Košarica Narudžba

Arnold osvaja i Aziju

04.08.2016
Luka Kuhar
Nema stajanja kod Terminatora. Ok, shvaćam da uz ovaj naslov i takvu prvu rečenicu Arnold izgleda kao neki diktator koji je pokorio još jedan kontinent. Nije tako naravno, ali, proširio je svoj bilderski utjecaj.
Sada već možemo reći da je prije dosta godina Arnold u Columbusu bio usamljeno bodybuilding natjecanje s imenom najomiljenijeg sina željeznog sporta. Tamo su se krunili izazivači za Olympia tron, zarađivali rekordi za rušenje dosadašnjih granici, okretali dobri novci i što je najvažnije za fanove, natjecali vrhunski bodybuilderi. Teško da je prošao Arnold Classic bez zvučnih imena. 
 
Nakon toga došlo je izdanje i za Arnoldov rodni kontinent. U zemlju gdje IFBB ima svoj stožer, Španjolsku, stiže Arnold Classic Europe čiji će se prvi osvajač - Victor Martinez, upamtiti po promptnom posjetu zatvoru nakon tog velikog podviga. Tradicionalno kvalitetno natjecanje i jedini Arnold na kojem se pojavio aktualni Mr.Olympia - Phil Heath. Tamo se borio s Kaijem u jednom od kontroverznijih duela iz njihove povijesti, poznatom po rasvjeti koja se nažalost očajnom kvalitetom ustalila na tom natjecanju. 
 
Malo po malo, karta se počela dodatno popunjavati novim izdanjima ovog turnira. Arnold Classic u Brazilu vjerojatno je najbolnija rana u memoriji Lionela Beyekea i najveći razlog zašto ljudi ne simpatiziraju Kucla. U raspletu gdje potonji biva prvi, a Lionel van top tri, iako ste mogli baciti novčić da im presudite, malo je tko ostao ravnodušan. Tamo je i Cedric McMillan slavno izvisio kada je zapeo u prometu i propustio natjecateljski sastanak nakon čega su ga sportski....diskvalificirali. Mora da je vojnik bio stvarno sretan i ispunjen ljubavlju u tim trenucima.
 
Zatim Australija, kontinent kojim suvereno vlada Tony Doherty ako govorimo o snalažljivim bilderskim poduzetnicima. On je svoj dobro znani Australian Pro prikladno preimenovao u suradnji sa Schwarzeneggerom i tako se rodio Arnold u zemlji Tamo Ispod. Ove smo godine gledali dominaciju Predatora koji je samo križao ova natjecanja na svojoj listi postignuća, redajući Arnoldove Classice kao da se radi o revijalnim natjecanjima. 
 
Stao je pred kolijevkom čovječanstva. Afrika, živopisan kontinent, također ima svoj Arnold Classic gdje je prvu crticu na zidu ostavio Dexter Jackson. Ima nešto u tome da prvi zarez ostavi netko koga nazivaju oštricom. Dexter to nije učinio samo tako, bez izazivača, golemi Winklaar pritiskao ga je u lovu na tu titulu.
 
Tako stižemo u Aziju, nakon dugo najavljivanje kampanje da svaki kontinent dobije svoje natjecanje Arnoldovog štiha, san postaje stvarnost i globus opet postaje sitan za Schwarzeneggerove ideje. 
 
Možda će i ledeni kontinent imati svoj Arnold Classic. Ne zvuči pametno, niti vjerojatno, ali ako netko svojom osobnošću može pomaknuti granice...Eto nas na bini s pingvinima.
 
Do Čitanja,
Luka Kuhar
Da bi mogao komentirati moraš se registrirati,
ako već imaš račun prijavi se! Registracija | Prijava

PREPORUČUJEMO