Besplatna dostava za narudžbe iznad 55 €

Najbolji kolači sa whey proteinima

Recepti | 01. Srpanj 2024. 6 minuta

Otkrijte najbolje recepte za kolače s whey proteinima! Uživajte u ukusnim kolačima punima proteina uz naše recepte i savjete za zdrave slastice.

Whey protein je visokokvalitetni protein koji se dobiva iz mlijeka, a stekao je veliku popularnost među svim onima koji se bave fitnessom ili vode računa o svom zdravlju. Tradicionalno je povezivan s oporavkom mišića i atletskom izvedbom, no postepeno je počeo ulaziti i u naše svakodnevne recepte.

Najbolji prijatelj svakog nepca i mišića

Za sve one koji žele 'razbiti' rutinu što se dnevnog unosa proteina tiče, pripremili smo 3 najbolja recepta za kolače s whey proteinima zbog kojih ne morate osjećati grižnju savjesti dok ih jedete.

Čokoladni kolač s whey proteinima

Čokoladni kolač s whey proteinima

Sastojci:

  • 250 g zobenog brašna
  • 3 mjerice Whey Vita proteina, okus čokolada
  • 50 g nezaslađenog kakaa u prahu
  • 125 g grčkog jogurta
  • 50 g kokosovog ulja (otopljenog)
  • 120 g meda
  • 3 velika jaja
  • Pola žličice sode bikarbone
  • 1 žličica praška za pecivo
  • Pola žličice soli
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 120 ml bademovog mlijeka (ili mlijeka po izboru)

Upute:

  1.  Zagrijte pećnicu na 175°C i obložite papirom za pečenje okrugli kalup za tortu.
  2.  U velikoj zdjeli pomiješajte zobeno brašno, whey protein, kakao prah, sodu bikarbonu, prašak za pecivo i sol.
  3. U zasebnoj zdjeli pomiješajte grčki jogurt, kokosovo ulje, med, jaja i ekstrakt vanilije dok smjesa ne postane glatka.
  4. Postupno dodajte suhe sastojke u mokre kako ne bi nastale grudice, miksajući mikserom.
  5. Polako ulijevajte bademovo mlijeko i dalje miješajući.
  6. Ulijte tijesto u pripremljeni kalup za tortu i zagladite vrh lopaticom.
  7. Pecite 25-30 minuta, ili dok čačkalica zabodena u sredinu ne izađe čista.
  8. Ostavite kolač da se ohladi u kalupu 10 minuta prije nego što ga prebacite na rešetku da se potpuno ohladi.

Kako bi vaš čokoladni kolač s whey proteinima bio još bolji, uzmite u obzir ove savjete, prosijte suhe sastojke kako bi uklonili grudice, a smjesa bila još bolja. Ostavite jaja i jogurt neko vrijeme na sobnoj temperaturi kako bi se ravnomjernije miješali. Nemojte pretjerano miješati, nego tek toliko dok se sastojci ne sjedine.

Ako vam ovaj čokoladni biskvit zvuči pomalo dosadno, možete ga lako učiniti zanimljivijim! Umiješajte komadiće tamne čokolade, nasjeckane orašaste plodove ili sušeno voće za dodatnu teksturu i okus. Isto tako, žličica instant kave ili prstohvat cimeta može napraviti značajnu razliku. Također možete preliti glazurom od grčkog jogurta i kakaa u prahu kao zdraviju alternativu klasičnoj glazuri. 

Kokos torta od vanilije s whey proteinima

Kokos torta od vanilije s whey proteinima

Sastojci:

  • 250 g bademovog brašna
  • 3 mjerice Whey Vita proteina, okus vanilija ili kokos
  • 120 g kokosovog brašna
  • 125 g grčkog jogurta
  • 50 g kokosovog ulja (otopljenog)
  • 50 g meda
  • 3 velika jaja
  • 1 žličica praška za pecivo
  • Pola žličice sode bikarbone
  • 1/4 žličice soli
  • 2 žličice ekstrakta vanilije
  • 120 ml bademovog mlijeka (ili mlijeka po izboru)

Upute:

  1. Zagrijte pećnicu na 175°C i pripremite kalup za tortu za pečenje.
  2. U velikoj zdjeli pomiješajte suhe sastojke: bademovo brašno, whey protein, kokosovo brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i sol.
  3. U drugoj zdijeli pomiješajte mokre sastojke: grčki jogurt, kokosovo ulje, med, jaja i ekstrakt vanilije dok ne postane glatko.
  4. U suhe sastojke postupno dodajte mokre, miješajući da se ravnomjerno sjedine.
  5. Nastavljajući miješati, postupno dodajite mlijeko.
  6. Tijesto prelijte u pripremljeni kalup za pečenje.
  7. Pecite 25-30 minuta ili dok čačkalica zabodena u sredinu ne izađe čista.
  8. Ostavite kolač da se prvo hladi u kalupu nekih 10 minuta, a onda izvadite da se do kraja ohladi.

Pripazite na to da dodate točnu količinu kokosovog brašna, koje je vrlo upijajuće. Ako vidite da je smjesa pregusta, dodajte još malo mlijeka. Nemojte miješati previše kako kolač ne bi bio prežilav. I obavezno ohladite u kalupu prije prenošenja da se ne raspadne u procesu!

Kako možete lako prilagoditi ovaj kolač za svaku prigodu?

  • Dodajte svježe bobičasto voće ili kompot od voća.
  • Naribajte koricu limuna ili zamijenite ekstrakt vanilije ekstraktom ruma za drugačiji profil okusa.
  • Napravite glazuru od grčkog jogurta, meda i limunova soka za osvježavajući preljev.

Kolač od limuna s whey proteinima

Kolač od limuna s whey proteinima

Sastojci:

  • 250 g integralnog pšeničnog brašna
  • 3 mjerice Whey Vita proteina, okus vanilija
  • 120 g kokosovog brašna
  • 125 g grčkog jogurta
  • 50 g kokosovog ulja
  • 50 g meda
  • 3 velika jaja
  • 1 žličica praška za pecivo
  • Pola žličice sode bikarbone
  • 1/4 žličice soli
  • 2 žlice naribane limunove korice
  • 60 ml ocijeđenog soka od limuna
  • 120 ml bademovog mlijeka ili drugog mlijeka po izboru

Upute:

  1. Zagrijte pećnicu na 175°C i pripremite kalup za torte.
  2. U zdjeli pomiješajte integralnog brašno, whey proteine, kokosovo brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i sol.
  3. U drugoj zdjeli pomiješajte jogurt, ulje, med, jaja, limunovu koricu i sok te ekstrakt vanilije dok ne postane glatko.
  4. U suhe sastojke postepeno dodajite mokre sastojke dok se ne povežu.
  5. Polako ulijevajte bademovo mlijeko, i dalje miksajući.
  6. Ulijte tijesto u kalup te pecite 25-30 minuta ili dok čačkalica zabodena u sredinu ne izađe čista.
  7. Kolač prvo prohladite u kalupu, a onda izvadite da se još ohladi.

Koricu limuna pažljivo očistite prije korištenja i izbjegavajte bijelu srž jer ona daje dodatnu gorčinu. Ukoliko vam je kolač previše kiseo od limuna, dodajte malo više meda. Kolač možete preliti preljevom napravljenim od grčkog jogurta, limuna i meda ili posuti šećerom u prahu.

Za nešto drugačiji okus, koricu limuna i sok možete zamijeniti narančom ili limetom. Ako želite u potpunosti maknuti šećer iz kolača, med možete zamijeniti stevijom. Za verziju bez glutena, integralno pšenično brašno zamijenite bezglutenskim, bademovim ili zobenim brašnom.

Do Čitanja,
Luka Kuhar

Podijeli ovaj članak:


Autor

Luka Kuhar
Glavni urednik portala

Nema komentara

Komentiraj

Da bi mogao komentirati moraš se registrirati,
ako već imaš račun prijavi se!

Registracija Prijava


Povezani proizvodi

Kollagen 1000ml

29,90 €

100% Creatine Monohydrate 300g

★★★★★

20,00 €

-47%
Nigari Magnezijev klorid 200 g
Nigari Magnezijev klorid 200 g

2,65 €

Najniža cijena u zadnjih 30 dana: 5,04 €

-36%
Alpenkrauter Emulsie 100 ml Original
Alpenkrauter Emulsie 100 ml Original

8,40 €

Najniža cijena u zadnjih 30 dana: 13,14 €

Možda će vas zanimati

Prvi saznajte za akcije i prijavite se na naš newsletter

American Express, Master Card, Diners, VISA T-com PayWay

copyright © 2023. Proteka.hr

web shop powered by kanuni