Besplatna dostava za narudžbe iznad 55 €
SAMO DANAS I SUTRA! Za svaku narudžbu iznad 150€ izaberite OMEGA 3 90 kapsula na POKLON!

Antonio Furić van finala na Arnold Classicu

Bodybuilding i fitness | 09. Ožujak 2016. 5 minuta

Član Proteka teama Antonio Furić natjecao se na ovogodišnjem izdanju Arnold Amateur Classica u Columbusu - država Ohio/SAD. Na put je krenuo prošloga utorka kako bi se za vikend razračunao s konkurencijom koja se tik do natjecanja...

 gadno zaoštrila!

Antonio i ja sastali smo se u Playu dan-dva prije odlaska u Ameriku kako bi provjerili gdje trenutno forma stoji i napravili pokoju fotografiju. Furić je bio vidno umoran od iscrpljujućih priprema, ali pozirati se mora i to se odradilo bez ikakva pogovora. Što se same forme tiče, izgledala je vrlo pristojno. Moćan i impozantan, pun i tvrd. Sve u svemu, jako me podsjetio na izdanje od prije par godina kada si je priželjkivao zlato na ovom natjecanju, a eto, izmaklo je finale za koju nijansu. Nešto se dogodilo tih zadnjih par dana, negdje se potkrala greška.

 Ove sam godine imao sličan dojam gledajući njegove slike s bine. Nije to bila ista figura koja je napustila Zagreb, ali ovoga puta dogodila se nezgoda s letom, odnosno odgađanjem istoga. Zbog mećava koje tresu taj dio SAD-a, njegov je let bio na čekanju te je čitavu večer proveo na Aerodromu iščekujući polazak - u nikakvim uvjetima za tako osjetljivu fazu prije natjecanja.

 Već mi se tada javio naslućujući da stvari ne idu kako treba, ali ostao je još koji dan do bine- nije se situacija činila tako pogubnom. Nekako se stiglo do odredišta, na vaganje se došlo mnogo kasnije od planiranog, a kilaža se u par sati morala spustiti nekoliko kilograma - što samo dokazuje koliko je nezgodno kada samo jedna okolnost ne ide u prilog bodybuilderu koji je u završnoj fazi priprema. Znalo se da će trebati gađati kilažu, ali da su stvari išle po planu, ne bi to bio tako hitar i impoviziran proces. 

Od dozvoljenih stotinu kilograma, Antonio je imao ravno 99.9 čime postaje jasno da se taman uspio dovesti do granice mogućeg i upasti među planirane konkurente. Zanimljivost situacije se povećava onda kada je lista od najavljenih 9-11 natjecatelja naglo postala duplo punija uz neka poznata imena amaterske scene.

 Arnold Classic uvijek slovi za malo nespretno natjecanje što se tiče same organizacije i procesuiranja natjecatelja u amaterskom djelu. Nemalo sam puta čuo žalbe na uvjete u kojima se zagrijavaju okupljeni, a i same informacije vezane uz potrebne stvari nisu uvijek super vidljive. Tako znaju govoriti oni koji su se tamo našli.

No, što je tu je, Antonio je nastupao i po fotografijama mi je vrlo jasno da to nije bilo blizu one planirane forme niti realne mogućnosti njegove figure. Pomaci u rasporedu uzrokovani odgodom leta naglo su zatražili reorganizaciju koja zna biti pogubna samo par dana prije bine, ali kako kaže narod - ne možemo žaliti za prolivenim mlijekom! (čak i ako je u njemu bio whey) 

Antoniu želimo malo zasluženog odmora i mirnu glavu nakon svega što se dogodilo. Uvijek može bolje, uvijek može gore. Čitava je sezona ispred nas, tko zna što nosi budućnost!

 Do Čitanja,
Luka Kuhar

Podijeli ovaj članak:


Autor

Luka Kuhar
Glavni urednik portala

Nema komentara

Komentiraj

Da bi mogao komentirati moraš se registrirati,
ako već imaš račun prijavi se!

Registracija Prijava


Povezani proizvodi

Amino Liquid 1000ml Energybody

26,50 €

199,66 kn

-27%
Platinum Mass 1000g
Platinum Mass 1000g

★★★★★

9,90 €

74,59 kn

Najniža cijena u zadnjih 30 dana: 13,50 €

Nim Prah (Neem powder) 150 g

6,50 €

48,97 kn

-47%
Nigari Magnezijev klorid 200 g
Nigari Magnezijev klorid 200 g

2,65 €

19,97 kn

Najniža cijena u zadnjih 30 dana: 5,04 €

W.M.B. Amino 6300 350 tableta

20,00 €

150,69 kn

-36%
Alpenkrauter Emulsie 100 ml Original
Alpenkrauter Emulsie 100 ml Original

8,40 €

63,29 kn

Najniža cijena u zadnjih 30 dana: 13,14 €

Colic Kids_kapi

16,00 €

120,55 kn

Teething Kids_kapi

16,00 €

120,55 kn

Možda će vas zanimati

Prvi saznajte za akcije i prijavite se na naš newsletter

American Express, Master Card, Diners, VISA T-com PayWay

copyright © 2023. Proteka.hr

powered by kanuni