Besplatna dostava za narudžbe iznad 55 €

VELIKI INTERVJU - SAŠA DRAŠKOVIĆ, dio 2.

Bodybuilding i fitness | 24. Ožujak 2016. 20 minuta

Kao što smo i najavili, objavljujemo drugi dio intervjua sa Sašom Draškovićem. Kakve klijente traži? Što planira u budućnosti? Kakve se brojke vrte po pitanju kura? Saznajte u narednim redovima...

7. Da se malo vratimo na tebe, nedavno se dogodila nezgodna povreda. 

Nezgode su kao takve čest i neugodan dio bodybuildinga, ali i još češća "slamka spasa" onima koji si tako nekada znaju opravdati izostanak rezultata. Idemo zato direktno - što se dogodilo i misliš li da će to ikada postati tvoj "mentalni as u rukavu" da se na to ikada "vadiš"?

  Uvijek imamo razlog da opravdamo izostanak rezultata..loša boja, svjetlo, punjenje, sudije…

 Ovo je sport, dobiješ sto si zaslužio, nisam nikad vidio da se pobjednik žali i da misli da je lošiji od ovog drugo plasiranog.  

 Dakle, ljudi imaju samosažaljenje, a uglavnom nemaju empatiju….zaboravljaju koliko njih iz publike boli kurac da li je onaj masni lik radio za platu od 250e…znaju da je debeo, i to je dovoljno da se smiju…ako staviš farbu, nemaš izgovor…ostani iza bine ne izlazi ako nisi zadovoljan. Ako izgubim, ne mogu se vaditi na biceps.

 Konkretno vezano za povredu. Ruptura tetive distalnog pripoja bicepsa,

4.9. nastala; 5 nedelja po tom operisan.

15.11. skidanje gipsa. 

16.11. početak treninga.

 Tokom 10tog mjeseca sam bio u neizvjesnosti jer mi je i sam iskusni ortoped na Vma

rekao da nije nikad radio taj zahvat. Gledao sam takmičenja, i nisam znao da li ću se

uopšte vratiti tome….farbao sam takmičare i razmišljao o tome da li ću ikad više

staviti tu farbu na sebe…znao sam da bez povraćenih funkcija bicepsa nema govora 

o takmičarskom bb. Žvot se morao poigrati sa mnom da bih počeo da cijenim i ne uzimam

zdravo za gotovo ono što mi je dato…tako da sam definitivno dobio nešto sto mi je nedostajalo.

 8. Rezultatski si se vrlo dobro potkovao u sezonama koje su iza nas. Što bi izdvojio kao najvažnije iskustvo na natjecateljskom planu u dosadašnjim pripremama?

Nemam neke značajne rezultate i iskustva na velikim takmičenjima. 

9. Ako netko želi raditi s tobom, kako te može kontaktirati? 

Imaš li neke uvijete i kriterije po kojima biraš klijente?

 Tražim osobe koje znaju šta hoće, i od sebe i od mene. Javiti se mogu na fb!

10. Za kraj uvijek ostavim isto pitanje, no kod tebe stiže malo prije, a to je budućnost. Bliska, daleka...kakvu ti sebi budućnost planiraš u ovom sportu?

 Planiram se posvetiti porodici i poslu nakon sezone. Dok jurim snove oni su ti koji trpe žrtvu. To mi je motiv više da ne upropastim priliku koja mi je pružena. Što se bb tiče, planiram izgraditi 100 spremnih kg, popraviti sve slabe tačke i imati potpun paket. Posle toga mogu samo zadati novi checkpoint u vidu novih npr 5kg za izgraditi. Sva planiranja koja bi se ticala takmičenja, bi mi odvlačila fokus sa onog što zasigurno donosi rezultat i plasman…a to je jednostavno tijelo koje izneseš.

 11. Jedna od čestih pojava našeg sporta su bilderi koji u zadnjim tjednima priprema budu 95% spremni i želeći doći na 100% na kraju završe još lošiji. Koji je tvoj recept za uspješno privođenje priprema kraju, hladne glave?

Prvo: 95% je nesto sto većina ne doživi u karijeri.  Ako si spustio bf na 3-4% i odradio savršeno protokol poslednje nedelje, imaš 100%. Koliko takmičara kod nas uopšte izlazi na tom nivou masti.. 

Najveći problem predstavlja poslednja nedelja većine takmičara.... prazni se i puni više manje isto od klasičara do teškaša. Posebno oni standardni treninzi pražnjenja gdje se rade u jednom treningu prsa; ledja; ramena; ruke; listovi; trbušnjaci pa sutra opet, uz visok broj ponavljanja na ništa ili gotovo ništa uh...

Često pored neunošenja uh nema ni dovoljno masti...vidite, svi imamo svoje strahove...al izaberite čega da se bojite...ne možete strahovati i od hidrata i od masti....

 Tokom pražnjenja dajte tijelu energiju, vi iz dana u dan obarate nivo goriva u rezervoaru...tj glikogena.. Leovo pražnjenje za Jagodinu: 9 dana do bine sam mu dao ekstremnije punjenje uh koje prethodi pražnjenju (dopuštam im i shit da jedu ako im nesto znači u životu) ...potom je krenuo pražnjenje sa 200gr uh; 150uh ;100uh; 50uh; 50uh i onda 1000/1000/800/500uh punjenje. U mom slučaju, strah od hidrata na pražnjenju i strah od vode u punjenju su učinili da uništim izgled.  

 ...Ponekad mi se čini da smo ubijedili sebe da ako nisi u mukama, nešto nije dobro...nećeš izgledati dobro ako ti je sve ovo lako...

 Ovo je sport u kom tijelo treba da tretiraš kao biljku...biljke ce tražiti sunce i vodu, previše ili premalo jednog ili drugog, neće biti dobro. 

   Nisam ni ja imun, uvijek me nosila neka mazohistička želja da se uništim od napora u poslednjoj nedelji, kratio sam vodu u punjenjima i sl. Pričam o svemu ovome jer sam prolazio sve to što prolaze takmičari..... 

Vidim isto strah od vode u punjenju, recept za katastrofu. Očekujemo da u tih poslednjih 3 dana, uz tonu hidrata u trbuhu, mizernu količinu vode i masivnu količinu diuretika, izadjemo sa tijelom koje puca od punoće...nelogično jel da? I meni je bilo nelogično ali sam gubio mogućnost da upravljam sobom....

Jel vam se desi nekad jača pumpa u mišiću koji ste odmorili? Radio sam specijalizacije za neke mišićne partije radeći ih svaki dan u odredjenom periodu 10-15-20d., tijelo reaguje odlično...ali posle nekog vremena pumpa se overall smanjuje...pa po vraćanju na regularnu frekfenciju imaš opet jake pumpe...dakle izvlačiš benefite u oba perioda...ali u periodu pred binu radi sve, sve će se lošije pumpati. 

 ++i još jedna misao... e možemo tijelo samo posmatrati kroz bf, forma je mnogo više od toga. Imao sam situacije da u završnicama spustim bf ali paradoksalno izgledam lošije, nije broscience....mišići mogu izgubiti "zdrav" izgled.

12. Čisto za informativne svrhe, bez nagovora ili nečeg sličnog...Za "kemiju" kažu da je mračna strana medalje profesionalnog sporta. U bodybuildingu je cesto potrebna i u nižim stadijima. Kao odgovoran trener i uspješan bodybuilder, kako bi, načelno,povukao liniju između onih koji bi u našoj branši trebali, odnosno ne bi trebali koristiti takve supstance.

 Napravite temelj prirodno, naučite se da nizak nivo masti možete imati i bez aas. Iskoristite iz vašeg tijela maksimum koji vam prirodno može dati, ako ne maksimum onda 80%…ne 30% svojih prirodnih potencijala. Vaših 80% bi moglo biti 2 godine perfektne ishrane i treninga u kontinuitetu uz minimum jedno dobro guljenje i reverse diet. Ne očekujte da se prosto stvore svi ti mišići koje nemate na tijelu, samo od upotrebe hormona. 

Nakon sto naučite bez hormona stimulisati svaki mišić na rast, i izgradite izbalansiranu figuru…nisam rekao izgradite Dextera bez steroida…ali neku osnovu…simetrično tijelo sa svim tim misicima spremnim na hipertrofiju…u tom momentu na tako uspostavljenom temelju 1 ciklus stvara bildera…

Tokom pripreme i stvaranja temelja, svakom će tijelo poručiti da li posjeduje ono što treba. Veća je šansa da će Fiat Tipo pratiti Aventadora nego da će npr. skinny fat napredovati kao čistokrvni mezomorf. Nemojte da mislite da će u slučaju primjene aas biti moguce pobijediti genetiku. Steroidi su tu da bi talentovani od njih profitirali mnogo vise nego oni koji slabo reaguju na trening i hranu. Rasnom konju pomažu više nego magaretu. Najveći problemi po zdravlje nastaju usled frustracija kombinacije neradnika i genetskog otpatka. Ima i hiperrespondera koji se truju….ali oni makar nesto vide od toga. 

Vidite gdje ste…

12nedelja do bine do 6weeks out 

4iu hgh;

400mg primobolana;

400mg tren en.

 i 600mg sustanona.

Test je od 6weeks out na 300mg propionata ostalo indentično…oralni winstrol od 5weeks out, 30mg dnevno. Više od ovog mi može odmoći na zglobovima, koji su mi potrebni, bez da bi bilo nešto izrazenije tvrdoće. Ovo je ciklus za tešku, šta je vama potrebno za plažu?

 ***Proteka Team i Saša Drašković ovoj su temi pristupili kao informativnom sadržaju u edukacijskom smislu. Ne nagovaramo, niti sugeriramo nikome korištenje doping sredstava u sportu.***

 Do Čitanja,

Luka Kuhar

Podijeli ovaj članak:


Autor

Luka Kuhar
Glavni urednik portala

Nema komentara

Komentiraj

Da bi mogao komentirati moraš se registrirati,
ako već imaš račun prijavi se!

Registracija Prijava


Povezani proizvodi

100% Creatine Monohydrate 300g

★★★★★

20,00 €

-47%
Nigari Magnezijev klorid 200 g
Nigari Magnezijev klorid 200 g

2,65 €

Najniža cijena u zadnjih 30 dana: 5,04 €

-36%
Alpenkrauter Emulsie 100 ml Original
Alpenkrauter Emulsie 100 ml Original

8,40 €

Najniža cijena u zadnjih 30 dana: 13,14 €

Colic Kids_kapi

16,00 €

Teething Kids_kapi

16,00 €

Možda će vas zanimati

Prvi saznajte za akcije i prijavite se na naš newsletter

American Express, Master Card, Diners, VISA T-com PayWay

copyright © 2023. Proteka.hr

web shop powered by kanuni