Besplatna dostava za narudžbe iznad 55 €

Top 5 vježbi za veći biceps

Trening | 30. Kolovoz 2023. 10 minuta

Veći biceps želja je mnogih polaznika vježbača. Donosimo vam top 5 vježbi za veći biceps, od biceps pregiba do zgibova s pothvatom.

Veći i jači biceps česta je težnja brojnih fitness entuzijasta i vježbača. Dobro definiran biceps simbol je predanosti i napretka u području fizičke snage, a ovaj članak obradit će top 5 vježbi za veći biceps, za sve one koji žele maksimalan njihov maksimalan razvoj.

Uloga bicepsa u estetici i snazi

whey za veći biceps

Kao dio gornjeg dijela tijela, bicepsi imaju ključnu ulogu u izvođenju različitih funkcionalnih pokreta. Značajno doprinose snazi gornjeg dijela tijela, pomažući u aktivnostima kao što su podizanje, povlačenje i guranje. Jačanje ovih mišića ne samo da poboljšava ukupnu fizičku snagu, već i učvršćuje temelje za složenije pokrete.

Trening s utezima je kamen temeljac razvoja bicepsa, potičući njihovu snagu i veličinu. Vježbe s kontroliranim otporom stimuliraju mišićna vlakna, potičući ih na prilagodbu i rast tijekom vremena. No, neka vas u potrazi za većim i definiranijim bicepsima ne obeshrabri nedostatak složene opreme u vašem domu!

Učinkovit rast bicepsa može se postići s minimalnim alatima kao što su bučice i otporne trake. Ovi resursi omogućuju vam da se uključite u niz izazovnih vježbi, pružajući potreban otpor za razvoj mišića. Također, trening kod kuće lakše je integrirati u svoju svakodnevnu rutinu nego redovan odlazak u teretanu.

Top 5 vježbi za veći biceps

Biceps pregib s bučicama

Biceps pregib s bučicama

Biceps pregib s bučicama osnova je bilo kakvog treninga za definiranije ruke i bicepse. Pokret započinjete držeći bučicu opušteno uz tijelo, šakom okrenutom prema naprijed. Zatim uteg podižete do razine ramena, držeči laktove nepomične i izolirajući na taj način bicepse tijekom cijelog pokreta. Bučicu zatim spustite natrag u početni položaj.

Biceps pregib s bučicama može se izvoditi s obje ruke istovremeno ili naizmjenično. Eksperimentiranje s različitim vrstama hvatova znači ciljati različite dijelove bicepsa. Uski hvat cilja vanjski dio, dok širi hvat uključuje unutarnji biceps.

Hammer Curl

Hammer curl

Hammer curl je vježba koja uključuje sličan pokret kao biceps pregib s bučicama. Bučicu također držite opušteno uz tijelo, no ruka vam je u neutralnom položaju, šake okrenute prema bedrima. Ruke zatim savijate prema ramenima, podižući bučice, i nakon toga vraćate ruku u početni položaj.

Hammer curl se tako naziva zbog specifičnog pokreta koji imitira udaranje čekićom. Ova vježba cilja biceps, posebno dio mišića koji se naziva brachialis, što poboljšava cjelokupni izgled vaših ruku, promičući uravnotežen i isklesan izgled. Također jačate stisak, što je korisno za niz drugih vježbi, posebno za zgibove, deadliftove i bench press.

Zgibovi s pothvatom

Zgibovi s pothvatom

Zgibovi su vježba za ruke koja odlično iskorištava vašu tjelesnu težinu. Šipku uhvatite pothvatom, ispruženih ruku i blago savijenih nogu te se povlačite prema gore. Bradom morate doći iznad šipke, a zatim se polagano spustite natrag.

Ako tek započinjete s ovom vježbom, započnite tako što ćete visjeti na jednoj ruci 30 sekundi, a zatim na drugoj. Nakon toga na obje ruke visite 30 sekundi, a zatim ponovno na jednoj. Na ovaj način možete pripremiti tijelo za postepeno izvođenje zgibova s pothvatom.

Zgibovi s pothvatom jednostavniji su za izvedbu od običnih zgibova s nathvatom, koji ciljaju uglavnom leđne mišiće. Zgibovi s pothvatom ciljaju ruke, posebno biceps i podlakticu te dijelom gornji dio leđa.

Koncentracijski pregib

Koncentracijski pregib

Koncentracijski pregib se također izvodi s bučicama. Sjednete uspravno na ravnu površinu, nagnete se prema naprijed i namjestite tako da vam je lakat naslonjen u blizinu koljena. Slobodnu ruku naslonite na drugo koljenu kako bi zadržali stabilnost prilikom pokreta. Bučicu držite dlanom okrenutim prema gore te uz duboki udah podižete bučicu prema ramenu. Nakon toga uteg polagano spustite natrag. Ne ispravljajte ruku u potpunosti, već zadržite blagu savijenost u laktu na početku i kraju pokreta.

Kada odredite set vježbi s jednom, prebacite se na drugu ruku. Dobro kontrolirajte faze podizanja i spuštanja uz ujednačen tempo. Vizualizirajte biceps tijekom pokreta kako biste uspostavili snažnu vezu između uma i mišića.

Pregib na klupici za biceps (preacher curl)

preacher curl

Pregib na klupici za biceps ili preacher curl je varijacija na tradicionalni biceps pregib. Preacher curl se izvodi tako da sjednete na klupu za biceps i stavite obje ruke na nju. Gornji dio ruke, do pazuha, vam treba biti oslonjen na klupicu, a šipku uhvatite dlanovima prema gore. Bradu spustite prema dolje, laktovi su blago savijeni i šipku podižete dok ne dođu u ravninu s ramenima. Na vrhuncu pokreta stisnete bicepse i polagano vratite u početni položaj.

Radi se o izolacijskoj vježbi koja pomaže izvoditi kontrolirani pokret pomoću klupice. Odlično aktivira mišiće gornjeg dijela tijela, uključujući biceps i triceps.

Zapamtite, put do većeg bicepsa obilježen je dosljednošću i predanošću. Pripazite na odgovarajuću formu, integrirajte ove vježbe u sveobuhvatnu rutinu i postupno povećavajte otpor. U kombinaciji s pravilnom prehranom i suplementacijom, dobro definirani bicepsi biti će nagrada za vaš trud.

Do Čitanja,
Luka Kuhar

 

Podijeli ovaj članak:


Autor

Luka Kuhar
Glavni urednik portala

Nema komentara

Komentiraj

Da bi mogao komentirati moraš se registrirati,
ako već imaš račun prijavi se!

Registracija Prijava


Povezani proizvodi

Kollagen 1000ml

29,90 €

100% Creatine Monohydrate 300g

★★★★★

20,00 €

-47%
Nigari Magnezijev klorid 200 g
Nigari Magnezijev klorid 200 g

2,65 €

Najniža cijena u zadnjih 30 dana: 5,04 €

-36%
Alpenkrauter Emulsie 100 ml Original
Alpenkrauter Emulsie 100 ml Original

8,40 €

Najniža cijena u zadnjih 30 dana: 13,14 €

Colic Kids_kapi

16,00 €

Možda će vas zanimati

Prvi saznajte za akcije i prijavite se na naš newsletter

American Express, Master Card, Diners, VISA T-com PayWay

copyright © 2023. Proteka.hr

web shop powered by kanuni