogne u popunjavanju željenog inventara.

Trening 11.01.2023

Top 6 mitova o vježbačima

Kako smo prolazili trening i prehranu, trebamo se dotaknuti i ljudi koji tim aspektima svog života pridaju mnogo pažnje. Vježbači, polaznici teretana i dalje znaju čuti neke od ovih popularnih mitova o sebi...

Suplementi 09.01.2023

Što trebate znati o vitaminima, mineralima i zdravlju?

Vitamini i minerali osnovni su nutrijenti koje naše tijelo treba da može ispravno funkcionirati. No, u moru vitamina i minerala, teško je odrediti koje točno bi trebali uzimati i unosimo li ih dovoljno putem hrane u tijelo.

Trening 06.01.2023

Što očekivati od treninga snage i korištenja proteina

O tome koliko su proteini korisni za rast i održavanje mišićne mase čuli smo mali milijun puta. No, kako se to može primijeniti na treninge snage? Odgovor možete pronaći u ovom članku.

Trening 04.01.2023

Najčešće izlike za odustajanje od aktivnosti

Novogodišnje odluke lako se donesu, ali malo teže održavaju. U životu vrlo brzo nastane gužva i tada vrebaju popularni izgovori za odustajanje.

Trening 02.01.2023

Top 8 mitova o treningu

Nova je godina i mnogi kreću u teretanu. Dakle, trebali bi biti svjesni nekih popularnih mitova o treningu koje je u startu dobro prepoznati.

Savjeti 21.12.2022

Najbolji savjeti za mlade vježbače

Tinejdžer si ili u ranim dvadesetima, možda tek počinješ trenirati, a možda su tu već i određene godine iskustva. Kako god bilo imamo par savjeta za tebe stečenih kroz mnogo rada sa sportašima, rekreativcima, veteranima i početnicima!

Prehrana 19.12.2022

Top 8 mitova o prehrani

Svako pisanje i rasprava o prehrani nužno dovode sa sobom i određeni broj mitova koje iznova trebamo raspršiti kao suvišne, iako - moramo priznati, jako uporne i prisutne. Prođimo neke od njih sada! Vrijeme im je.

Prehrana 16.12.2022

Top 5 namirnica prije treninga

Da se nakon treninga treba kvalitetno hraniti već smo nekoliko puta prolazili, ali što je s obrocima prije treninga. Koje bi namirnice mogli izabrati kako bi naš trening bio još bolji i efikasniji?

Trening 14.12.2022

Što i kada očekivati od treninga?

Kada govorimo o početku treninga i odlasku u teretanu, ili pak treniranja u vlastitom domu, postavljamo si i pitanje što očekivati od treninga. Možda još i bitnije, kada će se određene stvari pojaviti i/ili dogoditi?

Savjeti 12.12.2022

Kako brzo povećati mišićnu masu?

Želim veće mišiće! Takvo što velik broj mladih, ali i starijih muškaraca kaže za svog života. Drugačije verzije ove izjave govore o odlasku na masu i nabacivanju kilograma. I tu moramo napraviti jednu važnu, čak presudnu razliku.

Prehrana 09.12.2022

Top 5 namirnica nakon treninga

Da je trening dobar i zapravo nužan za rezultate vezane uz figuru dobro je poznata stvar, a činjenica da se nakon vježbanja treba pravilno hraniti također mnogima zazvoni u glavi. Koju bi hranu bilo dobro razmotriti i izabrati.

Trening 07.12.2022

Kako znati da previše treniraš?

Mnogo smo toga govorili o treniranju, ali trebamo se i dotaknuti teme viška treninga. Kako to prepoznati i na koji način pristupiti situaciji? Kroz aspekte različitih životnih stilova prođimo ovu temu...

Suplementi 05.12.2022

Isplati li se koristiti kreatin?

Kako raste broj suplemenata i brandova na tržištu sportske prehrane vježbači se s pravom pitaju - što od toga ima smisla i zašto bi koristili određeni preparat? Kreatin je sigurno među popularnijim stavkama, ali zašto? Isplati li se on zapravo?

Suplementi 02.12.2022

Koji je najučinkovitiji suplement?

Sportska suplementacija naprednija je nego ikada što znači da brojni vježbači često posežu za dodacima prehrani kako bi pomogli svoje ciljeve i ambicije. Kao i u svemu drugom, i kod suplementacije postoje prokušani favoriti.

Savjeti 30.11.2022

Top 4 načina za ostati motiviran

I tako, dođu malo siviji dani, zna padati i kiša, nekako je sve tmurnije i manje uzbudljivo, no tu smo gdje jesmo. Nažalost zna to utjecati i na našu opću razinu motiviranosti pa se pronađemo u razmatranju propuštanja još jednog treninga/obroka.

Trening 28.11.2022

10 000 koraka na dan za dobro tijelo?

Za lijepo i zdravo tijelo potrebno je hodati cca 10 000 koraka na dan. Često se to čuje i mnogo se o tome govorilo, ali odakle zapravo baš taj broj i kakve on veze ima s blagotvornim učinkom po zdravlje?

Trening 25.11.2022

Dobro tijelo i društvene mreže

Društvene mreže jače su no ikada prije, a istini za volju i ima ih više no što je pametno pobrojavati. Na njima je postao trend objavljivati golemu količinu fotografija korisnika, a samim time i prisutnost mišićavih tijela postala je veća.

Savjeti 23.11.2022

Top 3 pravila za odlazak u teretanu

Možda tek planiraš upisati teretanu i krenuti vježbati, a možda si iskusan član i uhodan u određenu rutinu. Kako god bilo, donosimo pet stavki koje bi svatko, bez obzira na stupanj utreniranosti, trebao razmotriti i vjerojatno uvrstiti u navike.

Trening 21.11.2022

Zašto ne smiješ zaboraviti kardio

Znam, oduševljeni ste naslovom. Kardio, taj "omiljeni" kardio. Moram priznati da sam kao vježbač, a povremeno u ulozi pokazivača, jako rijetko vidio osmijeh na licima ljudi kada im spomenete mogućnost ubacivanja - malo kardio treninga.

Trening 18.11.2022

3 vježbe za gluteuse

Kada sam kretao u teretanu tema vježbanja gluteusa bila je praktički nepostojeća, no danas, u svakoj teretani, gomile vježbača - predvođenih lijepšim spolom, vježbaju skupinu koja drži hlače na mjestu!

Savjeti 16.11.2022

Važnost ciljeva u treningu

Ljudi često pričaju o ciljevima i vizijama. Zamisli si ono, postavi letvicu ovoliko visoko, vizualiziraj kako ćeš postići ovo. U čemu je stvar, zašto su ciljevi bitni, pogotovo u treningu? Ako uopće i jesu.

Trening 14.11.2022

3 načina za povećati leđa

Za leđa često ispadne da ljudima nisu omiljena mišićna skupina, ali kada govorimo o kompletnom i skladnom izgledu figure itekako je nužan njihov dobar razvoj. Jer velika i široka leđa čine impresivnu figuru!

Trening 11.11.2022

Vježbanje gradi karakter

Da vježbanje gradi dobre i kvalitetne mišiće zna svatko tko se ikada uhvatio utega. Međutim poznata je tu i još jedna, često nedovoljno naglašena stavka. Ozbiljno vježbanje na kraju dana pomaže stvoriti i ozbiljne karaktere!

Trening 09.11.2022

3 razloga zašto ruke ne rastu

Te velike ruke! Pisali smo o njima, vježbali smo ih, željeli smo ih. No dogodi se da unatoč najboljim nastojanjima mnogih među nama, još uvijek ne rastu, ne napreduju, pogotovo na željeni način. O čemu se tu radi?

Prehrana 07.11.2022

Kako jesti zdravo i uštedjeti

Možda mogu jesti zdravo, i to bi mi pomoglo da budem fit, ali to je sigurno jako skupo i nepraktično - govorkalo se godinama. Istina ipak nije tako siva i teška po naš novčanik.

Prehrana 04.11.2022

Zašto voditi dnevnik obroka

Dragi dnevniče, danas sam sredio deset čizburgera, pojeo dvije porcije velikog pomfrija i zabetonirao se velikim šejkom od troduple čokolade. Mislim da imam problem, moj doktor se slaže...

Prehrana 02.11.2022

Top 6 grešaka u prehrani

Prehrana je kao pojam povukla i neke strahove sa sobom. Riječ kao da ima neugodan prizvuk iako to nije nužno. Ne treba inspektorski gledati sve što se nađe na tanjuru, ali s druge strane, itekako postoji prostor za grešku!

Suplementi 31.10.2022

Suplementi za iskusne vježbače

Prije nekog vremena složili smo osnovni suplement stack za početnike u svijetu vježbanja, a ovoga puta govorimo o nekim od specifičnih suplemenata koje bi iskusniji vježbači mogli dobro iskoristiti na svom putu do napretka.

Trening 28.10.2022

Top 5 ideja za iskusne vježbače

Prinove i početnici dobrodošli su za svaki sport, ali nekako zna ispasti da oni iskusniji ne mogu pronaći mnogo toga za sebe. Doskočili smo i tom problemu razgovarajući o nekim idejama za veterane vježbanja!

Savjeti 26.10.2022

Top 6 savjeta za početnike u teretani

Ako ste tek počeli vježbati ili razmatrate ulazak u svijet fitnesa kroz koloplet treninga i prehrane, u ovom tekstu imamo nekoliko savjeta za vas! Dolaze iz bogatog iskustva čitavog niza prekaljenih vježbača!

Suplementi 24.10.2022

Kada piti whey proteine

Whey protein najpopularniji je dodatak prehrani i to s razlogom! Jaka doza proteina uz malo kalorijsko opterećenje mnogima dobro dođe, ali pitanje o tome kada se pije redovito je postavljano.

Prehrana 21.10.2022

Namirnice za mišiće

Kada pričamo o mišićima uvijek gledamo kako ih nahraniti bolje, trenirati jače, odmoriti optimalnije i na kraju njima ukrasiti figuru! Da su proteini bitni znaju već i vrapci na grani, ali koje sve namirnice mogu spadati u hranu za mišiće?

Prehrana 17.10.2022

Kako izbjeći jesensko debljanje

Jesen je tu - zvuči kao tema za školsku zadaćnicu, ali zapravo prečesto postane motiv za nabacivanje viška kilograma i opremanje "šlaufima" koji su potpuno nepotrebni.

Trening 14.10.2022

7 razloga zašto ti mišići ne rastu

Svi mi koji ozbiljno shvaćamo bildanje mišića, treniranje i balansiranje prehrane radimo to zbog određenog cilja prema kojem postepeno napredujemo. Nije uvijek lako i nekada nam određeni čimbenici padnu u mrtvi kut!

Prehrana 12.10.2022

3 prednosti pripremanja obroka doma

Kada si sam svoj majstor puno toga možeš kontrolirati i izabrati. Kada si sam svoj kuhar - iste prednosti vrijede. Možda nije najzabavnija stvar, ali kuhanje vlastitih obroka itekako je korisno.

Trening 10.10.2022

Oprema za trening kod kuće?

Da se može trenirati doma zaključili smo više puta, ali ako želite provesti ideju u radnju i osmisliti konkretan plan, imamo za vas par naputaka i koraka koje bi možda trebali poduzeti!

Trening 07.10.2022

7 načina za popraviti trening

Svima nam se nekada trening pretvori u seanse ne baš zanimljivih vježbi s opterećenjem kojima nikako ne možemo maštovito doskočiti. Rutine su dobre, ali dosadne rutine znaju biti ubitačne, što učiniti kada se takvo što dogodi?

Prehrana 05.10.2022

4 velike greške u prehrani

Prehrana, prehrana, prehrana. Toliko se toga tu može osmisliti, presložiti i posložiti. Nažalost mnogo toga može se i zeznuti, a mi prolazimo pet velikih grešaka koje se ljudima znaju omaknuti!

Trening 03.10.2022

Top vježbe za isklesan trbuh - savjeti

Trbušnjaci! Six pack, ili kakav god, bitno da se vidi i da, ako je moguće, nije onaj obli "one pack" kojeg ljudi manično žele srediti. Idemo na par vježbi za trbuh!

Savjeti 30.09.2022

8 razloga za krenuti u teretanu

Možda si tek na početku svog vježbačkog puta i još nisi siguran želiš li se na sve to stvarno odvažiti. Uostalom, nisi fan ideje teretana. Evo par razloga zbog kojih bi te upis mogao interesirati!

Savjeti 28.09.2022

Top vježbe za čvrste noge - savjeti

Pff, noge. Reći će mnogi trening entuzijasti. Zašto baš te noge? No evo, unatoč šalama i pošalicama, trendovi su zapravo drugačiji i mnogo rekreativaca iz osjećaja dužnosti prema sebi i fitness zajednici zaista trenira te zloglasne noge!

Prehrana 27.09.2022

Jednostavan način kako pobijediti salo na trbuhu

Kako organizirati svoj trening i pogotovo unos makronutrijenata (proteina, masti i ugljikohidrata) kako bi bili mršaviji, jači i zdraviji? Postoji jednostavno rješenje za koje možda niste znali.

Trening 26.09.2022

3 pravila za uspješno treniranje

Trening je središte napretka svakog vježbača. Oko njega se slaže prehrana, vezano uz trening organizira se i potreban oporavak. Jasno je dakle zašto mu posvećujemo toliko pažnje.

Savjeti 23.09.2022

Top vježbe za velike ruke - savjeti

Ljudi, velike ruke su dječačka želja i veliki san mnogih entuzijasta i profesionalaca u svijetu treninga. Dapače od rekreativaca do bildera, ima ih i koji su počeli zbog želje za velikim rukama.

Trening 21.09.2022

Popravi koncentraciju na treningu

Ne znam kako vi, ali ima nas ovdje kojima je koncentracija na treningu s vremenom postala luksuz, a vrlo je često ponestane. Iako nam je vrlo, vrlo bitna!

Trening 19.09.2022

Kako osjetiti bicepse na treningu?

Biceps naš svagdašnji, kako ga samo volimo trenirati. Odete u bilo koju teretanu i skoro pa je garantirano da barem par tipova pred ogledalom promatra kao napreduje "ručka".

Trening 16.09.2022

Kako trenirati jako s LAGANIM utezima?

Znam, znam, za dobar broj vas ovaj će naslov zvučati kontradiktorno ili možda sasvim blesavo. Kako, i zašto bi netko uopće trenirao s "malim utezima", ako se došao pošteno naraditi u teretanu?

Savjeti 14.09.2022

3 razloga zašto ne napreduješ u teretani?

I tako prolazi trening za treningom, mjeseci idu, prolaziš pored ogledala, a skoro uvijek gledaš istog tipa u odrazu. Što se zbiva?

Savjeti 12.09.2022

Vježbe za široka ramena - savjeti

Široka ramena, od sela do kvarta, poznaju se svugdje. Malo tko nije krenuo u teretanu pa poželio malo širu siluetu naglašenu ramenima poput topovskih kugli!

Suplementi 09.09.2022

Suplement stack za početnika

Suplementacija je važan dio sportskog putovanja različitih korisnika, od rekreativaca do profesionalaca, a kada se počinje, često pitanje stiže u obliku - što odabrati?

Bodybuilding i fitness 07.09.2022

3 stereotipa u teretani

Odlasci u teretanu često imaju svojevrsnu redovitu postavu glavnih likova. Ne spada svatko među njih, ali ova tri sigurno ste barem jednom vidjeli u svojim pohodima na bučice.

Trening 05.09.2022

Vježbe za masivna leđa - savjeti

Zašto da vježbam leđa, ionako ih ne vidim - kaže prvi tip. Ne buraz, vježbaš ih da nitko niš ne vidi od tebe! Mudro se ubacio drugi teretanski mudrac!

Savjeti 02.09.2022

Kada krenuti na masu?

Znam, znam, zvuči malo čudno, vani je još vruće! Nije li masa onaj period sigurnog zabundavanja u duge rukave, kada se ni svi ti dražesni šlaufići neće tako dobro vidjeti?

Trening 31.08.2022

Zašto koristiti bučice na treningu?

Kako je proces treniranja postajao sve rašireniji i istraživaniji, metode i sprave napredovale su nevjerojatnom brzinom, ali dobre stare bučice uvijek vrijede!

Trening 29.08.2022

Vježbe za velika prsa - savjeti

Prsni mišići jedni su od najtreniranijih u svijetu vježbanja. Izuzev možda bicepsa, malo koji dio tijela dobiva toliko tretmana utezima uz želju za što skorijim rastom!

Trening 26.08.2022

Što tvoj trening govori o tebi

Trening, trening, trening. Okej, ne kao neka luda astrološka karta ili kako se to već zove, no vezu treninga i vježbača dobro je pogledati kako bi je mogli poboljšati!

Savjeti 24.08.2022

Kada trebaš promijeniti trening?

Jedno od pitanja koje si vježbač s vremena na vrijeme postavi svakako je ono o mogućoj promijeni treninga. Kada ju treba učiniti i kako se s obzirom na to postaviti?

Savjeti 08.08.2022

Bodybuilding ako nisi natjecatelj?

Bodybuilding se često gleda isključivo kroz prizmu svojih najrazvijenijih predstavnika - profesionalnih natjecatelja. Pojedinci su to čija tijela osvajaju natjecanja, ali nije bildanje samo za njih.

Prehrana 05.08.2022

Kako se hraniti kad nemaš motivacije?

Održivost novih životnih odluka i stvarno uspostavljanje navika nisu baš lake stvari. Nekada stvarno imamo dojam da nam se ništa ne da, a najmanje - držati prehrane!

Prehrana 03.08.2022

3 namirnice koje te možda sabotiraju!

Čuo si puno puta za koncept pravilne prehrane i mnogo si toga već popravio, ali rezultati i dalje "štekaju". Možda je problem u jednoj od ovih čestih namirnica.

Bodybuilding i fitness 01.08.2022

Dobar trening je dobar za glavu!

Iz osobnog iskustva, ako već ničeg drugog, mogu vam potvrditi da malo što toliko koristi raspoloženju i "stanju u glavi" kao dobar, odnosno, kvalitetno odrađen trening.

Savjeti 29.07.2022

Zašto nemam volje za treningom?

Apsolvirali ste da je vježbanje važno nakon što vam je golem broj ljudi uspio utuviti to u glavu. No eto, unatoč znanju, nemate baš volje. Što se događa?

Bodybuilding i fitness 27.07.2022

3 koraka do velikih mišića

Želiš razviti tijelo i dodati nešto mišićne mase? Dobrodošao u klub, ima nas puno na tom putu. Stižu ti neki od savjeta iskusnijih vježbača.

Savjeti 25.07.2022

Trbušnjaci se grade u kuhinji?

Koliko ste puta čuli ovu izreku? Prije desetak godina u svijetu bodybuildinga bila je posvuda, ali zašto zapravo?

Trening 22.07.2022

Isplati li se vježbati bez utega?

Kada pričamo o treningu nekada koristimo i pojam kalistenike koji mnogima može zvučati mistično, ali zapravo se često rabi kao označitelj svima nama poznatih i voljenih pokreta.

Savjeti 20.07.2022

Kako održati naviku treniranja?

Ljeto je idealno vrijeme za odmor i opušteniji život. Vani je vruće, mislima smo -ako ne i tijelom, na godišnjem i tu se lako zaboravi na važnost rutine i održavanja navika.

Prehrana 18.07.2022

Kako se držati plana prehrane?

Da mnogi od nas trebaju malo prekrojiti vlastitu prehranu ili navike jedenja i nije neka tajna. No, kako se toga zapravo držati jednom kada donesemo odluku?

Trening 15.07.2022

Zašto ne osjetim vježbe dobro?

U vježbačkom svijetu postoji sva sila različitih pokreta osmišljenih za angažiranje svih mogućih mišića. Nažalost, neke od njih ne osjetimo onako kako bi htjeli.

Savjeti 13.07.2022

Koliko često trenirati?

Jedno od najčešćih pitanja u svijetu vježbanja svakako je ono o učestalosti treninga. Jedan, dva ili sedam puta - što je od svega toga najbolje?

Trening 11.07.2022

Koje su najbolje vježbe?

Odlazak u teretanu mnogima je redovan dio tjedne rutine. Bilo da su rekreativci ili ozbiljniji sportaši, vježbanje lako postane navika. Što učiniti po pitanju odabira vježbi?

Savjeti 08.07.2022

Zašto su mi ruke mlohave?

Mnogi od nas krenu u teretanu kada shvate da je krajnji čas za oblikovanje tijela, a neki imaju i sasvim specifične razloge/problema. Mlohave ruke sigurno su jedan od njih.

Savjeti 06.07.2022

Kako nastaju povrede u teretani?

Povrede su jedna od teških i nepopularnih, ali nažalost i popratnih tema u svijetu vježbanja i treninga.

Trening 04.07.2022

Hvat kao ključ vježbanja

Hvat je prva stvar koja popusti na mnogim vježbama i tako nam onemogući ostatak pokreta, ali - dobro je znati, možemo ga vježbanjem i popraviti!

Prehrana 01.07.2022

3 razloga zašto jesti povrće

Od davnih dana majke muku muče s ovim problemom. Kako nagovoriti klince na povrće? Međutim, nije to samo problem najmanjih. Mnogi i u kasnijim godinama zaziru od povrća!

Savjeti 29.06.2022

Koliko dugo traje trening?

Rekreativac si i u teretani voliš biti, ali nije ti baš jasno zašto neki članovi ostaju po dva sata, a druge si maloprije vidio na vratima kako ulaze - pa ih evo opet - idu van!

Bodybuilding i fitness 27.06.2022

Zašto to sve nisu samo 'steroidi'?

Ma sve su to samo steroidi, reći će netko smrtno uvjeren da je dobro tijelo na nekoj slici produkt isključivo nedozvoljenih sredstava.

Savjeti 24.06.2022

Što kad fitness poskupi?

Vjerovali ili ne, odgovor nije prestati vježbati.

Suplementi 22.06.2022

Imaju li suplementi uopće smisla?

Jedno od poštenih pitanja čovjeka zainteresiranog za sportsku suplementaciju baš je ovo sasvim osnovno i jednostavno - ima li sve to smisla?

Trening 20.06.2022

Kada se vide rezultati treninga?

Jedno od glavnih pitanja vezano uz trening uvijek je isto - kada ću ja vidjeti te rezultate?

Savjeti 17.06.2022

Kako uskladiti trening i životni stil?

Da je fizička aktivnost općenito korisna znaju već i vrapci na grani (iako ljudi nekad zaborave), no istu nije uvijek lako uskladiti s dnevnim obvezama i rutinama.

Savjeti 15.06.2022

Najčešće greške mladih u teretani

Da u teretanu ide sve više mladih ljudi dobra je stvar. Međutim, nose oni sa sobom i neke sasvim tipične greške...

Savjeti 13.06.2022

Ljetno tijelo možemo graditi i ljeti!

Pogledate li na kalendar situacija je prilično jasna - ljeto kuca na vrata, a naše tijelo ne izgleda kako smo poželjeli. Sve je izgubljeno, ili...?

Savjeti 10.06.2022

Brzi mišići - zašto ne postoje?

Želim dobiti mišiće, narasti, nabildati se, biti veći, reklo je mnogo mladih momaka kroz godine. Ali brze mišiće? E to našli nisu!

Bodybuilding i fitness 08.06.2022

Što možeš naučiti od bodybuildera?

Eh ti veliki bodybuilderi. O njima se uvijek pričalo na razne načine, ali vjeruj nam, nešto se može naučiti od njihovog pristupa treningu i radu na tijelu.

Savjeti 06.06.2022

3 razloga zašto ti mišići ne rastu

Treniraš već neko vrijeme i imaš dojam da si pohvatao konce u teretani. Znaš mnogo vježbi, relativno si redovit, ali izgledaš si isto. Što se događa?

Savjeti 03.06.2022

Što nam vaga (ne) govori o tijelu!

Velik broj kućanstava danas ima osobnu vagu. No treba li se u nju uzdati kao ultimativan vodič za dobro tijelo?

Savjeti 02.06.2022

Smijem li varati na treningu?

Na treningu i pametno odabrani detalji mogući učiniti mnogo razlike, pogotovo ako se pojavljuju kroz dulji vremenski period. "Cheat reps" jedna su od prokušanih metoda napredovanja, jedan od tih važnih detalja.

Bodybuilding i fitness 30.05.2022

Bicikliranje i mršavljenje, kako to ide?

Lijepo vrijeme konačno je tu (više-manje), a samim time velik broj ljudi odlučuje se na aktivnosti van kuće. Situacija je jasna - bicikl je tu, a želimo da višak kila - nije!

Savjeti 27.05.2022

Moram li stvarno trenirati te noge?

Razvijeni kvadricepsi i oble lože, strah i trepet uskih traperica, a čini se, i dobrog komada populacije članova teretana! Zašto se (ne)rade noge?

Trening 25.05.2022

NOVI TRENING za NOGE - ANTONIO FURIĆ 2022

Europski prvak u bodybuildingu i višestruki državni šampion - Antonio Furić, opet je pojačao treninge i krenuo još ozbiljnije napredovati u teretani. Na repertoaru su se našle noge što je značilo dosta mukotrpnog posla!

Savjeti 20.05.2022

3 razloga zašto trebamo vježbati!

Ako pomislite da su stvari oko treninga nešto što "svi znaju i svima je jasno", varate se. Iako fitness postaje vrlo popularan u modernom društvu, mnogi se još uvijek pitaju - a zašto uopće vježbaju?

Prehrana 18.05.2022

Ugljikohidrati - 4 dobra izvora

Kada pričamo o energetskim potrebama našeg tijela nemoguće je ne spomenuti ugljikohidrate. Iako nisu jedini važni, danas se mnogima od nas život vrti oko njih.

Prehrana 16.05.2022

Proteini - 4 dobra izvora

Mišići, hormoni, zdravlje, život - uz sve to vežemo proteine i nije bez razloga tako! Izrazito važni za niz procesa u našem tijelu postali su vrlo popularan "termin"...

Prehrana 13.05.2022

Kako posložiti prehranu, upute za početnike

Počeo si trenirati ili se spremaš početi i jasno ti je da vježbanje neće biti čitava priča. Disciplina igra ulogu i u kuhinji, i na tanjuru. Kako tu intervenirati u eventualne loše navike?

Bodybuilding i fitness 11.05.2022

Strongmani, powerlifteri, bodybuilderi i rekreativci!

Entuzijasti u sferi vježbanja uvijek rado treniraju, ali često se postavlja pitanje kako trenirati i koje su uopće razlike u sportovima srodnim teretani. Bildanje, liftanje, što tu još ima?

Prehrana 09.05.2022

Kako pojačati apetit i nabiti masu hranom?

Ustanovili smo da je kalorijski suficit ključan pri dobivanju željenih kilograma. Međutim, što kada jednostavno nemamo apetita? Želja za hranom je na nuli...

Trening 06.05.2022

Kako stvarno osjetiti pokrete vježbi?

O "mind-muscle" vezi uvijek se mnogo pričalo, ali nije baš svakome jasno na što se ovdje cilja. Kakva je to mistična poveznica glave i bicepsa...

Bodybuilding i fitness 04.05.2022

FURA & REPREZENTATIVCI HRVATSKE za EUROPSKO 2022

Hrvatska reprezentacija spremna za prvenstvo Europe u bodybuildingu! Izbornik Fura popričao je s ekipom na aerodromu uoči polaska...

Suplementi 02.05.2022

Idealni suplementi za ljeto! TOP 3

Ljeto samo što nije stiglo, a mnogi od nas povezuju to vrijeme s osobnim ciljevima po pitanju oblikovanja tijela. Koji suplementi mogu pomoći?

Savjeti 29.04.2022

Zašto ne mogu napraviti zgibove?

Dečki, ovaj je za vas! Puno nas se kroz odrastanje pitalo ovo pitanje, možda nakon tjelesnog u školi, možda nakon vješanja po granama, možda nakon treninga u teretani...

Savjeti 27.04.2022

Kako dobro i učinkovito vježbati?

Ideja ovog članka jednostavna je - dati univerzalno koristan savjet za učinkovit proces treniranja bez obzira na intenzitet...

Prehrana 25.04.2022

Kako manje jesti? Stalno sam gladan!

Spremamo i tekst o tome kako se potaknuti na jedenje, ali ovaj je za sve one koji si pomisle - ja? Pa ja sam pošast za stolom! Meni treba nešto sasvim suprotno...

Trening 22.04.2022

KAKO se radi ZOTTMAN PREGIB za BICEPS - Furina Škola

Naš Antonio nije bio sasvim siguran kako nazvati ovu vježbu, ali dobro je odradio pokret. Svakako pogledajte!

Savjeti 20.04.2022

Vježbanje utezima - 3 savjeta

Krenuo si vježbati utezima, ili tek planiraš? Doma ili u teretani? Gdje god bio, imamo par važnih naputaka za tebe.

Trening 15.04.2022

KAKO se radi KICKBACK za TRICEPS - Furina Škola

Klasična vježba za triceps izvediva u skoro svakoj okolini dobro je razložena u našem video prilogu.

Prehrana 13.04.2022

Koliko je lako/teško dobiti masu?

Dobar broj ljudi želi izgubiti nakupljeni višak, ali što je sa svima onima kojima kile nikako ne idu gore? Čini im se nemogućom misijom

Trening 11.04.2022

KAKO se radi FLY za RAMENA?

Letenje, ali na kraju se ipak ne poleti. Znamo, ne zvuči tako sjajno, no koristi za dojam širine i snagu mišića ramena. Pogledajte o čemu se radi.

Savjeti 08.04.2022

3 Velika mita o vježbanju

Svijet razvoja tijela prepun je različitih priča, a neke od njih jednostavno su mitovi.

Trening 06.04.2022

KAKO se radi na CROSS MAŠINI za PRSA - Furina Škola

Na cross mašini, kaže Antonio, može se raditi svašta. Svaka mišićna skupina zapravo, a ovoga je puta odabrao prsa!

Savjeti 04.04.2022

Kako početi trenirati?

S obzirom na zanimljiva iskustva u svijetu zadnjih godina, mnogi su se zapitali kako početi ili nastaviti s treniranjem i što se može izvesti kada život ne ide po planu.

Trening 01.04.2022

Kako se radi ČUČNAJ NA SPRAVI za NOGE?

Odlična vježba za razvoj mišića nogu može se izvoditi na više načina. Pogledajte kako u našem video prilogu!

Prehrana 30.03.2022

Koliko brzo mršavjeti?

Odbrojavamo mjesece, tjedne do ljetnih dana, kada je mnogima važno izgledati što bolje moguće. Pitanje se odmah postavlja - što stignem, što mogu napraviti od sebe?

Trening 28.03.2022

KAKO se rade ZGIBOVI za leđa

Zgibovi su osnova svakih želja o širokim leđima i rastu mišića! Od grane na drvetu, preko štokova, sve do teretane. Izvode se posvuda.

Suplementi 25.03.2022

5 suplemenata za dobar izgled

Suplementi su uvijek zanimljiva tema kada govorimo o razvoju i gradnji tijela. Ima ih vrlo različitih po sastavu i načinu korištenja, a ovdje donosimo nekoliko preporuka!

Trening 23.03.2022

KAKO se rade TRBUŠNJACI za TRBUH

Trbušnjaci su možda prva vježba koju čovjek nauči još u osnovnoj školi, ali - ne uvijek pravilno. Pogledajte kako to objašnjava Fura!

Savjeti 21.03.2022

Trening Partneri - Da ili Ne?

U dvoje je lakše, ili se ipak trening najbolje obavlja solo? Pitanje trening partnera svakome se vježbaču u jednom periodu učini interesantnim.

Trening 18.03.2022

KAKO se radi RAMENI POTISAK za RAMENA - Furina Škola

Potisak za ramena, poznato i kao shoulder press jedna je od popularnijih vježbi za mišiće ramena. Jednostavan pokret je sjajan za angažiranje ramenih mišića.

Trening 16.03.2022

KAKO se radi RAZVLAČENJE (fly) za PRSA - Furina škola

Koliko god staža u teretani imali, ovu ste vježbu vidjeli! Razvlačenje za prsa. Kako se pravilno radi? Pogledajte.

Trening 14.03.2022

KAKO se radi HAMMER PREGIB za BICEPS

Koliko god staža u teretani imali, ovu ste vježbu vidjeli! Hammer pregib za biceps u pravilnoj izvedbi pogledajte baš ovdje!

Prehrana 11.03.2022

Kako se i kada piju proteini?

Početnici vrlo često postavljaju naslovno pitanje! Čuli su za te neke proteine, i da se to koristi za mišiće, ali kako se to pije? Kada? Zašto?

Savjeti 09.03.2022

Jesu li bilderi jaki ili napuhani?

I? Jesu li? Što su na kraju? Hoću li i ja ojačati budem li se bavio treniranjem? Često čujemo ovako što u raspravama na internetu

Trening 07.03.2022

FURIĆEV trening za PRSA I RAMENA

Iako Furina Škola Bildanja i dalje traje, on ne smije zaboraviti na svoje treninge! Tako smo ga ovog puta posjetili pri jednom entuzijastičnom treningu za prsa i ramena.

Trening 04.03.2022

KAKO se radi SKULLCRUSHER za TRICEPS - Furina Škola

Skullcrusher je popularna vježba za triceps koja je vrlo efikasna, ali greške su lako moguće. Pravilnu izvedbu pogledajte ovdje.

Savjeti 02.03.2022

Zašto ne vidim svoje trbušnjake

Relativno sam mršav, ali trbuh je samo ravan. Vježbam trbušnjake kao lud, ali ništa se ne vidi. Ovakav razvoj situacije mnoge je natjerao da si postave naslovno pitanje.

Trening 28.02.2022

KAKO se radi KONCENTRACIJSKI PREGIB - Furina Škola

Koliko god staža u teretani imali, ovu ste vježbu vidjeli! Koncentracijski pregib za biceps u pravilnoj izvedbi pogledajte ovdje.

Savjeti 25.02.2022

Želim izgledati široko - što učiniti

Ako ste muškarac koji ide u teretanu i želite promijeniti svoj fizički izgled, dojam širine vrlo je vjerojatno jedna od stvari koje želite ostvariti.

Trening 23.02.2022

KAKO se radi ARNOLDOV POTISAK - Furina škola

Vježba nazvana po legendarnom Arnoldu Schwarzeneggeru nije toliko česta, ali radi! Pogledajte praivlnu izvedbu u našem videu.

Savjeti 21.02.2022

Čemu služi hipertrofija?

Ako ste i vi krenuli u teretanu želeći razviti svoje mišiće, izgledati bolje i dobiti koju korisnu kilu - uz gubitak neželjenih - zanima vas hipertrofija, a da to možda ni ne znate!

Trening 18.02.2022

KAKO se radi JEDNORUČNO VESLANJE - Furina škola

Jednoručno veslanje spada u osnovne vježbačke pokrete. Pravilnu izvedbu pogledajte u našem video prilogu.

Trening 16.02.2022

KAKO se radi VESLANJE (PULLEY) - Furina Škola

Kako se radi jedna od najpopularnijih vježbi u teretani - vježbanje na pulley mašini? Pogledaj u našem novom video prilogu!

Savjeti 14.02.2022

Zašto su nam mišići bitni?

U redu, često danas slušate o važnosti treninga i njegovoj povezanosti sa dobrim izgledom. Zdravo je, dobro je, razvija mišiće i sve to. Ali, zašto je to važno?

Savjeti 11.02.2022

Kakav je to 'dobar' izgled?

Sjajno je lijepo izgledati i onda prigodno opaliti odličnu fotografiju za neku od svojih društvenih mreža. Ali koliko je to zapravo uopće održivo? Drugim riječima, postavi naslov ovog teksta kao pitanje: kome je dobar izgled uklopiv u život?

Trening 28.01.2022

Dvije opasnosti u teretani!

Pričali smo prije nekog vremena o povredama i sličnim nesrećama koje se mogu dogoditi u teretani i na treningu općenito. Koje ih to opasnosti zapravo mogu uzrokovati?

Savjeti 26.01.2022

Zdravlje, prehrana, trening - zašto idu skupa?

U današnje vrijeme tematika zdravlja skoro pa je preko noći postala dominantnom, od razgovora među ljudima do šire medijske strukture, ali od sve moguće pompe, hrana i trening jako se rijetko spominju.

Savjeti 24.01.2022

Nova godina nisu samo prva tri tjedna!

Čini li vam se da je svake godine ista priča? Taj prvi-prvi! Datum promijene, novih odluka i prestanka starih, loših navika. Nema boljeg početka od - početka godine!

Trening 21.01.2022

Trening ruku! Mirnes Husanović i Antonio Furić

Novi IFBB PRO Mirnes Husanović došao je na trening u Požegu! Vježbanje je vodio Antonio Furić, a na repertoaru - ruke.

Savjeti 19.01.2022

Kako izgraditi bolje tijelo ?

Informacije, informacije, informacije! Ima ih posvuda. Od interneta do knjižnica (ide li tko tamo?), ali u njima se svejedno nije lako snalaziti. Što o svemu misliti kada je cilj bolje tijelo? Kako ga ostvariti?

Savjeti 17.01.2022

Je li dobar izgled stvarno skup?

Izgledati dobro, biti fit, trbušnjaci i bicepsi nekako su s vremenom postali izjednačeni s luksuznim životnim stilom. Znači li to da su skupi?

Bodybuilding i fitness 29.12.2021

Što se događa u bodybuildingu?

Odakle krenuti s ovakvim tekstom i zašto ga uopće napisati? Najbolje je početi, pa vidjeti kamo ide, ali znajte da ga pišem isključivo kao vlastito mišljenje iz sasvim osobna gledišta.

Savjeti 23.12.2021

Kako smršaviti nakon blagdana

Blagdani, mnogima najdraže doba godine za opuštanje, uživanciju i spomen važnih svetkovina. Pa opet, nakon njih, mnogi se neugodno iznenade pogledom na remen i u ogledalo...

Najnovije objave

Dodaci prehrani za povećanje mišićne mase

Dodaci prehrani za povećanje mišićne mase

3 recepta za ukusna mesna jela za mišiće

3 recepta za ukusna mesna jela za mišiće

Dodaci prehrani za mršavljenje i rast mišića

Dodaci prehrani za mršavljenje i rast mišića

Važnost sna za mišiće i zdravlje

Važnost sna za mišiće i zdravlje

Kako uskladiti kardio i trening utezima

Kako uskladiti kardio i trening utezima

Trening od 10 minuta - kod kuće

Trening od 10 minuta - kod kuće

5 vrsta kardio treninga za srce i mršavljenje

5 vrsta kardio treninga za srce i mršavljenje

Kako napraviti proteinsku ili keto pizzu

Kako napraviti proteinsku ili keto pizzu

Whey proteini i priprema hrane

Whey proteini i priprema hrane

Topla ili hladna kupka za zdravlje i oporavak?

Topla ili hladna kupka za zdravlje i oporavak?

Intermittent fasting za mršavljenje

Intermittent fasting za mršavljenje

Trebam li doručkovati odmah nakon ustajanja

Trebam li doručkovati odmah nakon ustajanja

Želiš povećati ruke? Imamo par savjeta!

Želiš povećati ruke? Imamo par savjeta!

Kolagen i ljepota kože

Kolagen i ljepota kože

Kako trenirati kada želim smršaviti?

Kako trenirati kada želim smršaviti?

Top 5 najboljih vježbi za biceps

Top 5 najboljih vježbi za biceps

GVT (german volume training) - trening za rast mišića

GVT (german volume training) - trening za rast mišića

Najukusniji šejkovi nakon treninga

Najukusniji šejkovi nakon treninga

Zašto se lakše debljam zimi?

Zašto se lakše debljam zimi?

Što je to mesožderska dijeta?

Što je to mesožderska dijeta?

Prvi saznajte za akcije i prijavite se na naš newsletter

American Express, Master Card, Diners, VISA T-com PayWay

copyright © 2023. Proteka.hr

web shop powered by kanuni