Besplatna dostava za narudžbe iznad 55 €

BODYBUILDING LIFESTYLE?

Bodybuilding i fitness | 12. Prosinac 2014. 5 minuta

Sigurno ste već stotinu puta nabasali na taj ofucani strani pojam – LIFESTYLE. Po „naški“ životni stil. Mediji nas mogu zasipati različitim stvarima koje će prozvati životnim stilom i tako prezentirati kao nešto što nije,...

...pa se onda postavlja pitanje – je li bodybuilding lifestyle?

Može, ali i ne mora biti!

Bodybuilding životni stil najčešće žive natjecatelji planirajući svoj dan od buđenja do spavanja, redajući obroke svakih nekoliko sati, oređujući trening raspored i sve što moraju napraviti taj dan, tjedan, mjesec.

Kada to pročitate još jednom možda Vam zazvuči teško i spartanski. U ozbiljnoj natjecateljskoj varijanti takav je slučaj. Nije lako živjeti kao bilder natjecatelj, niti je uvijek užitak prolaziti unaprijed planiranu rutinu. 

S druge strane ti pojedinci imaju jasne ciljeve i odabrali su tu metodu za ispunjavanje navedenih. Nitko ih ne tjera na unos određenog broja kalorija, na teške treninge ili bilo što drugo. To je njihov put, njihova stvar i izbor koji treba poštovati iako se s njime nije nužno slagati.

Bilderski životni stil mogu živjeti i entuzijasti. U nešto manje rigoroznom izdanju s više popuštanja od natjecatelja, entuzijasti svoje dane planiraju disciplinirano. Spremni na organizaciju u svrhu napredovanja. To nipošto ne znači da će živjeti programirano odnosno robotski kako se to voli kazati. Neće biti izolirani i zatvoreni od okoline osim ako im to nije velika želja. Važno je razumjeti da životnim stilom, kakvim god, upravlja pojedinac, ne obrnuto! 

Zabavljanje, druženje i uživanje u životu moguće je čak i u vrhu  natjecateljskog sporta, ali naravno u drugačijem omjeru.  Nitko ne bi trebao govoriti da su bodybuilderi nužno izolirani samotnjaci koji su takvi postali zbog sporta. Uteg Vas neće pretvoriti u introvertiranu osobu, ali intorvertirana osoba može pretvoriti uteg u oruđe svog izražaja. 

Bodybuilding može biti i Vaš životni stil koji će odlično djelovati na figuru i zdravlje, a kako će izgledati u finalnom izdanju odlučujete upravo Vi! To je ono što ga čini posebnim.

 Do Čitanja,
Luka Kuhar

 

Podijeli ovaj članak:


Autor

Luka Kuhar
Glavni urednik portala

Nema komentara

Komentiraj

Da bi mogao komentirati moraš se registrirati,
ako već imaš račun prijavi se!

Registracija Prijava


Povezani proizvodi

-47%
Nigari Magnezijev klorid 200 g
Nigari Magnezijev klorid 200 g

2,65 €

Najniža cijena u zadnjih 30 dana: 5,04 €

-36%
Alpenkrauter Emulsie 100 ml Original
Alpenkrauter Emulsie 100 ml Original

8,40 €

Najniža cijena u zadnjih 30 dana: 13,14 €

Colic Kids_kapi

16,00 €

Teething Kids_kapi

16,00 €

Možda će vas zanimati

Prvi saznajte za akcije i prijavite se na naš newsletter

American Express, Master Card, Diners, VISA T-com PayWay

copyright © 2023. Proteka.hr

web shop powered by kanuni