Besplatna dostava za narudžbe iznad 55 €

Tribulus - top suplement za muškarce

Suplementi | 05. Siječanj 2024. 4 minuta

Tribulus je suplement koji se veže uz muškarce. Pomaže proizvodnju testosterona, ima adaptogena svojstva i proizvodi se iz prirodnih izvora.

Tribulus je dodatak prehrani napravljen od biljke koja se zove također Tribulus terrestris. Smatra se jednim od boljih suplemenata za muškarce, a može potaknuti proizvodnju testosterona i vitalnost. O čemu se točno radi?

Što je tribulus?

Što je tribulus

Tribulus, znanstvenog naziva Tribulus terrestris, biljka je porijeklom iz južne Europe, Azije i Afrike. Stoljećima se koristi u tradicionalnoj medicini, uključujući Ayurvedu i tradicionalnu kinesku medicinu, poglavito zbog svojih različitih svojstava koji promiču zdravlje.

Tribulus je kroz povijest bio bitan dio narodne medicine u brojnim kulturama diljem svijeta. Koristio se kao pomoć pri rješavanju širokog spektra raznih zdravstvenih problema, no njegova glavna upotreba bila je za poboljšanje libida, općenito tjelesnih performansi i potporu urinarnog i reproduktivnog zdravlja. Koristio se kao biljni tonik, uglavnom za vitalnost, a zbog toga je postao poznat i van granica kultura u kojima se koristio.

Tribulus terrestris sadrži razne aktivne spojeve, no istaknut ćemo saponine i steroidne saponine. Upravo zbog tih spojeva se smatra kako tribulus pomaže u slučajevima raznih zdravstvenih problema. Za saponine i steroidne saponine se smatra da pozitivno utječu na razine hormona, posebno testosterona, te da mogu imati ulogu u poboljšanju zdravlja i dobrobiti muškaraca.

Tribulus se tako ističe kao prirodni dodatak prehrani koji može pomoći muško zdravlje, naspram različitih sintetičkih alternativa koje se često koriste. Tribulus se kao suplement dobiva direktno iz biljke i smatra se prirodnim načinom i pristupom za podržavanje dobrobiti muškaraca.

Kao biljni dodatak prehrani, tribulus se percipira kao sigurniji način za brigu o vlastitom tijelu te kompatibilniji s različitim tjelesnim procesima. Gledajući tako, tribulus terrestris potencijalno može poboljšati seksualno zdravlje, fizičku izvedbu (kao posljedica poboljšanja hormona) i sveukupnu vitalnost - bez korištenja sintetičkih spojeva. Tribulus se često kombinira sa redovitom tjelovježbom i uravnoteženom prehranom unutar cjelovitog pristupa tjelesnoj dobrobiti.

Tribulus i muško zdravlje

Tribulus i muško zdravlje

Tribulus je, kao dodatak prehrani, pažnju privukao upravo zbog svog potencijala da blagotvorno utječe na opće zdravlje i hormonalnu sliku muškaraca. Iako njegova upotreba potiče iz raznih kultura i narodne medicine, moderna su istraživanja nastojala razumjeti načine na koje tribulus može djelovati na muško tijelo.

Najpoznatija karakteristika tribulusa jest to što može potencijalno utjecati na hormonalnu ravnotežu. Neka istraživanja tako pokazuju da tribulus može pomoći u regulaciji razine hormona, posebice testosterona. Povišene razine testosterona mogu dovesti do povećanja mišićne mase i snage. Tribulus terrestris tako je postao izrazito popularan među sportašima i ljubiteljima fitnessa koji žele povećati svoju mišićnu masu i poboljšati proces oporavka mišića nakon napornih treninga.

Prednosti korištenja tribulusa potencijalno su njegov blagotvorni učinak na seksualno zdravlje, libido i razinu testosterona kod muškaraca. Upravo zbog toga je postao popularan kao dodatak prehrani među muškarcima koji žele poboljšati svoju vitalnost.

Tribulus u sportskoj izvedbi

Za više energije i snage tijekom treninga

Osim što može potencijalno pozitivno utjecati na seksualno i hormonalno zdravlje muškaraca, tribulus terrestris je poznat i zbog mogućeg poboljšanja sportske izvedbe. Tribulus se tako često prodaje kao prirodni dodatak prehrani koji može poboljšati izdržljivost, snagu i pridonijeti povećanju mišićne mase. Brojni korisnici tribulusa tako ga navode kao mogući uzrok za veće razine energije i općenito bolju performansu tijekom treninga.

Važno je naglasiti da, kada koristimo tribulus, potrebno je pridržavati se propisanih doza. Isto tako, konzultiranje s liječnikom ili nutricionistom mogu pomoći da odredite je li tribulus kao suplement u skladu s vašim fitness ciljevima. Iako se smatra da može pomoći sa sportskom izvedbom, tribulus je još uvijek predmet istraživanja i raznih rasprava.

Sportska izvedba, energija, snaga, hormonalno zdravlje i vitalnost - tribulus može imati blagotvoran utjecaj na bilo koje od navedenih područja. Štoviše, tribulus ima i adaptogena svojstva.

Adaptogena svojstva se najčešće povezuju s biljkama, a radi se o netoksičnoj tvari koja pozitivno utječe na sposobnost tijela da se odupre štetnim  učincima stresa. Također, adaptogene biljke također mogu pomoći da se lakše vratimo na ‘početno stanje’; preciznije, nakon što smo izloženi povećanim količinama stresa, uz adaptogene biljke možemo lakše obnoviti normalno fiziološko funkcioniranje organizma.

Što bi to značilo?

Jednostavno rečeno, tribulus može potencijalno ublažiti učinke stresa, poboljšati raspoloženje i generalno doprinijeti mentalnom blagostanju.

Kao prirodni dodatak prehrani, tribulus može nam biti odličan saveznik na našem fitness putovanju, počevši od njegovih potencijalnih prednosti za zdravlje općenito, poglavito hormonalnu ravnotežu i vitalnost. Njegov mogući blagotvoran učinak na poboljšanje sportske izvedbe, povećanje energije i snage čine tribulus vrhunskim dodatkom prehrani za muškarce.

Do Čitanja,
Luka Kuhar

 

Podijeli ovaj članak:


Autor

Luka Kuhar
Glavni urednik portala

Nema komentara

Komentiraj

Da bi mogao komentirati moraš se registrirati,
ako već imaš račun prijavi se!

Registracija Prijava


Povezani proizvodi

Kollagen 1000ml

29,90 €

100% Creatine Monohydrate 300g

★★★★★

20,00 €

-47%
Nigari Magnezijev klorid 200 g
Nigari Magnezijev klorid 200 g

2,65 €

Najniža cijena u zadnjih 30 dana: 5,04 €

-36%
Alpenkrauter Emulsie 100 ml Original
Alpenkrauter Emulsie 100 ml Original

8,40 €

Najniža cijena u zadnjih 30 dana: 13,14 €

Colic Kids_kapi

16,00 €

Možda će vas zanimati

Prvi saznajte za akcije i prijavite se na naš newsletter

American Express, Master Card, Diners, VISA T-com PayWay

copyright © 2023. Proteka.hr

web shop powered by kanuni