Košarica Narudžba

Proteinske palačinke!

14.01.2014
M. Šimović
Palačinke su odlične! Proteinske palačinke su još bolje! Već godinu dana tražim savršeni recept; onaj koji je zdrav, prepun proteina i nevjerojatno ukusan.

Došao sam poprilično blizu s originalnim receptom s grčkim jogurtom, ali mi to nije bilo dovoljno dobro zbog visokog udjela ugljikohidrata. Svi drugi recepti s proteinima koje sam našao na netu nisu zadovoljavali zbog lošeg okusa.

Napokon, došla mi je ideja. Pokušao sam izmješati recept s grčkim jogurtom i recept s proteinima tako da zamjenim brašno, u receptu s grčkim jogurtom, s proteinima. Rezultat je recept za palačinke koji ima više proteina, manje ugljikohidrata i čak je još i boljeg okusa. Ovo su čak bolje palačinke nego što ih moja mama radi. Jeo bih ih na desetke :)))

Počnimo.

Ovo trebate:

  • 90ml običnog grčkog jogurta

  • jedan veliki bjelanjak jajeta

  • 60g višenamjenskog brašna

  • 90g whey proteina od vanilije

  • 1 čajnu žličicu praška za pecivo

Možete još štogod dodati za bolji okus (ja volim dodati jagode i ekstrakt vanilije)

U jednoj posudi pomješajte suhe sastojke (protein, brašno i prašak za pecivo) i pomješajte ih s vilicom dok ne nastane homogena smjesa. U drugu posudu stavite mokre sastojke (bjelanjak i grčki jogurt) i mješajte dok ne dobijete homogenu smjesu. Polako dodajte suhe sastojke u mokre, mješajući smjesu dok dodajete. Smjesa mora biti gusta. Dodajte svoje omiljene dodatke za okus (npr.jagode i/ili ekstrakt vanilije ili nešto što sami izaberete) i mješajte dok ne dobijete potpuno homogenu smjesu.

Zagrijte tavu na srednju vatru i malo ju zamastite s uljem. Smjesu stavljajte u tavu sa žlicom (puna žlica je jedna palačinka). Palačinke će se širiti kako se peku, tako da ih nemojte stavljati preblizu jednu drugoj. Kada se po cijeloj palačinki počnu raditi mali mjehuri vrijeme je da je okrenete. Ponovite okretanje par puta dok nisu skroz pečene. Nadjev izaberite sami iako su one poprilično ukusne i same po sebi.

Za najbolji okus i najveći udio proteina koristite Superior Whey Core ili Energybody Whey protein.

Recept je za 6 palačinki. Nutritivni podaci

Kalorije: 314 | Ugljikohidrati: 34g | Masti: 1g | Proteini: 43g (!!!)

 
 
Da bi mogao komentirati moraš se registrirati,
ako već imaš račun prijavi se! Registracija | Prijava

PREPORUČUJEMO