Besplatna dostava za narudžbe iznad 55 €

KAD NAVRATI MAURO

Bodybuilding i fitness | 05. Srpanj 2015. 7 minuta

Jučer je Proteka tim imao posebnog gosta u Flexy gymu. Mauro Sassi navratio je kako bi popričao s Petrom Klančirom o skorašnjem početku priprema. Napravljen je i plan rada te odrađen jedan itekako naporan trening za prsa.

 Uvijek mi je drago imati prilike sjesti nakratko s Maurom, jer u moru samoniklih trenera malo je onih koji zanat znaju dobro kao on. Naš prvi susret dogodio se nekoliko godina unazad kada se Furić spremao za Arnold Classic i odonda se vidimo kada god dođe do Zagreba raditi s našim momcima.

 Ovoga puta, Petar Klančir, superiorovo top ime sprema se za izazov karijere. Jesenska sezona njegova je prilika za nov pucanj na PRO Card kojeg mu svi itekako priželjkujemo. Ipak, do tog statusa nije samo tako doći. Prošle godine izmakla mu je ta čast za samo jedno mjesto u slučaju Arnolda i Olympije, s time da za prvoplasiranim nije baš zapravo zaostajao.

Mauro i Petar sjeli su za stol i napravili "ratni plan". Jesen nije tako daleko, 2-3 mjeseca posla i bina je već tu. Petrovi će se treninzi ustaliti i postajati intenzivniji, a hrana i suplementacija ulaze u strogo nadziran i pomno odabran režim. Neće to biti lak posao s obzirom da je cilj nešto što naši bodybuilderi nikada nisu ostvarili.

Odrađen je trening za prsa a zatim i slikanje. Bench press, kosi i ravni, potisak na spravi i varijacije vježbi s bučicama bili su osnova za prokrvljavanje impresivnih pectoralisa. Kilaže poprilične, ali ništa što bi moglo riskirati povredu. Petar je više puta naglasio da se na treningu želi osjećati sigurno i baratati utezima mirno.

Mauro je čitav trening odrađivao kao spoter i pozorno nadzirao izvedbu vježbi. Motivirao je kada više ne bi išlo te tu i tamo sugerirao male prepravke pokreta. Bilo je dobro gledati njih dvojicu kako rade kao dobro uigran tim. 

Talijanski ekspert naglasio je važnost imanja tima, odnosno upozorio Klančira i nas ostale na to da Petra obavezno treba pratiti i bodriti na natjecanjima. Kad je svakom bilderu jako teško i u glavi vlada ludnica. Dobacio je Peri da nikako ne smije zaspati na prejudging - eto tajne zanata!

Fotografije su odrađene uz stručno oko ili bolje rečeno objektiv Giorgia Mesghetza koji nam je rekao da voli raditi s Klančirom jer je osjetno krupniji od bodybuildera iz Italije. Taj sadržaj se nadamo uskoro dobiti na raspolaganje, a možemo Vam već sada kazati da je Klančir u Flexy gymu napravio jedne od boljih fotografija dosad!

 

 Sve u svemu, ovo je tek početak priprema, Mauro i Petar bacili su kamen temeljac jednog zanimljivog procesa s ambicioznim ciljem. Počeo je projekt Pro Card i nova stepenica Klančirove karijere. Superior tim vjeruje da će uskoro u svojim redovima imati profesionalca!

 Do Čitanja,
Luka Kuhar

Podijeli ovaj članak:


Autor

Luka Kuhar
Glavni urednik portala

Nema komentara

Komentiraj

Da bi mogao komentirati moraš se registrirati,
ako već imaš račun prijavi se!

Registracija Prijava


Povezani proizvodi

-47%
Nigari Magnezijev klorid 200 g
Nigari Magnezijev klorid 200 g

2,65 €

Najniža cijena u zadnjih 30 dana: 5,04 €

-36%
Alpenkrauter Emulsie 100 ml Original
Alpenkrauter Emulsie 100 ml Original

8,40 €

Najniža cijena u zadnjih 30 dana: 13,14 €

Colic Kids_kapi

16,00 €

Teething Kids_kapi

16,00 €

Možda će vas zanimati

Prvi saznajte za akcije i prijavite se na naš newsletter

American Express, Master Card, Diners, VISA T-com PayWay

copyright © 2023. Proteka.hr

web shop powered by kanuni