Besplatna dostava za narudžbe iznad 55 €

Tijelo za ljeto

Savjeti | 27. Siječanj 2015. 7 minuta

Već vidimo što mislite. Vani je jedva nekoliko stupnjeva iznad ništice, najavljuju snijeg, odlučujete između zimske jakne i djedovog starog kaputa. Nije Vam ni u snu pokazivati trenutnu liniju, ali prevrtimo li vrijeme malo unaprijed,

 za dva mjeseca počinje groznica za ljetnom figurom.

Zato, dragi naši, tijelo za ljeto treba graditi preko zime i proljeća!

Ok, nitko Vam ne kaže da za Božić trebate postiti, za Novu godinu isprobavati više vrsta izvorske vode i da čitavo vrijeme trebate živjeti na salata prehrani. Ako netko uopće razmišlja o potonjem, slabo razumije poantu razvijanja  tijela. 

Problem je u onim pojedincima koji zimu gledaju kao totalni opoziv svega što su napravili. Vrijeme kada će se teško stečene pločice zatrpati nanosima nekih zanimljivih masti, kada će trening postati vikend rekreacija, a svaka disciplina pada na pod s prvim snijegom. Ako vidite zimu kao doba u kojem se treba zapustiti do maksimuma, teško ćete se stići kvalitetno i lagodno spremiti za željeno ljetno izdanje.

Naravno ne valja ići ni u drugu krajnost.

Samo će kompetitivni bodybuilderi zaista rigorozno paziti na režim prehrane i suplementacije čitave godine, a i oni si nekada naprave period odmora, tako da pretjerano igranje spartanca može biti itekako loše po Vas.  Mentalna disciplina postoji ako tu i tamo od nje napravimo pauzu. Moramo znati da čvrst um svoju okrijepu također mora dobiti, odnosno da se smijemo malo opustiti s vremena na vrijeme.

Ako ste si u bladgansko vrijeme dali mnogo oduška, sada možda nije loše polako se vratiti disciplini. Ne morate odmah zapeti kao da nema sutra, ali logično je da ćete si olakšati život i popraviti stanje organizma ako ga krenete uvoditi u zdravu rutinu.

Za početak, velika je problematika doručka kod mnogo rekreativnih vježbača i pojedinaca koji se žele dovesti u formu. U Hrvatskoj je nažalost doručak ponekad istovjetan cigareti i šalici kave. Pa iako kava nije loš početak dana, kombiniranje iste s nutritivnim vrijednostima cigarete ispisat će Vam račun kada tada. Dajte svom tijelu kvalitetnu hranu, ne morate pojesti nesagledivu planinu namirnica, ali sve počinje od dobrog doručka. Ako ne podnosite zobene pahuljice ni u kojoj varijatni, probajte neku alternativu, zdravi omlet nije loša opcija, čak ni laganije meso nećete loše primiti. Što god izabrali kao početak dana, probajte da se radi o nečemu što možete pojesti, a ne zapaliti u sivi oblak.

Nakon što ste doručkovali pokušajte kroz dan rasporediti hranu u više manjih obroka. Nemojte se „paralizirati“ ogromnom količinom hrane u jednom obroku koja će Vas učiniti tromima i na kraju Vas ostaviti gladnima točno pred spavanje kada ćete vjerojatno posegnuti za nečim što nije dobro prezalogajiti tik prije kreveta.

Stoga ako želite lijepu ljetnu liniju, pazite na tijelo već sada. Kampanjske pripreme za plažu ili bilo što drugo loše su po raspoloženje, ali i sam organizam. Uvodite se polako u zdravu rutinu i kada dođe sunce vi ćete zablistati možda i sjajnije od njega :)!

 Do Čitanja,
Luka Kuhar

Podijeli ovaj članak:


Autor

Luka Kuhar
Glavni urednik portala

Nema komentara

Komentiraj

Da bi mogao komentirati moraš se registrirati,
ako već imaš račun prijavi se!

Registracija Prijava


Povezani proizvodi

100% Creatine Monohydrate 300g

★★★★★

20,00 €

-47%
Nigari Magnezijev klorid 200 g
Nigari Magnezijev klorid 200 g

2,65 €

Najniža cijena u zadnjih 30 dana: 5,04 €

-36%
Alpenkrauter Emulsie 100 ml Original
Alpenkrauter Emulsie 100 ml Original

8,40 €

Najniža cijena u zadnjih 30 dana: 13,14 €

Colic Kids_kapi

16,00 €

Teething Kids_kapi

16,00 €

Možda će vas zanimati

Prvi saznajte za akcije i prijavite se na naš newsletter

American Express, Master Card, Diners, VISA T-com PayWay

copyright © 2023. Proteka.hr

web shop powered by kanuni