Košarica Narudžba

BARIĆEVI DOJMOVI S EUROPSKOG

13.05.2016
Luka Kuhar
Naš najnoviji član tima, Marko Barić, ovu je sezonu otvorio peharima u Austriji i Sisku, a zatim se zaputio u Španjolsku na najkvalitetnije natjecanje što ga ovaj kontinent može ponuditi za svoje stanovnike.
Europa je još jednom pokazala svoje bildere, a evo što o svemu kaže sam Marko:
 
Dragi moji - evo da se napokon javim nakon dugog i dosta teškog dana - nažalost nisam ušao u finale, no naravno da nisam razočaran jer pogledajte ovu formu - moje najbolje izdanje do sada, a u nastavku pišem feedback. (Fotografije su snimljene nakon dolaska u hotel - jedan sloj je dolje, kao i sjaj - tako da bilo je još i brutalnije!)
 
Ovako - bilo nas je 16 u kategoriji - od čega želim istaknuti neka imena - Španjolac koji je apsolutni prvak u mastersima (dakle i u svojoj kategoriji i u ukupnom poretku - i prošle i ove godine (danas ujutro) - Ukrajinac ili Rus (nisam siguran) prvak u ovoj kategoriji prošle godine - Poljak sa broncom sa svjetskog prvenstva - Rus svjetski prvak i još jedan Španjolac koji je koliko sam shvatio ove godine uzeo apsolutnu na njihovom prvenstvu. Svi su za glavu niži od mene, u brutalnoj formi jer to su ozbiljni natjecatelji - no za moj ukus previše mesa i masa na njihovu visinu - trudnički trbusi all the way bez obzira na formu koja je fantastična. Gledajući kategorije ispred moje odmah sam shvatio da biraju one sa više mesa. Iako sam bio 5. u eliminaciji - prozvan sam u prvi callout iliti u 6 najboljih - jednostavno forma i estetika ovaj put nisu bili to što su sudci tražili (kao recimo u Austriji). Jedini sam bio koji je mogao napraviti vakum - te sam i ja sam, ali i naš delegat i sudci zbog toga bili uvjereni da je to moja velika prednost, te da svakako idem u finale. Nažalost ipak nije bilo tako - no svakako i nikako nisam razočaran, ne znam stvarno zašto bi i bio jer više i bolje od ovoga nisam mogao. Moje tijelo je moja slika bodybuildinga kakvog ga ja zamišljam i mislim da imam zdrav pogled na to - funkcionalnost i estetika prije svega, a ne samo hrpetina mase i mesa. Ne želim u classic bodybuilding jer moram skidati barem 10 kilograma, a isto tako ne želim izgledati kako izgledaju oni. Želim još samo nabiti par kvalitetnih kilograma - cca 2-3 - kako bi još malo popunio i popravio neke skupine i to je to, a što se tiče natjecanja - ako su kriteriji takvi, onda se na takvima neću ni natjecati nego ću birati ona gdje će bodybuilding biti prezentiran kao nekada. Nemojte misliti da tražim izlike - NE - ja sam izrazito ponosan što sam samome sebi dokazao koliko sam mentalno jako i što sve mogu, te sam zbog svega ovoga samo još bolji i jači - sada samo moram pronaći svoje mjesto pod zvijezdama gdje će me i poštovati zbog mojeg pogleda na ovaj predivan sport!
 
Neizmjerno hvala svima na porukama podrške i dodatnoj motivaciji, neizmjerno hvala HBBS-u koji mi je omogućio odlazak u Španjolsku, Proteka timu koji me je dodatno motivirao u zadnjih par tjedana priprema i koji su uskočili sa neophodnim suplementima kada mi je to najviše trebalo, svim prijateljima, obitelji, Valentina koja je odličan dio tima, te se pobrinula oko svake sitnice da sve bude savršeno, Kobcu - prijatelju i savjetniku pomoću kojeg je svaki detalj dehidracije i priprema bio savršen! Ako sam nekoga izostavio, nemojte zamjeriti!
 
Sada ću uzeti dan - dva odmora jer mi tijelo već polako govori da je dosta, a onda sljedeći korak je državno prvenstvo - Zagreb - 21.05. - Westgate!
 
Čim malo odmorim odgovaram i na vaše poruke, upite, dogovore, suradnje - bez vas ne bi bilo ove priče!
 
Samo jako i kako sam bio rekao - NIKADA PORAZ - SAMO I UVIJEK LEKCIJA!!! 
 
Nema se tu mnogo za dodati, Marko je više-manje sve rekao. Upravo je zato i postao članom našeg tima i zanimljiv Proteci. Radi se o bodybuilderu koji voli bodybuilding, ali na način da svoje kriterije estetike ne mijenja tuđima niti ih prilagođava nekoj ustaljenoj normi. Naš tim uvijek je bio mjesto za ljude koji love svoje snove, a Barić je pokazao da se ne boji ići bilo kojom stazom da ih ostvari. Čestitke, mi smo ponosni na odličnu formu! Vidimo se na državnom.
 
Do Čitanja,
Luka Kuhar
Da bi mogao komentirati moraš se registrirati,
ako već imaš račun prijavi se! Registracija | Prijava

PREPORUČUJEMO