Besplatna dostava za narudžbe iznad 55 €

Sporije jedite i ostanite mršaviji

Savjeti | 06. Prosinac 2010. 6 minuta

Sjećate li se kad vam je mama govorila da uvijek dobro prožvačete hranu prije nego li je progutate? Vjerujte, jer je znala što govori. Pravilno žvakanje hrane pomaže da se ona rastvori mehanički, a pomaže da se oslobodi i više probavnih enzima.

Ako ne žvačete hranu dovoljno to može rezultirati sa nepotpunom probavom. To znači da manje nutrijenata, kao što su aminokiseline, dolazi do vaših mišića što može ograničiti vaš mišićni rast.

Prema istraživanju provedenom u Japanu, tempo kojim jedete vašu hranu može utjecati na količinu potkožnog masnog tkiva koju ćete dobiti. Istraživanje je provedeno u National Institute of Health and Nutrition u Tokyo-u na 1700 osoba.Istraživanje je orijentiralo na brzinu konzumiranja hrane i odnos toga tempa prema BMI (Body Mass Index-način da se odredi pretilost ovisno o visini i tjelesnoj težini). istraživanje je dokazalo da postoji jasna veza između tempa konzumiranja hrane i povećanja vašeg BMI. Dakle, što brže jedete biti ćete deblji.

Drugo istraživanje je provedeno na 3500 osoba u Nagoya Graduate School of Medicine koje je proučavalo utjecaj tempa konzumiranja hrane na BMI, razinu glukoze u krvi i visinu inzulina. Istraživanje je pokazalo da su osobe koje su jele brže imale ne samo više potkožnog masnog tkiva nego i više glukoze u krvi i više vrijednosti inzulina.

Poruka ovog članka je da jedete hranu polagano kako bi izgradili više čiste mišićne mase i držali nivo masnog tkiva na minimumu. Žvačite temeljito i polako i pustite probavi da odradi svoj posao.

Izvor: flexonline.com

Podijeli ovaj članak:


Autor

Nema komentara

Komentiraj

Da bi mogao komentirati moraš se registrirati,
ako već imaš račun prijavi se!

Registracija Prijava


Povezani proizvodi

100% Creatine Monohydrate 300g

★★★★★

20,00 €

-47%
Nigari Magnezijev klorid 200 g
Nigari Magnezijev klorid 200 g

2,65 €

Najniža cijena u zadnjih 30 dana: 5,04 €

-36%
Alpenkrauter Emulsie 100 ml Original
Alpenkrauter Emulsie 100 ml Original

8,40 €

Najniža cijena u zadnjih 30 dana: 13,14 €

Colic Kids_kapi

16,00 €

Teething Kids_kapi

16,00 €

Možda će vas zanimati

Prvi saznajte za akcije i prijavite se na naš newsletter

American Express, Master Card, Diners, VISA T-com PayWay

copyright © 2023. Proteka.hr

web shop powered by kanuni