Košarica Narudžba

Istina lli laž: kreatin i definicija ne idu skupa

11.02.2011
M. Šimović
Ne znam kako je ovaj mit počeo, ali velika većina ljudi misli da trebaju prestat uzimati kreatin ako hoće smršaviti. Možda im je glavna misao da će jedan takav uspješan graditelj mišićne mase sigurno biti kontraproduktivan kod gubitka kilograma

To je vrlo lako za pomisliti pošto se definicija i dobivanje mišićne mase često smatraju dvama oprečnima ciljevima. Možda je razlog za takvo opće mišljenje što se pokazalo da kreatin zadržava vodu dajući koži glatkoću koja se lako može zamijeniti za masno potkožno tkivo?

Presuda

Laž!

Rješenje

Iako istraživanja pokazuju da kreatin zadržava vodu, ne postoji niti jedno istraživanje koje govori da ne možete istovremeno uzimati kreatin i gubiti masno potkožno tkivo. Istraživanja su čak i pokazala da će vam kreatin, ne samo pomoći da dobijete mišićnu masu, nego će vam također pomoći i da smršavite. 

Istraživanja

Jedna studija sa Virginia Tech sveučilišta je pokazala da kreatin pomaže kod gubljenja masnih naslaga pri dijeti, ali istovremeno pomaže da se održava i raste mišićna masa; placebo grupa je gubila mišićnu masu dok su bili na dijeti. Studije na životinjama su pokazale da kreatin pospješuje gubitak masnog tkiva. Istraživanja sa Skidmore College su pokazala da nakon 28 dana vježbanja i uzimanja kreatina se ubrzava metabolizam pri odmaranju za 50% više od onih koji nisu uzimali kreatin. Ubrzani metabolizam će dovesti do bržeg mršavljena kroz vrijeme.

izvor: simplyshredded.com

Da bi mogao komentirati moraš se registrirati,
ako već imaš račun prijavi se! Registracija | Prijava

PREPORUČUJEMO