Besplatna dostava za narudžbe iznad 55 €

Idealni suplementi za ljeto! TOP 3

Suplementi | 02. Svibanj 2022. 6 minuta

Ljeto samo što nije stiglo, a mnogi od nas povezuju to vrijeme s osobnim ciljevima po pitanju oblikovanja tijela. Koji suplementi mogu pomoći?

Lijepo vrijeme mnoge inspirira na trening. Zašto? Lako je za pretpostaviti. Kada vani priroda i čitavo okružje izgleda sjajno i mi sami poželimo dobro izgledati, pogotovo jer uz plažu, plivanje i vrućine povezujemo manjak odjeće, što znači da će se figura koju (ni)smo gradili itekako vidi.

Osjećati se dobro u vlastitome tijelu nije samo stvar izgleda, no oni kojima je izgled u takvim situacijama bitan ovdje su itekako u poslu po pitanju treninga.

Trenira se utezima, trči se, biciklira, prekraja plan prehrane. Možda smo malo zaružili tijekom zime i nabacili onih par šlaufa koje nitko ne želi pokazati, možda smo jednostavno izgubili motivaciju, ali kako god, kada stisne ona ljetna panika, ljudi zapnu i rade. Pomoći im u tome mogu i kvalitetni suplementi pouzdanih brendova. Izdvajamo tri na koje morate obratiti pažnju!

whey suplement

1. Whey Protein

Osnova svakog suplement stacka sigurno je kvalitetan i pouzdan izvor proteina. Oni nam kao takvi trebaju za čitav niz procesa u tijelu,  a kada govorimo o treningu izrazito su važan nutrijent zbog pomoći oporavku mišića. Mišići koji se dobro oporave posljedično su veći i jači, spremniji za nove izazove, a tijelo ih njima "počasti" u trenucima potrebe i dovoljne količine proteina u opticaju. Drugim riječima, moramo mu osigurati povoljnu dozu proteina jer bez iste možemo narušiti funkciju čitavog sustava.

Kako se dobiva whey protein? Zapravo je jednostavno, ali istovremeno i čudesno. Sirutka koju se dugo vremena smatralo neželjenim nusproizvodom mliječne industrije konačno se pronašla u centru pažnje kada su procesi filtriranja od nje uspjeli napraviti visoko koncentrirani prah koji obiluje proteinima nužnim za sve gore navedeno. Odjednom je postala vrlo popularna i tražena.

Može se koristiti kao samostalni napitak nakon treninga uz 300-400 mililitara vode, a isto tako kao i dodatak raznim sirnim namazima, kolačima ili kao napitak uz obroke kojima zbog bilo kojeg razloga nedostaje proteina u sastavu. Zbog različitih okusa možete je kombinirati uz jelo ili koristiti po raspoloženju, a doze u pakiranju dovoljne su za dulji vremenski period ili više desetaka treninga!

aminokiseline suplement

2. Aminokiseline

Okej, možda i samo možda ste malo previše zaružili prošle zime i sada se nakupilo viška kilograma koji pred ljeto traže ozbiljne kalorijske restrikcije, dugotrajne intenzivne treninge i poprilično posla na skidanju istih općenito. To znači da nam kod suplemenata i dalje treba izvor nutrijenata za oporavak mišića, ali da on kalorijski ne smije biti težak, moramo ga moći popiti i tijekom intenzivnih treninga i trebao bi biti osvježavajuć nakon tolike muke. Postoji li takvo što?

Aminokiseline su odgovor! Dugi niz godina gledalo ih se u direktnoj usporedbi s proteinima što uopće nije čudno. One same po sebi sastavni su dio proteina, odnosno iste ne možemo gledati bez njihovih gradivnih blokova - aminokiselina. Ipak, nisu sasvim ista stvar. Razlika je u periodu korištenja koji je kod ovog suplementa uglavnom širi od samih proteina.

Ovdje mislimo da se mogu popiti prije, nakon i tijekom samog treninga s obzirom da još lakše sjednu na želudac, teksturom poput voćnog soka znatno više od proteinskih šejkova mliječne arome, aminokiseline lakše popijemo tijekom dizanja utega, bicikliranja ili sličnih aktivnosti. Brzo, izrazito brzo dolaze do aktivnih mišića, a s obzirom na sastav kvalitetnih opcija nisu baš kalorijski teške. Zato ako ste u stisci pred ljeto - ovo je dobra opcija za vas!

3. Fat Burneri

Fat burneri su zapravo različite vrste biljnih mješavina osmišljenih za pomaganje procesa mršavljenja kojima je dano tako "sexy ime". Ipak, takav naziv s razlogom je tu jer znamo da ih nema baš nekog smisla koristiti u periodu kada pošto-poto planiramo dodati kilograme i pomaknuti vagu prema gore. Kalorijski ne doprinose računici što je samo još jedan način signalizacije njihove prvotne svrhe. Ako imamo višak kilograma, tu su za nas!

fat burner suplement

Kako funkcioniraju? Fokusiraju se na višak masnog tkiva kao na potencijalno gorivo u tjelesnim aktivnostima te kroz korištene sastojke nastoje pomoći tijelu da što prije i efikasnije upogoni vlastite zalihe pri treningu. Drugim riječima možemo kazati da pokušavaju natjerati naše tijelo da razmotri vlastite "šlaufe" kao moguće pogonsko gorivo za ono što radi. Neka više ne budu tek uskladištene zalihe energije, sada je vrijeme da se situacija pokrene i mi se rastanemo s njima.

Treba naglasiti da od fat burnera moramo imati zdrava i realistična očekivanja. Mnogi su kroz povijest ovih proizvoda iste kupili bezbrižno vjerujući da se radi o tabletama koje same odrađuju posao, i ne samo to, mi im taj isti posao možemo još pet puta otežavati prežderavanjem i napijanjem po želji i potrebi. Fat burneri funkcioniraju i dobro rade kada ih koristi odgovoran i aktivan pojedinac. Ipak, bez vlastitog rada, tražimo previše od dodatka prehrani. On je baš to- dodatak, osnovu mu i dalje pružamo mi!

Naša ponuda uključuje mnogo različitih vrsta spomenutih proizvoda, a ovisno o sastavu, potrebi i mogućnostima možete odabrati pravi baš za sebe.

Ljeto je pred vratima, ali za rad na figuri uistinu nikada nije kasno. Počnite već danas i malo-po-malo stižete do cilja!

Team Proteka

Podijeli ovaj članak:


Autor

Luka Kuhar
Glavni urednik portala

Nema komentara

Komentiraj

Da bi mogao komentirati moraš se registrirati,
ako već imaš račun prijavi se!

Registracija Prijava


Povezani proizvodi

-47%
Nigari Magnezijev klorid 200 g
Nigari Magnezijev klorid 200 g

2,65 €

Najniža cijena u zadnjih 30 dana: 5,04 €

-36%
Alpenkrauter Emulsie 100 ml Original
Alpenkrauter Emulsie 100 ml Original

8,40 €

Najniža cijena u zadnjih 30 dana: 13,14 €

Colic Kids_kapi

16,00 €

Teething Kids_kapi

16,00 €

Možda će vas zanimati

Prvi saznajte za akcije i prijavite se na naš newsletter

American Express, Master Card, Diners, VISA T-com PayWay

copyright © 2023. Proteka.hr

web shop powered by kanuni