Besplatna dostava za narudžbe iznad 55 €

INTERVJU - PEĐA MILOŠEVIĆ

Bodybuilding i fitness | 02. Listopad 2017. 18 minuta

Naš gost u ovom tekstu - Peđa Milošević. Poznati natjecatelj, trener i organizator natjecanja vratio se nakon duge pauze i ponovno stao na binu. Naravno, imali smo ga puno za pitati

 1. Pozdrav Peđa! Ovo je naš prvi razgovor nakon tvog povratka iz "bilderske mirovine". Reci nam, kakav je osjećaj aktivno se vratiti natjecateljskom zanatu?

 Pozdrav Luka. Mogu ti reci da je osecaj divan. Naime ja sam veoma organizovan covek,volim da mi se zna pravilnik i da se postuje satnica. Jedino to mogu sebi priustiti kad sam ponovo aktivan,tj. kad sam u takmicarskim pripremama. Jedino tada zivim bodybuilding 24h. Dok sam bio u mirovini znao sam dosta fulati sa hranom i suplementacijom ali veruj mi nikada nisam preskakao treninge. Za mene trening je svetinja i jedino hardcore nacin treniranja me je odrzavao u ovakvom stanju dok sam bio na "takmicarskoj pauzi".

Kao sto rekoh osecaj je divan,ja sam trenutno veoma srecan,radim ono sto volim a Bogami poceo sam i da zivim od posla koji volim. Kazu ljudi srecan je covek onaj koji voli svoj posao. Ja sam srecan covek.

2. Nije tajna da bodybuilding može biti koristan tijekom čitavog života. Unatoč dugoj pauzi, nisi se zapustio i nastavio si predstavljati ovaj sport. Misliš li da ti je stanka godila? Je li bila preduga, ili točno koliko je trebalo?

 Na ovo pitanje sam delimicno dao odgovor u predhodnom pitanju. Samo kontinuiran rad i jak trening me je odrzao u formi svih ovih godina. Uvek sam svima pricao i svoje klijente edukovao da ne smeju pobeci od osnove. Uzalud dobra suplementacija i razna hemijska sredstva ako je trening bezveze i jos gore ako nije redovan i kontuiniran.

Pauza je prijala sigurno e sad da li je bila dovoljna ili preduga to ne mogu oceniti. Jednostavno doneo sam odluku da je ova godina dobra za moj "comeback" i za sada (sto pokazuje start sezone) izgleda da nisam pogresio.

3. Povratak na binu nije mala stvar, a pripreme su težak posao. Kako si pristupio tom procesu ovog puta, nasuprot svim natjecanjima za koja si se spremao u mlađim danima.

Povratak je daleko tezi nego kontuinirani takmicarski proces kada nastupas iz sezone u sezonu ili iz godine u godinu. Ipak je ovo bila duga pauza(9 godina), trebalo je telo navici na fizicki i psihicki napor koji nosi takmicarski proces,zatim treba ubrzati metabolizam koji se godinama(mirovanja od takmicenja) usporio i na kraju izneti formu koja ce biti dostojna mog imena i konkurentna danasnjoj konkurenciji i danasnjem kriterijumu bodybuildinga.

Pristup ovim pripremama je bio veoma oprezan(zbog mogucih povreda) i daleko drugaciji nego kada sam bio dosta mladji.

I dalje bazicna osnova mi je bila osnova treninga ali sada vise nego ikada sam radio opadajuce serije,super serije,giganske serije i kruzne treninge.

Cak sam i kardio trening dosta promenio.

Jutarnji kardio mi je bio 45-60min brzog hoda,dok kardio posle treninga mi je bio baziran na plyometric vezbe u setovima u trajanju od 25min.

Takav nacin treninga je daleko zabavniji a utrosak kalorija daleko veci.

 4. Koji je bio najveći problem u pripremama? Neposlušna mišićna skupina, držanje stroge dijete, zahtjevni treninzi - ili nešto drugo?

 Veruj mi na rec nista od svega toga. Ja sam veliki fanatic i veoma rigorozan kako prema sebi tako i prema svojim klijentima kada su takmicarske pripreme u pitanju.

Na startu priprema jasno sam postavio sebi cilj i psihicki se pripremio daje to samo 4 meseca mog zivota,koji mora izgledati bas tako od nacina prehrane,suplementacije,treninga do nacina zivota.

4 meseca mog zivota i posle toga je kraj. Tacka na takmicarsku karijeru. Zaokruzena prica i ispricana do kraja.

 5. S pravom možemo reći da si uspio u bodybuildingu. Organiziraš natjecanja, osvajaš medalje, spremaš trofejne natjecatelje. Koja je tajna?

 Hvala puno. Veoma mi znace ove reci. Mozda ce izgledati prepotetno sa moje strane ali veruj mi da i ja mislim da sam uspeo u svim segmentima price vezane za bodybuilding i sve ovo sto si nabrojao.

Ako neko zeli da opovrgne moje misljenje i sve moje uspehe,voleo bih da ga vidim u mojoj kozi makar godinu dana pa da vidi koliko je sve ovo tesko i koliko je ovo odgovoran posao koji obavljam.

I pored svojih priprema uporedo pripremam jos 14 klijenata za raznorazna takmicenja,zatim radim kao personalni trener u svom klubu,organizujem jedno od prestiznih takmicenja na ovim prostorima(Jagodina Open), prikupljam sponzore a povrh svega imam i dovoljno vremena za prijatelje i porodicu.

Licno poznajem mnoge bildere koji samo jedu,spavaju i treniraju i jedino su oni bitni i oni su centar svemira.....za mene su to neispunjene osobe,bolje reci neodgovorne,da ne bih sad izbacio jos neku tezu rec.

6. Izuzev ponovnog natjecateljskog angažmana - u zadnje si vrijeme dobro znan po suradnji s Mirnesom Husanovićem koji ne prestaje skupljati pehare na ovim prostorima. Kako je raditi s njim?

Sa Mirnesom je isto raditi kao i sa ostalim klijentima. Mirnes je veliki radnik i veliki fanatic. Prosto obozavam da saradjujem sa takvim klijentima. Poceo sam da biram klijente i uvek takvi kao sto je Mirnes imaju prioritet kod mene.

Mirnes je suvo zlato koje je imalo dosta prasine po sebi. Moj posao je bio da skinem tu prasinu,ispoliram to zlato i ono ce uvek sijati najsjajnim sjajem.

7. Za svoje mlađe kolege iz branše; daj nam par sugestija kako balansirati treninge, obitelj, posao i općenito život uz bodybuilding.

Mislim da sam na to pitanje idgovorio u predhodnim pitanjima.

Kratko samo,morate imati cilj(koji je realan),zatim se truditi da ostvarite cilj u zadatom vremenskom roku,trening UVEK mora biti odradjen a porodica mora da Vam bude iznad svega. Kao sto rekoh morate u isto vreme biti odgovoran covek i fanatic u isto vreme. Na treningu budite lav a u kuci sa porodicom umiljata i emotivna maca.

8. Kako je bilo u Bihaću? Stajao si na bini s Tomislavom Damjanovićem, iznimnim potencijalom kakvog od Klančira teško možemo vidjeti. Koji su tvoji dojmovi o njemu, konkurenciji, ali i natjecanju općenito?

U Bihacu je bilo divno. Podrska publike posle toliko godina mi je veoma prijala. Ja sam uvek bio ljubimac publike a sada sam se uverio da me taj sindrom jos uvek prati. U Bihacu je konkurencija bila podjednako jaka u svim kategorijama. To je ono sto odlikuje dobro i kvalitetno takmicenje od prosecnog.

Sto se Tome Damjanovica tice licno ga vidim kao narednog PRO sa ovih prostora. Momak je kompletan,ima sve sto danasnji kriterijum bodybuilding-a trazi i zahteva. Posebno mi je drago da je momak normalan,kulturan,lepo vaspitan i cvrsto stoji na zemlji,ne leti i ne talasa,pritom se nije umislio da je zvezda. Kad sam rekao da ima sve,tu nisam mislio samo na njega i na njegove fizicke predispozicije vec i na njegovog mentora. Mislim da je izabrao vrhunskog mentora i strucnjaka(Mario Jarnicic) o kome imam samo punolepim reci i pohvala. Kada bih sada pricao o Mariu onda bih veruj mi istrosio par sati i pitanje da li bih sve rekao o tom coveku.

9. Gdje te vodi budućnost, Peđa? Kakvi su daljnji planovi za posao i natjecateljsku karijeru?

Sto se tice takmicarske karijere 2017. je definitivni oprostaj od ove price. Ocekuju me jos par izuzetno jakih takmicenja do kraja oktobra(10 meseca) i onda definitivno stavljam tacku na takmicarsku karijeru. Moram ti se pozaliti ili pohvaliti da me moji odavde iz Srpskog bodybuilding saveza pritiskaju i nagovaraju da razmislim jos jednom o toj odluci

Znas kako se kaze lako je naterati zabu u vodu mada ova zaba stoji iza svojih reci.

Povratak mi je bio potreban jer mislim da sam ostao sebi i svojim fanovima jos jednu sezonu. Jer tada,pre 9 godina posle Evropskog prvenstva samo sam sisao sa bine i vise se nisam vratio,bez ikakvog razloga. Ali....svih ovih godina to me je mucilo i stiskalo jer mislim da sam zasluzio dostojno povlacenje sa bodybuilding scene. Odlucio sam da to bude ova godina.

Sto se daljih planova tice,nastavicu da radim posao koji znam i volim(personalni i online trener),nastavicu da pripremam klijente sadasnje i buduce i naravno organizovacu i dalje sva takmicenja u Jagodini kao i do sada.

Naravno,bicu i voditelj na raznoraznim takmicenjima i to mi dobro ide

Veliki pozdrav dragi moj Luka,veliki pozdrav za tvoj portal i za sve posetioce tvog portala.

Veliki pozdrav iz Jagodine.

Puno puno poljubaca za sve moje fanove.

Srdacno Vas Pedja Milosevic.

Do Čitanja,
Luka Kuhar

 

Podijeli ovaj članak:


Autor

Luka Kuhar
Glavni urednik portala

Nema komentara

Komentiraj

Da bi mogao komentirati moraš se registrirati,
ako već imaš račun prijavi se!

Registracija Prijava


Povezani proizvodi

100% Creatine Monohydrate 300g

★★★★★

20,00 €

-47%
Nigari Magnezijev klorid 200 g
Nigari Magnezijev klorid 200 g

2,65 €

Najniža cijena u zadnjih 30 dana: 5,04 €

-36%
Alpenkrauter Emulsie 100 ml Original
Alpenkrauter Emulsie 100 ml Original

8,40 €

Najniža cijena u zadnjih 30 dana: 13,14 €

Colic Kids_kapi

16,00 €

Teething Kids_kapi

16,00 €

Možda će vas zanimati

Prvi saznajte za akcije i prijavite se na naš newsletter

American Express, Master Card, Diners, VISA T-com PayWay

copyright © 2023. Proteka.hr

web shop powered by kanuni