Besplatna dostava za narudžbe iznad 55 €
AKCIJA ZAŠTITI SVOJ IMUNITET! Verviavita Cink 180 tableta 1+1 GRATIS! Sve za 9.9€! Prikaži ponudu →

Tri osobine uspješnog bildera

Bodybuilding i fitness | 27. Srpanj 2017. 4 minuta

Neću ovdje govoriti samo o onome što natjecatelje čini posebnima, već i o nekim vrlinama kojima bi se svatko tko je ozbiljno posvećen treniranju trebao moći pohvaliti.

 1. Predanost cilju

Nedavno sam pisao o motivaciji i želji za treningom. Nije nešto s čime se uvijek raspolaže u jednakoj mjeri, ali disciplinirano tijelo zajedno s umom biti će i ostati predano cilju. Ta predanost zapravo drži našu glavu iznad vode u onim trenucima kada bi najradije potonuli i prepustili se strujanju, pa kud otišlo – nije nas briga. Bodybuilding nije sport koji se može odrađivati na bilo koji način u kratkim zamasima inspiriranog djelovanja, već ponajviše ovisi o tome koliko smo zagrizli za neki cilj i što smo spremni učinit da bismo ga ostvarili. Svakog dana, bodybuilder se od ranog jutra susreće s dvije opcije: predati se cilju ili se jednostavno predati.

 2. Spremnost na žrtvu

Bodybuilding, po pričama nekih, stvarno može zvučati kao da se još uvijek provode žrtvovanja kakva su postojala u vrijeme starosjedilačkih američkih naroda. Ipak, nije sve tako crno jer bodybuilding nema potraživanja u vidu krvnih žrtava. Ovdje se radi o tome da na ljestvici prioriteta hedonizam mora malo spasti. Toga opet ne može biti bez spomenute predanosti cilju jer iz ideje o boljem i funkcionalnijem tijelu vučemo ustrajnost koja će nam pripomoći u tome da se ne „ubijemo“ u čokoladnim tortama, ne zamijenimo trening s tri-četiri epizode serije i ne pretvorimo bioritam u slagalicu strave. Stvar je vrlo jednostavna – ako imate valjan cilj, podrazumijeva se da ćete biti spremni na određene žrtve.

3. Iskrena samokritika

Bez surove realnosti koju nekad jedino sami sebi možemo priuštiti, nema naprijed. U svijetu iza ružičastih naočala, sve je super. Stvari idu idealno, mišići napreduju optimalno i konstantno smo sve zadovoljniji onim što radimo. Nemojte me krivo shvatiti, stvarnost zaista može biti takva s vremena na vrijeme, ali često postane takvom onda kad si mi nježno tepamo da je sve što radimo u redu samo zato što to radimo mi. Bez iskrene samokritičnosti, svaki eksterni izvor komentara i mišljenja ima potencijal šokirati nas i vrlo neugodno spustiti na zemlju. Znalo se dogoditi da do mene dođe natjecatelj koji, po svojoj priči, napreduje po planu i ima još „samo malo vode za skinuti“ pa je spreman za binu. Nažalost po njega, nije bilo tako i rezultat je to reflektirao. Nemojte biti natjecatelj koji svoju formu gradi na „vodenim“ temeljima, a zatim se toj istoj vodi iznenadi kada ga dočeka kao hladan tuš.

 Do Čitanja,
Luka Kuhar

Podijeli ovaj članak:


Autor

Luka Kuhar
Glavni urednik portala

Nema komentara

Komentiraj

Da bi mogao komentirati moraš se registrirati,
ako već imaš račun prijavi se!

Registracija Prijava


Povezani proizvodi

Amino Liquid 1000ml Energybody

26,50 €

199,66 kn

-27%
Platinum Mass 1000g
Platinum Mass 1000g

★★★★★

9,90 €

74,59 kn

Najniža cijena u zadnjih 30 dana: 13,50 €

Nim Prah (Neem powder) 150 g

6,50 €

48,97 kn

-47%
Nigari Magnezijev klorid 200 g
Nigari Magnezijev klorid 200 g

2,65 €

19,97 kn

Najniža cijena u zadnjih 30 dana: 5,04 €

W.M.B. Amino 6300 350 tableta

20,00 €

150,69 kn

-36%
Alpenkrauter Emulsie 100 ml Original
Alpenkrauter Emulsie 100 ml Original

8,40 €

63,29 kn

Najniža cijena u zadnjih 30 dana: 13,14 €

Colic Kids_kapi

16,00 €

120,55 kn

Teething Kids_kapi

16,00 €

120,55 kn

Možda će vas zanimati

Prvi saznajte za akcije i prijavite se na naš newsletter

American Express, Master Card, Diners, VISA T-com PayWay

copyright © 2023. Proteka.hr

powered by kanuni